PC Master Race vol. 3

odziv, udobnost, ne trose se toliko (posle 2 godine, klikovi su ujednaceni kao 1. dana) itd itd

1 Like

Za kucanje nema boljeg resenja. Od kako sam kupio ovaj win komp bacio sam par obicnih tastatura od navike na mehaniku.

Voleo bih da nadjem nesto sa kvalitetnom plastikom na kapicama. Ovaj hyper x mi se ne svidja. Da, ima gumica koje se stave da budu tise:

Inace svaka je manje vise glasnija od obicnih. Meni tisina nije preterano bitna tako da ih nisam stavljao. Ali mi je obavezan backlight

Ja sam na poslu menjao 3 kompa ali ne dam staru obicnu HP tastaturu koja sada ima dobrih 7god i nista joj ne fali. Ali nista. A imao sam i izlive besa po njoj :grimacing:
Znaci krsina stara HP kao sto su bile po bankama onako debele velike. Sve menjam ali nju ne dam.

Stvar navike veruj mi. Rado bih uzeo ovaj razer sve u kompletu, oko 35000 ispadne sve, ali plasim se da ce biti isto kao sa Hyper Xom.

1 Like

Samo da nisu izlivi gaziranih pica :slight_smile:

Ja imam ovu mehanicku, nervira me od prvog dana.

1 Like

Koji switchevi? Ja sam do sada samo calih i cherry koristio.

Da me ubijes ne znam, model je SGK-4020-GKC-R2-UI, ali info o verziji switcheva je verovatno bio samo tada na sajtu i kutiji…

Ja sam, bas pre neki dan, uzeo Razer Blackwidow V3 Pro, sa “Yellow switches”, u prevodu, mehanicki, ali bez klika. Skroz sam zadovoljan. Kao da sam ponovo na Amigi :slight_smile:

1 Like

Kakvi su ovi orange u odnosu na tvoje? Nemam bas nikakvog iskustva sa njima

Orange bi trebalo da su neka sredina. Microcenter je imao samo zelene i zute. Ovo mi je malo pomoglo:

Razer Keyboard Switches - Green Switch, Orange Switch and Yellow Switch

1 Like

To je to. Orange Razer je negde kao Brown u Cherry-ju. Ako nastavim da gledam recenzije odoše 35000 :joy:

Da li se neko razume u internet podesavanja?

Prelistao sam milijardu sajtova i foruma i pokusao tonu opcija, ali izgleda da ne nalazim resenje.

Internet konekcija je wi-fi, preko antene do poe adaptera, odatle lan do rutera koji dalje deli net (wifi i desktop).
Redovno dobijam pucanje konekcije. Troubleshoot kaze “Ethernet doesn’t have a valid IP configuration”. Dakle adresa ga zajebava. Sa supportom internet provajdera smo dosli do zakljucka a to i jest da je prekid negde izmedju adaptera i rutera, dakle moze biti samo lan kabl. Kao da gubi konekciju. Probao sam 6 razlicitih kablova, dva rutera, drugi racunar, to se desavalo i na nekoliko verzija windowsa. Sve je pokusavano i opet se nakon nekog vremena desava to.

Da li neko zna sta moze da bude problem i kako ga resiti? Probao sam svasta, od reinstaliranja drivera za mrezu, do command prompt komandi svih mogucih. Pola tih stvari resava trenutno. Ume da resi problem na par meseci ali se opet vrati.

Pozdrav, da ne bih otvarao novu temu, jedno brzo pitanje. Znate li neki program za “pravljenje” rodoslovnih stabala?

Mislim da flow diagram termin ti treba, pa nadji sta odgovara…

1 Like

Jos samo da neko upise ispod koliko kosta ova lepota :grimacing:

Kolko kosta ovakav komp? :joy:

Pa po trenutnim cenama samo grafa 2000e xaxaxaxa

Neka. Dobro mi izlgeda i ovako :joy::joy::joy:

Ma otislo sve u pm. Malopre sam bio kod kuma i popravlja neke 1060 i kaze one se prodaju za 200+€ :exploding_head:
Reko ma da te ne bi j…o za te pare…
Za to ne bih dao ni 50e reko a ne 200+
Ali mi on rece da i njom rudare. Tako da drzi cenu.