Windows ima neizmerno veci market share wordwide pa i US u odnosu na OS X? Cak nije ni blizu rekao bih.
Naravno da ima. Imace uvek i svuda, jer moze da se instalira na laptopu koju vredi 30e, a i na gaming beast racunaru.
MacOS je tu samo na Mac-u.
Vise idem na to da je Microsoft svestan da jako malo broj ljudi poseduje to sto ti posedujes (dobar gejming pc).
Mislim, cak i neki od nas u Srbiji zaradjujemo pomocu Mac-a i pre bi vecu kolicinu novca dali za tako nesto, nego za gaming PC.
Gaming PC je super stvar i luksuz, ali kapiram da oni shvataju jednostavnost koju donosi Xbox, zajedno sa GamePassom.
Xbox konzola ne ide nigde. Igrajte Xbox igre gde god hoćete (PC, cloud, mobile). Njih ne zanima gde igrate dok god igrate, to što su neki zaglavili sa mišljenjem da je parče plastike jedino merilo. Xbox je platforma/ekosistem a ne određeni hardver. To je moj današnji TED Talk .
Upravo tako.
Ovde se vise radi o ekosistemu koji je Microsoft stvorio. Kada se malo bolje razmisli platformske ekskluzive nikada i nisu imale smisla za Microsoft
Heck, pa Sony da ima svoj PC operativni sistem, takodje bi sve ekskluzive bile na tom sistemu u nekoj njihovoj “PSN PC” prodavnici
Platformska ekskluzivnost nema puno smisla za takve Mega kompanije. To se moze videti i po tome sto je Sony do skoro odugovlacio za cross-gen ps4/ps5 naslovima… jer PROFIT!
I PlayStation igre sada dolaze za godinu dana na PC. Ako se neko strpi ne mora da uzima PS5 uopšte. U doglednoj budućnosti će i oni svoje igre day one na PC. Zato su kupili nekoliko PC support studija.
Tu se malo ne slažem. To što se oni šire u mobilno tržište ne znači da ih ne zanima PC i Xbox. I Sony napada isto mobile market i imaju sad Playstation Studios mobile division. Glupo je ignorisati to tržište jer ima više igrača nego na konzolama. Ne znači da će bataliti ovo sve ostalo.
Ako ništa, Spencer je dosta puta rekao da im je konzola u centru svega.
Istina, ko ima dobar PC ali ja sam npr. konzolu kupio baš zato što neću da se zamajavam sa PC i nadograđivanjem vječitim i slično.
Istina je da ubijaju prodaju konzole sa tim što idu Day 1 na PC ali ako njima strategija ne zavisi od toga i nije ih briga onda je nebitno. Mene je briga još manje, zanimaju me samo igre i da i dalje rade dobro na konzoli.
Broj prodatih konzola zanima samo ove fanboys jer to im je ammo u prepucavanjima.
To je kul. Ali cekanje od godinu dana je za mene previse
Svakako bolje ista nego nista, zbog same prezervacije igara. Za 15/20god necemo morati da koristimo emulatore, nadam se, za trenutno novog Spajdija, nego cemo ga ‘potpuno legalno’ pronaci negde na internetu ako ga ‘napuste’
Saru već duže vrijeme guraju kao lice Xbox-a, na svakom showcase-u je bila i često se pojavljuje u javnosti. Tako da dosta ljudi smatra da će naslediti Spensera kad ovaj ode.
Ne ide Xbox nigde, ali u tome je i problem: ne ide nigde. Postace samo jedan od opcionih uredjaja. Zaokret u odnosu na eru Matrika koja je Xbox videla kao centar home entertainmenta, cemu smo se podsmevali ali sve ono sto je danas Xbox mozemo da zahvalimo eri pre Spencera i vrednovanju xbox konzole i brenda. Vremena se menjaju, moras da se prilagodjavas i da budes kreativan, sve se seli u cloud. U redu je eksperimentisati, ali Spencerov eksperiment nije bas uspeo priznanjem “we will never outsell Sony”. Ko je taj covek da tako nesto kaze u ime celog borda direktora i akcionara, u ime gamera. Ne mozes vecito da zabijas glavu u pesak i izbegavas konkurenciju, gde je ta cuvena americka kompetativnost. Najapsurdnije je sto najveci Xbox fanbojevi podrzavaju ovakav pristup. Potpuno su se imprintovali na loseg i bezidejnog menadzera.
Ne znam o čemu pričaš, stalno kao nešto Phil ne radi dobro ovo, ne radi dobro ono, a Xbox zarađuje više nego ikada. Plus gaming je sada jedan od tri osnovna stubca Microsofta i ulažu duplo u taj sektor.
Ulaze iz windows segmenta, a profitirao je uglavnom zbog korone i Minecrafta.
Odlično radi posao, dao mu MS džak pun para, eo sine radi šta ti volja Mislim da bi retko koji menadžer tu omanuo.
Nije mu niko dao džak para iz vedra neba, eto onako. Lik je bulvalno ubjedio Nadellu da je gaming budućnost i da uloži tu pare.
Lol, bilo bi kul, ali Xbox mora da pravi pare da bi opravdao uloženo. Zbog toga što zarađuju, MA dodatno ulaže u njih .
Na rostilju u redmondu, ubedjivanje:
“Nadela nemoj si cicija, daj pare sta si se stiso, pojesce inflacija. Znam da imas, video sam slajdove”.
Nadela:
Xbox nazalost s trenutnim ekskluzivama i stanju u kom se nalazi, jednostavno ne moze da se meri sa uspehom Playstationa.
Ali guys guys guys, Xbox postoja nesto drugo, sve TRI KONZOLE odjednom imaju razlicitu direktivu i odjednom ima smisla posedovati bas sve tri konzole
Ima lepote i u tome.
Realno sve tri komapnije dobro stoje, ne znam zašto bi se uvek svodilo na to da neko pobeđuje ili neko gubi, posebno u gamingu .
Lik je spasio Xbox poslije Mattrick fejla. Kako to da poslije skresanog budžeta da upravo za vrijeme Spenserovog mandata dolazi do potpunog preokreta, formiranja prvo Game Passa a onda kupovine i ulaganja koje smo vidjeli.
Svi ovi insajderi što pokrivaju Mikrosoft i Xbox kažu da je Spenser zaslužan za to. A napadaju ga ljudi uglavnom koji nisu upućeni i uhvate se nekog gafa banalnog , neke izjave njegove ili tako nešto.
Nije referenca prethodna vlast, nego konkurencija i zemlje u regionu.
Ja kao korisnik zelim konkurentan i PS i Xbox tabor. Glupo mi je prepucavanje i zelja da jedan tabor bude gori i dozivi kolaps, a da drugi ostane sam na trzistu.