Ovo bi valjda trebalo da bude stvarno nova generacija. Aj da vidimo sta nam to donosi. Svidja mi se ovo oko velicine. Koliko je krenula velicina tih karti vecina nije mogla da strpa u kuciste.
Evo moje jedne dileme posto nisam u PC vodama bio par godina pa se tek sada vracam. Ja bih trebao uskoro uzimati novu graficku jer je ova vec jednom nogom u grobu medjutim ne znam sta je dobro do 200e.
Trenutna konfiguracija:
CPU: Intel Celeron G1620
GPU: Gainward GT 240 Golden Sample 1gb GDDR5 vram (Najjaca 240 ikada proizvedena i jedini razlog sto jos mogu igrati moderne igre).
RAM: 10gb DDR3
E sad, ja znam da ce meni CPU biti usko grlo kada nabavim bolju graficku ali cu CPU moci uzeti tek za nekih godinu dana otprilike (sracunao sam tako). Sad mi je najbitnije nabaviti neki pristojan GPU da se ne zezam sa ovim sto vec lagano odlazi.
Tako da, treba mi savet sta je najbolje uzeti u ovom cenovnom rangu s obzirom da malo malo slusam kako radeon graficke imaju problema sa igrama.
U tom rangu je bolje uzeti neku AMD karticu jer ćeš dobiti više u odnosu cene i performansa. Ali kao što i sam kažeš, tu je CPU baš usko grlo i pravi će ti bottleneck koju god grafu da izabereš. Moja preporuka je sledeća kartica:
Jeste malo preko 200€ u win winu, ali se može naći i za manje.
Sve preko r7 370/gtx 950 je prejako za taj cpu i samo ce ga gusiti i nista dobro neces dobiti a nisam siguran da i njih moze 100% da iskoristi al kontam da nece biti veliki bottleneck,tako da pucaj na neku od ove dve karte ako bas sad hoces da sopingujes mada ja bih sacekao skupio kintu i sastavio nesto novo i konkretno s nekom i5-icom i jeftinijom plocom itd… moja preporuka ti je 950
Kao sto sam rekao, CPU ce naredne godine, verovatno po istom budzetu. Gledam i vidim da je ova sto je Dante preporucio bolja, ako se naravno uspe naci u tom cenovnom rangu.
Jedino sto kao sto sam rekao malo malo cujem da ljudi imaju problema sa nekim igrama na AMD karticama. I recimo, kako bi tu Physx funkcionisao s obzirom da ga AMD ne podrzava.
Deluje jako ruzno i vrlo neprakticnog oblika, performanse na stranu.
Meni je ovo ubedljivo jedan od najlepsih monitora koje sam ikada video.Ceo zadnji deo je fenomenalan.A postolje je bas super i inovativno a takodje i ovaj logo sto sija ispod monitora u crveno je bas cool
Brutalno.
Kada sam cuo da je rekao titanijum,plazma “koper” boja ugasio sam…
Gde nadju ove ljude za reklamu…
Monitor tako dobro izgleda od pozadi da bih ga tako drzao na stolu, okrenutog prema zidu…
E ovo sam ja hteo da kazem. Super ti izgleda od pozadi Ja se stvarno lozim na PC i bacio sam brdo para na to. Ali ono kada krenu ljudi da se odusevljavaju sa izgledom ploce ili grafike. Sastavis zatvoris, ugasis svetlo i igras igre
Naravno da bih voleo da imam ovaj monitor Hmmm, koliko bi mi samo jos para trebalo da guram ovaj monitor kako valja,
Nisam hteo da napisem gore da ce biti kod nas za oko 1400e jer racunam bolje da ne plasim narod
Eh, da su rekli 1200 pa da razmislim. Ovako, mi je puno
Pa da, ono, do 1350 bi bilo sasvim ok
1350, upaljen par puta, baba u svajcarskoj pricala na skajp sa sinom doktorom
“Posto u domacim radnjama kosta 245.000 dinara a placen je 385.000 mislim da je ponuda sasvim fer”.
Radeon i Geforce zajedno za dx12 gejming ? Why not
Zasto za ne. Odlicno, samo ne verujem da ce da udje u neku praksu. Ali bi bilo odlicno da se dopunjuju.