PC Master Race vol. 2

U Srbiji je racunar od 600e pojam, a kamoli vise :smiley:

Ja na primer guram racunar koji sam dobio pre 9+ godina, s tim sto sam delove menjao jeftinim polovnim, otprilike svaki sam zamenio jednom.

A cak nisam ni neko ko nema, zivim veoma pristojno i iznad standarda za ove prostore, jednostavno ode tamo, vamo i za racunar ne ostane. A sada nemam bas ni vremena, kad jurim desetke na faksu i susrecem se prvi put sa ozbiljnim predmetima.

Druga je situacija kada covek zaradjuje za sebe, pa jos zivi sam i ima da da velike pare da da za racunar, mada iskreno ne zavidim ljudima koji tako zive duze od pet sest godina.

Ali opet, svakom svoje, poenta je da gledamo gde da ustedimo na svakom cosku i jednostavno kod pc-a svi razmisljaju na sledeci nacin skoro : “Da dam 50 jevreja za igru? Ma jok, dodacu to za graficku/procesor/x pa cu uzeti malo bolju/i”.

To i pricam, Nije realno. Sam zivim, Mislim zene, dete… Nista mama i tata. Niti sta uzimam niti mi sta treba. Pa me jos kako zasvrbi kada kupim neku igricu 50e nije to jednostavno. Jos kako je lepo kada samo uzmes original pa dva klika i sve radi lepo. A ne da skidas neke krekove, gluposti… Ali… Sto kaze Djordje, dve tri igre i eto nove ili bolje grafike :slight_smile: odmah proradi daj neki torent :wink:

90% ljudi koji imaju dobar pc imaju i para za igru, onih 10 su oni koji uzimaju na rate i slicno.
Ako ides svaki dan na kafe i slicne stvari onda imas i za igru, e sad sto ih potrosis na gluposti je druga stvar…

Onaj ko uzima PC od maksimum 600-800€ je onaj koji se vodi teoremom: " Na PCu su igre dzaba skidam ih sa interneta i ogram" ovo potpisujem, 75% tinejdzera igra pirate, barem kod nas ili kupuju probijene konzole da ne bi davali pare na originale ili PC. Ovo je opsta realnost, a standard i ostale stvari necemo da pominjemo :slight_smile:

600 i 1000 su dve razlicite stvari:).

Poenta je u tome da će računar uzeti ili klinac koji još uvek ne zarađuje i kome će to roditelji kupiti sad i da je miran nekoliko godina, to jest da ne traži za igre svako malo ili čovek koji zarađuje, ali koji najverovatnije ima i dosta preče obaveze u vidu porodice i ostalog, te će mu takođe biti teško da izdvaja za igre. Na konzolama je drugo stanje, pogotovu na current genu, gde svako kupuje igre (za sad). Kod većine je kupovina igara i glavni prekretač na tu stranu da se ipak uzme PC umesto konzole. Ja bih ipak rekao da je obrnuto što se tiče procenata, da 90% nema novac (ili ima, ali jednostavno ima preče stvari od igara u
životu), a da svega 10% ljudi ima novac za igre za PC. Bar je tako u Srbiji.

Ne govorim za klince i ljude koji imaju milion obaveza i nrmaju para, vec za one druge :)…

Poenta je u tome da ne treba generalizovati jer svako voli nesto i ima naklonost ka necemu :wink:

Uskoro stize dvoglava azdaja sa crvene strane.Amd je objavio da ce u decembru(ne zna se tacan datum) odrzati specijalan dogadjaj na kom ce prikazati r9 fury X2

Dios mios :open_mouth: Da ovo isprate sa valjanim softverom bila bi revolucija rezolucija :smiley: Eh, mogu da sanjam :frowning:

Ako imaš para uzimaj i7 i R9 390, dobićeš neverovatnu zver od mašine i što je najvažnije biće future-proof. Takođe uz nove drajvere nećeš imati problema sa FPS-om i stutteringom ni u jednoj igri. U svakom slučaju ne možeš da pogrešiš pri izboru.

Ajde da vas pitam… Posto mi nudi covek svoj pc: https://www.kupujemprodajem.com/Intel-i3-1156-GTX-550ti-8GB-rama-28302604-oglas.htm?filter_id=56362966

U zamenu za moj xbox 360, koji ja cenim 160e… Pa sta mislite, koliko se isplati?

Inace trenutna konf mi je amd dual core x2 3.0, ati hd 4650, 3gb rama, i svakako je ova masina jaca, ali sta kazete, da li mi se isplati ova trampa?

Zavisi šta ti je cilj i šta ćeš raditi na tom računaru. Ako planiraš da igraš naslove iz 2015 i 2016 godine onda odmah zaboravi na to, jer ćeš imati sa većinom igara probleme da ih poteraš u low i 60fps.

A, i3 prve generacije pa o igrama mozes da sanjas. Preskoci takve konfiguracije, matore 6 godina.

Definitivno ne. Xbox360 realno pusta dobre igre koje ce ti doneti jos dosta zabave. Dok navedeni PC nije nizasta sem za skidanje i rezanje tih igara za xbox 360 :smiley:

Ljudi imam jedno pitanje. Ovako, konfiguracija je sledeća:
mb:gigabyte GA-A55M-DS2
cpu:amd athlon II x4641
ram:hyperx 16gb
gpu:msi 7750

Ali sve to gura neko raspad napajanje frontier koje je postalo totalno nestabilno čim se radi nešto zahtevnije. Vidim u aidi kad pustimo to nešto zahtevno - lightroom ili rendering cpu ode do 77 stepeni i ugasi, a i one 3 grane voltaže za psu +3.3 +5 i 12v su totalno nestabilne, čak i u idleu sve 3 padaju ispod tih vrednosti. Zanima me jel ovo isključivo do napajanja ili može da bude i da treba neki aftermarket kuler na cpu?

Inače komp od brata je u pitanju, i on bi uzeo nešto ovako za te svoje potrebe ili nešto u tom cenovnom rangu.
http://www.plus.ba/proizvod/napojna_jedinica_thermaltake_tr2_500w_bronze
Jel to ok po vama?

Imam jedno … poučno pitanje :facepalm:

Šta mislite o ovoj konfiguraciji:

Procesor: Intel® Core™Skylake i5-6600 (6MB, 3.50 GHz-3.90GHz)
Maticna ploca: ASROCK B150m PRO4
Ram memorija: 2x8GB Kingston HyperX Fury 2400 MHz DDR4
Hard disk: 1000 GB Seagate Baracuda Sata III 6Gbit/s
Graficka karta: GIGABYTE GTX970 4GB G1 Gaming OC
Napajanje: CORSAIR VS650
Kuciste: MS BEAST USB 3.0

Jedino što mi ovde kopa oči je GPU. Htio bi da bude bar futureproof neko vrijeme…

Recimo da Lordish razmišlja o PCMR…

Sve je to lepo sastavljeno osim kucista koje bih ja izbacio i uzeo nesto kvalitetnije.Posto te brine gpu najbolje je cekati jos nekolko meseci da se pojavi pascal pa ces onda znati na cemu si.Bice tu nove karte a i cena 970 ce dosta spasti pa onda mozes da biras dal je i dalje 970 dobra ili da kupujes nesto iz najnovije serije.Bice dosta bolji izbor i pametnije je sacekati ako ti nista nije hitno :slight_smile:

Samo umesto ASROCK ploce ubaci neku drugu. Gigabyte, MSI, ASUS…
Sada ce neko da kaze pa to je ploca koju pravi ASUS. Cerka firma ali nije ista ploca.
Dobre ploce za takmicenje u OC-u ali nisu bas user friendly niti su stabilne kao neka GB ploca. Samo to menjaj obavezno…
Ako mozes vidi da bude samo “K” procesor.

Prve informacije o novoj generaciji nv karti :slight_smile: