Nova Xbox konzola dostavljena razvojnim studijima

Iako Microsoft na svojoj novoj konzoli intenzivno radi već gotovo dvije godine, čini se kako su sada razvojnim studijima odaslani finalni prototipi koji imaju jednu nejasnu specifičnost – obojani su u crne i bijele linije
Čak četiri izvora iz četiri različita razvojna studija potvrdila su za Kotaku da su primili prototipe sljedeće Microsoftove konzole kako bi mogli započeti s razvojem igara za nj. Ukoliko odemo više od godinu dana unatrag, možemo se prisjetiti da su razvojni studiji već tada imali uvid u novi Xbox iako Microsoft o svemu šuti kao zaliven.

Specifikacije konzole isto su tako poznate već neko vrijeme a one će biti gotovo identične onima u PlayStationu 4, naravno, ukoliko se pokažu istinitima. A najvjerojatnije hoće. Sva četiri izvora najviše su pričala o novom kontroleru koji izgleda vrlo slično kontroleru za Xbox 360, samo je nešto manjih dimanzija i modificiranih linija. No, sve u svemu, to je i dalje onaj kontroler koji svi volimo i kojega se proglašava najboljim kontrolerom u povijesti gaminga.

Najviše zanimanja pak izaziva informacija koja je došla iz sva četiri izvora. Konzole i kontroleri oslikani su nepravilnim crnim i bijelim linijama čija funkcija nije poznata ni ljudima koji su ih dobili u ruke. Nagađa se da je možda svaki studio dobio jedinstveno ilustriranu konzolu kako bi se lakše moglo ići u trag eventualnom curenju podataka i fotografija. No, sve su to samo nagađanja i pitanje je zašto je Microsoft odaslao takve konzole.

Bilo kako bilo, sada se sigurno možemo nadati provali curenja podataka jer će s konzolama kroz nekoliko narednih mjeseci raditi doslovno tisuće ljudi u studijima diljem svijeta. Uskoro bi se pak trebala dogoditi i službena najava nove konzole s obzirom da se predviđa da bi se konzola zasad poznata pod kodnim imenom ‘Durango’ na tržištu trebala pojaviti krajem ove ili početkom sljedeće godine, baš kao i PlayStation 4.
Jedva cekam to prokletu demonstraciju The New Xbox-a iliti Duranga.Sto vi mislite o tome,koliko ce dugo trebati da saznamo malo tocnije info o nasem dragom XBOX-u ja se nadam eoma brzo.I da pojavilo se i par informacija u vezi novog kontrolera za doticnu konzolu

Ako je vjerovati glasinama, developeri su dobili prototipe kontrolera nove Xbox konzole koji pak otkrivaju da kontroler neće imati značajnijih promjena u smislu dizajna i funkcionalnosti.

Ako ste se naviknuli na standardni Xbox 360 kontroler i smatrate da bi vam promjena istoga dolaskom novog Xboxa bila nepoželjna, od povjerljivih izvora portala Kotaku stižu dobre vijesti za vas. Kontroler nove Xbox konzole (koja još nije službeno predstavljena, ali svi znamo da je u razvoju) trebao bi biti skoro identičan svome prethodniku.

Kotaku tvrdi da je položaj / raspored tipki na kontroleru identičan, same tipke i analogne palice izgledaju isto iako se ne zna jesu li štogod poboljšane. Ono što je pak drugačije jest to da je novi nešto kontroler manji, vrlo vjerojatno i zaobljeniji. Samim time, ne treba očekivati da će Microsoft na kontroler dodati neke nove mogućnosti poput touchpada ili pak zasebnog ekrana. Kako je sasvim izgledno da će sama konzola dolaziti s ugrađenim Kinectom i podrškom za SmartGlass tehnologiju, jasno je zašto Microsoft neće mijenjati gamepad koji je zbog svoje ergonomije mnogima prirastao srcu.

Dok sam citao za ove crno-bijele linije, samo sam na ovo mislio :smiley:

A ovo znaci da su dobili finalnu verziju box-a? Msm izgled konzole i sve, posto su dev konzole odavno u cirkulaciji.

Pa jbg neznam kazu kako je ovo finalni prototip konzole ali jbm li ga jos uvijek je to prototip,ali mislim da ovo znaci kako cemo vidjeti mnogo vise igara i po mom instinktu zanimljivije igre nego sto je to sony uradio.Ha nista ostaje nam samo nestrpljivo cekati

meni sve smrdi da je MS duboko zaglibio sto se tice nove konzole.

Potpisujem.

Nema sanse da je zaglibio, pa nije ovo mala stvar pa da se to prepusti slucaju.

Ove glasine su vec postale tako dosadne da je to cudo, haj da sacekamo zvanicno predstavljanje pa da onda komentarisemo. Nije jos mnogo ostalo, pa makar ga predstavili na E3

Cini mi se da bjese da je najavljeno za 26. april, sa mogucim izmjenama od dan-dva. Mislim da velike razlike u hardveru nece biti ni u ovoj generaciji, ali ono sto sam do sada procitao definitivno ide na ruku Sony-u i njegovoj konzoli. Forsiranje Kinecta mi nikako nije jasno, ali ajde, valjda znaju sta rade, milijarde su u pitanju.
Samo da je nama dobrih igara i ideja, a ne da se sve ide na broj cestica i poligona na ekranu. Takodje, industrija vapi za novinama u input sistemu ili dozivljaju igara (Oculus), ali trenutno Kinect nije dobro rijesenje za hardcore igre, kao ni touch na WiiU

Ma, nakon SVEGA, nakon toliko glasina i MS-ovog ćutanja na tu temu iako su izdavači POTVRDILI da postoji konzola ili makar development kit, znači jedno od dve stvari:

• Da MS sprema nešto zaista inovativno pa zato čeka pravi trenutak

• Ili da su se us*ali od novog PS pa nemaju pojma šta će da rade, pa pokušavaju da smisle nešto drugčije i zato toliko ćute (što mi se čini da je slučaj)

a sta je to sony tako dobro prikazao i sta je dobio od toga sto je vec prikazo konzolu, postoji plan koji se prati i to je to, ne znam zasto se glasinama daju toliki znacaji, po meni sto kasnije bude najava to bolje…

Soni je dobio poverenje korisnika i to je bitnije od specifikacija i ostalih srnja. Oni su time što su prikazali konzolu sprečili dalje širenje glasina koje bi štetile PS4, dok MS i dalje ćuti i nema ni traga ni glasa od njih, što se može tumačiti kao da su se usali zbog nečeg i nisu spremni da obelodane šta su napravili ili su se uobrazili da imaju nešto mnogo bolje od PS4, pa računaju da ne moraju da žure. Ja mislim da je ovo prvo.

Iskreno neverujem da se se us*ali…Microsoft ce difinitivno svojim konzolama pokriti igrace u americi…zasto bi amerikanci kupili japanski proizvod (PS) ako mogu da kupe americki (Xbox) Verovatno cekaju da playstation potpuno otkrije konzolu pa da microsoft prikaze nesto bolje…

Po meni nije ni jedno od ta dva, no videcemo, ipak microsoft zna sta sony nudi tako da imaju vremena i za korekcije…

evo npr kod mene je slucaj da me je sony na 99% ubedio da kupim njihov proizvod. Da su konferencije isle jedna za drugom kao sto je slucaj za vreme E3 sajma onda bih rezimiriao utiske i gledao sta je bolje. a ovako evo jos malo pa ce 2 meseca od predstavljanja cetvorke i kako vreme odmice, sve vise sam ubedjen da MS nece imati sta da mi ponudi da me oduva do te mere da ce mi cetvorka izgledati smesno. No naravno da je rano za neke prognoze, nikad se ne zna sta krije MS u svojoj laboratoriji, ali uopste me ne bi cudilo da je ovo zatisje rezultat toga da je SONY predstavio konzolu mnogo bolju i jacu nego sto se MS nadao. pa sto ameri kazu back to drawing board i menjaj sta se promeniti moze. ali dobro to je samo moje misljenje.

Sad ako bih isao dalje u detalje moguce da je MS toliko ubedjen da je njihova konzola superiornija u odnosu na PS4, samim tim da su oficijalno videli sta sony nudi, mozda je ovo zatisje taktika da se sto vise odvuce vremena pre predstavljanja, ne bi li sony imao sto manje vremena da ubaci nesto slicno u PS4 da bi mogao da pariria najvecem konkurentu.

tu i prestajem posto vidim i sam da ovaj post pocinje da lici na blagu teoriju zavere sa odredjenom dozom paranoje :smiley:

Ja se u potpunosti slazem s koza nostrom,a potpno se ne slazem s daemonkiller92.Samo cekajte onda cete svi vi reci kako je xbox opet napravio nesto veliko ma dajte pa to su strucnjanici u MS pa znaju oni sto rade,uvijek je tako bilo,a tako ce i biti

_We shall see…

_@WERTA Neću da zalazim u prepirku sa tobom, pa da bude neki problem, jer se ti često napališ i zaneseš, samo ću reći ovo:
Za sad se meni tako čini, ako bude MS zaista uradio to što ti kažeš, super, a ako ne, svejedno će PS4 da pada za slobodu

And hope for the best :slight_smile:

Elem, koju god konzolu kupim znam da cu se na njoj izigrati…

u pravu si ali sta je to u stvari sta ms nudi?

konzolu za igre ili multimedijalnu masinu za dnevnu sobu. nek naprave ultra dobru konzolu, sest puta bolju od cetvroke, ako im je cilj da glavne karakteristike konzole budu skajp, facebook, internet explorer, netflix, karaoke, MS store i sky digital, a u drugom planu gearsi, alan wake i halo onda hvala lepo odo ja da cekam uncharted 4 i god of war 5.

znam ja da je buducnost ubacivanje svih servisa na jednu gomilu, i MS realno zna sta radi, ali za mene konzola predstavlja masinu za igranje. call me old fashioned, ali ja ocu da se igram na konzoli, ocu da okusim kvalitet igara na takvom nivou na kom ne mogu nigde drugde da okusim. a fb skajp mogu da koristim na kompu, film na tv-u preko usba a digitalne kanale vec imamo preko nasih operatera.

A jbg oni se kunu kako su veliki novci otisli u nove exclusive od cega ce biti cak par poptpuno novih IP-eva.
BTW evo sto kazu u Gamestopu

GameStop CEO: Xbox 720 is a ‘very hot’ device
J. Paul Raines talks next-gen, software price hikes

GameStop CEO J. Paul Raines says the next generation Xbox will be “a very hot, compelling device.”

According to the CEO, who spoke with GamesIndustry at a recent GameStop earnings call, the retailer has been spending a lot of time with Microsoft.
Raines is enthusiastic about the console, despite the fact that Microsoft has yet to acknowledge its existence. “We’ve been spending a lot of time with Microsoft, but we have to let them take the lead on this,” Raines said. "But it will be a very hot, compelling device.

“They are doing some really cool stuff, and I’m eager to hear them start their announcements because I think the world is going to stand up and take notice,” he said.

Raine is positive regarding the future of consoles, despite predictions that next-generation sales won’t live up to previous generations. “We certainly don’t believe that the new consoles won’t be as exciting,” he said, citing the 900,000 people who signed up to the retailer’s PS4 mailing list.

The future of retail is also positive, according to Raine, who maintained that digital will not replace retail, though he hinted at some changes regarding software prices. "I think that’s going to be a big debate in the next few months.

“I think publishers, if you ask them, wouldn’t mind seeing a price increase.”

Meni ovo moze samo slutiti na dobro i ovime se pobijaju sve vase kritike

nase kritike nisu nista manje tacne od ove izjave

pa to je bukvalno PC bez rezaca :slight_smile: sto nije ni malo lose, zna se koje je njihovo glavno trziste tako da na Srbiju i okolinu ne racunaju sigurno :slight_smile: