Rage 2 besplatan od danas na epic-u narednih nedelju dana
Ljudi moji dragi, treba mi vasa pomoc.
Zamolio me drugar da mu sklopim gejmersku konfiguraciju do 100k dinara.
Znam da ne moze da bude neka zverina ali ako moze preporuka komponenti u toj ceni bio bi zahvalan.
Pocinjemo from the scratch, dakle sve treba.
Nikako se ne isplati sad da kupujes komp. Cene grafika su otisle u nebo. Nvidia je pre neki dan najavila da ce obnoviti proizvodnju 1050ti i 2060. Pogledaj cene za karticu je polovna trebala kostala skoko oko 50€
Boles’ božja, drugar stavio onako iz dosade svoju 1660 za 350e a platio ju je pre 3.godine 39k u radnji. Narod mu zatrpao sanduce na K.P. porukama i odustao naravno jer nema sta da kupi posle. Jedino da kupis osnovnu konfiguraciju, ryzen pislednju generaciju 16-32 gb rama, dobru plocu i neku grafiku tek da imas i naravno ssd 1tb obavezno. Mogu ti preporuciti tako nesto a kad padne hebeni bitcoin onda Baki uzimaj grafulju jer ce se trziste unormaliti.
Haha. Koja ludnica…
Najgore moguce vreme…
Graficke su otisle u PM.
-AMD procesor obavezno. Serija 3
-Memorija samo da ima mogucnost 2300 da se digne.
Preko ti ne treba. Sasvim je dovoljno 16gb sve preko provereno i dokazano ne donosi poboljsanje svakako ne na konfiguraciji od 1000€
-Kuciste po meni uzmi najjeftinije i najjadnije koje ima. Tu moze dosta da se ustedi. Sem ako ne pravis kom nekom klincu kome je vazno da sljasti. Cak bih kuciste uzeo mozda polovno.
-napajanje da ima barem 550-600w ali pravih.
U krajnjoj liniji ono kinesko LC nije lose ni najmanje.
-ako mozes SSD 500gb makar. Najjeftiniji uzmi.
Niko to ne oseti razliku izmesju najjeftinijeg i najskupljeg u realnoj primeni!
Testovi su tu samo da se raja lozi.
-ploca sta god do 100e bice ok.
-sve sto pretekne daj za grafiku.
Ovako baziraj kupovinu.
Javi mi se popodne na Viber, rešimo sve, bez brige.
@Akiris oko 18:30h zovi Nešu. Tada ima vremena, a i Šogoru ćeš učiniti uslugu . Sorry Nešo
@umnjak
Pa suncetipoljubimžarko!
Vec duze vreme koristim Apple Ipad uredjaja i zavrsava mi sve vise i vise stvari koje sam obavljao na PCu ali uvek je bilo nesto sto nisam mogao.
Pre nekoliko dana odlucim po prvi put u zivotu preci na Mac OS i to sa Apple M1 CPUom (Macbook)
Nemam pojma kako su radili raniji Apple Macbook racunari ali samo znam da neke stvari ovaj sto sam uzeo gura bolje od moje Gaming masine sa i9 CPUom.
Danas sam nasao musteriju za svoj Gaming PC i rado cu ga prodati jer pored PS5 i Xbox SX nema vise potrebe za posedovanjem iste masine.
@jahalang0112 eo profo ipak samo konzole xD
Ono sto nisam mogao na Ipadu sada mogu na Macbooku i to sve radi bas bas lepo.
Macbook Pro je luda mala masina koja je hladna i tiha a baterija 10+ sati moje upotrebe.
Jos mi nije jasno kako CPU sa 15w gura desktop verziju OSa i sve te aplikacije.
Posle kupovine Ipada rado sam uzeo i Iphone da bi na osnovu ta dva uredjaja presao zvanicno sa Windowsa na MacOS…
Sada sam usao u Apple ekosistem i moram da ih pohvalim kako se sve povezuje lako jedno sa drugim.
Tesko je izaci iz tog ekosistema. Planiram i ja jedan m1. Zlo od racunara imam intel verziju pro-a ali ovaj KIDA.
Buraz ovo nisu istine koliko mocna sprava.
Vidim da ga je i Benchmark pohvalio
Gledao sam. Realno najmocniji trenutno. Ja cekam jedino da vidim koliko ce kostati verzija sa vecom dijagonalom i onda definitivno prelazim na m1. Intel ide u zaborav iako rade vrhunski i sa intelom.
Da mozda sacekate malo.
Neko ih ozbiljno tovari.
Citam vec danima o tome, ozbiljno napadaju taj m1 ima neku rupu i kazu da je mozda i 1/3 svih kompova sa m1 zarazeno.
Evo je ovde kompletna analiza:
Sad kad iskoči info da apple izbacuje sopstveni antivirus
Apple i virus nezamislivo…ako cuju ovo appelovci ima da budu veoma razocarani…ali opet nije kao virus za Windows ovo je mnogo kvalitetniji…
Je li neko imao prilike da vidi ovo uzivo. Bas mi se svidja dizajn. U nekom je apple fazonu bas top:
No ovi switchevi ne znam kakvi su. Uzeo sam skoro 2 tastature HyperX Alloy Elite RGB, jednu sa crvenim jednu sa brown switchevima. Meni više paše brown jer koristim za kucanje. Ali opet, nema tu nekog posebnog kvaliteta kakvog sam očekivao. Moja AZIO MaC tastatura sa calih brown je mnogo kvalitetnija od hyper Xa a kostala me duplo manje.
Ima li neceg kvalitetnog u svetu mehanickih tastatura za windows?
Hmmm, i mene interesuje…
Podosta kucam, pogotovo uveče, i gledam da tastatura bude što tiša.
Mehaničke, koje sam do sada imao prilike da probam, imaju izuzetno glasan “klik”.
Ima uglavnom da se kupe druge gumice. Znam da to ljudi rade.
Ne znam zasto se lepite na te mehanicke. Ne izvaljujem u cemu je fora. Sem sto se uzasno cuju i skupe su.