Ovo bi uzeo samo zato sto mi je odmah dostupno, ne da mi se zezati sa dostavama i sa prevozima. Vjerovatno cu onda da uzmem 5870, i u narednih par mjeseci spremati pare za 7870 ili x270 (cini mi se da je ta). Hvala!
Edit: hoce li biti dovoljno napajanje LC5550 POWER Silent 550 Watt?
Raspitaj se malo po pitanju tog LC Power da vidis sta ljudi kazu. Nisam ih koristio, ali sam cuo da se ljudi zale. Osnovno i zlato pravilo ako zelis da ti ploca potraje, nemoj skrtariti na napajanju. Ako je pravih 550W bice dovoljno ali ispod toga nemoj da ides.
Uzmi Corsair ili Cooler Master napajanje, kosta vise, ali je i bolji, sigurniji, itd!
A sad kolko ti je dovoljno, to sam znas, provjeris sta si sve spojio i izracunas stvar po stvar, al uvjek uzmi malo veci, da ti ostane i za kasnije kad ga nadogradjujes…
Ja gledam full hd filmove bez problema na integrisanoj grafickoj… A sto se tice gta, nisam siguran kolika mu je zahtevnost, ali sam siguran da vecina novijih grafickih ima da ga gura bez problema…
CPU FM2 AMD Athlon™ X4 Quad-Core 750K, 3.40GHz BOX Black edition 32nm 7,099.00
GA-F2A88XM-D3H 6,699.00
Memorija DIMM DDR3 4GB 1333MHz Crucial, 1.5V CT51264BA1339 3,699.00
'AMD Radeon 7790 Sapphire 1GB/DDR5/DVI/HDMI/DP/128bit/11210-00-20G 12,790.00
Kuciste 600W LC Power Pro 925B, Blac 5,499.00
Ukupno: 35,786.00
Bice to dovoljno inace lc power ima stvarno dobra napajanja s obzirom kolko kostaju nisu nista specijalno ali su ok.Ako hoces vrhunsko napajanje dodaj jos malo para i uzmi neki seasonic ili corsair mada se oni tesko nalaze kod nas ali ih ima po oglasima
Ja bih ti preporucio HD6850 OC sa twin frozerom, po performansama bolja od tih kartica a veoma jeftina. Pokazao sam Aleksi graficku on nije verovao da je toliko jaka Cena je oko 100€
Hvala! Video sam isto ovo na sk.rs, valdja si to isto ti napisao tamo Btw, koja je razlika sto si/neko napisao umeste ove graficke da ide ova? Umesto Safirove 7790, uzmi Asusovu… Da i je ovo ok PC za ovaj kes?
Nisam ja to pisao na sk nego sam kopirao odatle posto sam na tom forumu non stop bas juce videk taj topic i sad kad neko ovde trazio komp do 35k ja reko da prekopiram odatle posto je sve super sastavljeno i svidja mi se inace za te pare ne mozes bolje kupiti veruj mi.A to sto je rekao da uzmes asus nzm mozda racuna da je malo pouzdanija od sapphira a i tisa je mada su po meni obe dobre ne mozes pogresiti ni sa jednom.Eventualno ako hoces mozes jos par hiljada da dodas i uzmes 650ti boost
Pa ja iskreno imam dobra iskustva i sa Asus-om i Gigabyte-om, oba proizvodjaca prave kvalitetne ploce. Mada sam se ja kada sam sklapao konfiguraciju ipak odlucio za Asus, ali to je bilo u cenovnom rangu oko 25.000 i za Intelov procesor, ali sve u svemu neces pogresiti ni sa jednom ni sa drugom…
Ako imas love onda juri intel proc. Ali ako hoces da stedis onda pucaj na AMD ali odmah kupi neki kuler za oko 20-25e i ima da hladi super.
Plocu koju god od te dve marke da uzmes ima super da ti radi. Ja koristim Gigabyte bios je bas user friendly. Lako se klokuje itd…
Za graficku pogledaj nove serije koje su izasle R9 280X je dosta dobra, novija je mislim i malo manja cena moze da se nadje do 35000din.
Treba neki jaci CPU za tu grafiku jer ce biti usko grlo u zahtevnijim igricama.Npr u crysis 3 CPU ce ti gusiti grafiku i ona nece davati 100% onoga sto moze.