Konačno vesti o ovoj Kojima igri. Naravno naš 3lateral pokidao sa facijalnim animacijama.
Kako je moguće da ovo izgleda ovoliko dobro.
Ovo je PT all over again… jedva čekam.
update: sad odgledao BTS i vidim da je pomenuo novu vrstu tehnologije, grafičke mogućnosti čak snažnije i od DS2, što mi govori da je ovo verovatno nex-gen title + možda čak i neka vrsta cloud-streaminga koja će biti moguća ![]()
Znamo već da igra korisiti cloud tehnologiju značajno, ne samo u smislu streaminga nego vjerovarno i u samom dizajnu igre ali je dosta kriptično i ne znamo skroz tačno kako. Isto igra je počela kao projekat za Google Stadiju.
Izgleda dobro i rekao je da nije cutscene. Ja sam oduvijek kontao da je ovo next gen naslov.
“10. years since the horor”, yup… P. T. ![]()
Biće ovo top, ali imam osećaj da neće ovo bar još dve godine. Jedva čekam da vidim sve što je P. T. mogao da bude, napokon. ![]()
Da, sećam se da su pričali o korišćenju cloud resursa, ali kako?
Možda će next-gen moći da inkorporuje in-engine i cloud assets ujedno. Vrlo interesantan koncept jer koliko god 3D scan-ova da su uradili deluje neverovatno realistično.
Jedna od teorija.
Ovo je samo teorija i nagađanje ali zaista ne djeluje iz priče i šta je Kojima govorio da je riječ samo o načinu delivery-ja. Nego da je cloud tehnologija u samom dizajnu igre.
Bese jednom Piter Molino koji je najavljivao ground brekaing sistem imerzije u igri Fable 3 koja ce uvesti revoluciju u gejming as a whole. Na kraju se ispostavilo da je iskopirao drzanje za ruku koju je imala igra Ico. Ico se pamti, fable 3 jedva a Piter skoro uopste.
just sayin’
Kodžima nije Piter Melino. I Kodžima nije ništa specifično obećao, sve je prilično kriptično i nagađanje.
I gledao sam ovu prezentaciju, nekoliko puta je ponovio da ne može još uvijek pričati o sistemima u igri.
Ja se slažem sa pretpostavkom da cloud tehnologija igra bitniju ulogu u dizajnu igre od puke metode delivery-ja. Pi meni rzumna pretpostwvka sa obzirom na sve što su rekli do sad.
Vrlo interesantna spekulacija.
To što je izabrao Xbox nije uopšte slučajno, tako da totalno ima smisla.
Jedini čovek koji u isto vreme na stejdž može da dovede Xbox i Phil Spencer-a, pa posle par minuta krene da priča o novom projektu sa Playstation-om i tu se Hermen predstavi ![]()
Ima ih sve u šaci.
ahaha kakav blast from the past ![]()
Jedan od te matore generacije game dizajnera kojima je slava malo udarila u glavu, pa su svakave gluposti obecavali i pokusavali. On jos i vise od drugih.
Doduse ja ni kojimu nesto ne ljubim, al covek s razlogom ima unikatan status u game industriji. Mozda nesto i bude od toga sto prica.
Kojima je cudan isto koliko i njegove igre. Ali jednostavno ja ga poredim sa Jobs-om. Covek vec ima 62 godine, i jednom kad ga ne bude, ostace dugo dugo upamcen kao covek koji je pomerao granice u gejmingu na sebi svojstven cudan nacin. Ovo za OD sto prica kako ste naveli kripticno i whatnot, okej, daj boze neke revolucije, ali ponekad se neke vizije predstave a sama tehnologija to na kraju ne iznese i onda postanu sami sebi parodija. otud i paralela sa Molinom.
Trojica madlads-a na reddit-u su uspeli da pronađu sve reči :))
Takođe su uspeli da pronađu ‘napuštenu kliniku’ koja se pominje… i to… “18km od Atami-a” ![]()
Atami je grad sakriven u ustima iz prvog trejlera.
update: Ima i ovoga
Komentar kaže „Deluje mi da su one oči na zidovima zapravo drugi igrači, možda preko mobilnih telefona, da upozore ostale ako su u opasnosti? Kao da možeš da posmatraš tuđu igru i da im pomažeš. Pošto igra mora da izgleda filmski, stari leak je imao baš čudne uglove kamere, pa možda to ima veze.“
Sve spekulacije naravno (sem prvog razotkrivenog teksta), ali vrlo interesantne spekulacije.
kakva recenica
Sad ce Kojima da scrapeuje sve jer “smo” ga provalili ![]()
Bgm jeste kul koncept.
Zamisli tražiš “oči” i gledaš da l su iskolačene ili zatvorene u zavisnosti šta ljudi na telefonima prijavljuju ![]()
Pa, ovako postavljeno, ako sve “proradi” kako treba, bice zesca hororcina.
Isključio bih tu opciju odmah jer svi znamo kako ljudi vole da budu toksični i spamuju sa glupostima, tako da bi mi samo upropastilo iskustvo jer bi možda 10% ljudi zapravo “radilo ono što treba” a ostali bi se sprdali, isto kao u Souls i Elden Ring sa onim porukama i glupostima.
Koliko ljudi skoči u smrt jer pročita poruku da je dole neka tajna ili sl.
Sve što ima veze sa online interakcijama drugih igrača u mojoj single player kampanji - skip u mom slučaju.
Ova devojka iz trejlera mi poznata nesto.
I ovo ja zovem next gen ![]()