Kreirao sam nov akaunt na XBS1 kako bih sa turskog regiona giftovao igre svom primarnom akauntu. Dodao sam sebe za prijatelja. Konzola/microsoft store su prijavljenu na turski region, na akauntu je turska adresa, prijavio sam svoju karticu i čak aktivirao i game pass na njemu ali na Storu na konzoli nemam opciju Buy as Gift, ni za jednu igru, novu, staru, add-on, pre-order. Šta li može biti problem?
To je ukinuto, pre par meseci, sad ne znam da li je na svim regionima…
Kupuj direktno na primarni nalog i uzivaj. Microsoft je ukinuo gift opciju za Turski i Argentinski store.
Hvala na informaciji! To mi je i bila namera ali vidim da su svi i ranije kačili tutoriale koji uključuju i sekundarni akaunt pa sam zato pokušao na ovaj način. Dakle mogu sa glavnog akaunta da kupujem sve najnormalnije bez nekakvih penala ili možda nekih nepogodnost što su mi i konzola i akaunt na tom regionu?
Mora ti store na konzoli biti na regionu odakle misliš da kupuješ. Podesiš npr. konzolu na turski store i onda kad budeš dodavao karticu za plaćanje staviš tamo neku fejk tursku adresu i you’re good tu go.
Tako je, za sada bez ikakvih problema kupujemo na glavni nalog…
Trenutno ti je najbolja kombinacija za kupovinu Argentinski store i VISA platna kartica(pod uslovom da si iz Srbije).
Evo imas ovde, procitaj par poslednjih strana: