Nioh 2

Joj majko moja.
Meni je prvi deo tako legao, odigrao sa zadovoljstvom celu, sada gulim DLC-ove.
Taman da završim i napravim platinu i da produžim odmah na drugi deo :smiley:

@Zoorulee :smiley:

If you’re up to the challenge, Nioh 2 is no doubt one of the most difficult and rewarding games of this generation.

Još 2 dana :smiley:

Borrowing one of the best elements from Castlevania: Aria/Dawn of Sorrow, along with the more recent Bloodstained: Ritual of the Night, enemies in Nioh 2 have a chance of dropping a Soul Core.

Ovo je predobro, samo da budu normalno izbalansirani da ne bude odmah neki soul core OP u odnosu na druge.

Igrao samo closed alpha, tamo nije bilo ni naznaka da je ovako nešto OP. Ali da olakšava posao, definitivno olakšava. Recimo da možeš dobrano da izbegneš mučenje sa nekim protivnicima, ali zato, ako promašiš sa tajmingom, ima da te veoma zaboli, jer je prevashodno vezano za parry tehniku.

Bio je last chance demo za Nioh 2 aktivan krajem februara. Nisam siguran da li je još uvek, proveri i probaj. Samo budi obazriv, jer on neoslikava pravu težinu igre (dosta je teži od same igre), jer je u pitanju misija krcata yokaii-ma, a nije jedna od početnih laganih.

Sve u svemu ko je igrao prvi deo, ovo je jako lepo unapredjenje i nastavak, ko nije igrao prvi deo, možda je bolje da prvo njega odigra.

Mislio sam OP unutar tih Soul Core-ova. Da ne dodje do situacije da od npr 20 tih raznih core-ova ti koristis 1 ili 2 jer ostali nemaju poentu.

Nema vise taj demo, bio je aktivan par dana samo tipa 4-5, hteo sam pre pre-ordera da ga odigram ali je vec bio skinut.

Pa sve zavisi koliko si upoznat sa Souls like igrama, posto sam igrao svaki od Demons Souls-a nadam se da nece biti problema :smile:

Souls core, je jako lpa mehanika koja je dodata u igru, ima surovih dodataka, ali nije da se sve svodi na par komada. Imaš veliki broj pratećih živuklji/duhova koji služe kao super moć i za koje puniš skalu. Ovi sould core služe da se ubace na njih, ne na glavnog igrača. Tako da zbog njihove raznovrsnosti ima puno i kombinacija, tako da nije sve svedeno na par komada. Ja nisam stigao sve da isprobam u ova dva demo-a koja sam probao, ali verujem da kada se krene puna igra, biće eksperimentisanja i to puno.

Meni je lično Nioh dosta lakši od souls igara, prevashodno što je drastično brži. drugo imaš opcije da popuniš staminu/KI sa brzinskim i blagovremenim pritiskom na R1. Sama igra je daleko agresivinija i brža od souls igara, a u samoj srži je souls. Zato mi se i jako svidja.

1 Like

Fino :ok_hand:

Samo da me games ispostuje sa pre orderom na vreme :smiley:

Uf, u 90% slucajeva kazu, e druze, nemamo niti ocekujemo za naredne dve nedelje. neretko se desilo da ne dobiju uopste pa ti vrate kintu. nadam se da to nece biti slucaj kod tebe.

Videcemo, nadam se da me nece ispaliti. Mada sve zavisi na bay-u za koliko ce ici special edition ako je ista cena onda mi manje vise svejedno.

Zoki i ja odradili preorder juce… krece se veceras. Igrace se paralelno sa Orijem, dve jako lepe ekskluzive u par dana.

1 Like

Jel neko igra, kakvi su utisci? Meni onako, nije me bas obuzelo kao 1 deo. Tek presao prvog bosa, farmujem dosta revenante za ochi cups, da bih konstantno vukao friendly spirita sa sobom, koji dobro dodje kao fodder. Ima milion sitnica sa promenom stance-a i Ki pulse/cleansingom, koje nisam koristio ni u prvom delu. Ne svidja mi se sto su apsolutno svi skillovi vezani za napredne mehanike, nema ono prosto brate 20% veci defense ili attack. Mehanika je preterano rafinirana, a nesto nisam skapirao ni koriscenje specijalnih moci. Pritiskaju se neke kombinacije dugmica, a samo za sekund se aktivira i ne uradi nikakav damage. Izuzetno konfuzno.

Grafika je mozda i ispod proseka. Igram u akcionom (fps) modu jer je ovo jako bitno za preciznost, tako da bi trebalo da je 60fps/1080p na Pro-u, ali ceo setting, kvalitet tekstura, preterano jarke kolorne seme… Vidjali smo mnogo bolju grafiku na PS4 Pro, koji pritom sve vreme urla tako da moraju da se nose slusalice ili da odvrnes TV do daske.

Ali, bez obzira na te mane, osnovna mehanika je zarazna, mobovi jako opasni kao i u svakom solsu, trenutak nepaznje bez stamine i staggeruju vas posle cega sledi instant kill.

Uglavnom, ako krene neki ozbiljan karantin, bar igara nece da nedostaje. :confused:

1 Like

Ja tek od sutra krecem igru kada stigne paket. Na kraju me nisu ispalili iz gamesa. :smiley:

Ja oduševljen sa nastavkom, a zato ima dosta razloga.

Igra je definitivno teža nego prvi deo. Ili sam ja imao nenormalno dobro napravljenog lika u kasnijim stadijima igre, pa mi sada početak drugog dela deluje teže.
Blokiranje udraca protivnika sada oduzima daleko više stamine nego u prvom delu. O boss borbama da ne govorimo, ako upadnete u kombo bosa i niste izbegli na vreme ovakvu situaciju, jedino rešenje je da stavite blok, a u većini slučajeva on pada iz 2 udraca, odnosno boss vam svuče komplet skalu za staminu/KI iz dva udarca. Ako ima treći prateći, koji je obično i najači, baš će boleti.

Perspektiva je malo izmenjena, sada je pogled malo bliži igraču, tako da ovo dozvoljava više taktiziranja, odnosno lakše se čitaju potezi protivnika i samim tim, lakše se i odreaguje. Jako lepa promena.

Yokaii, sada imaju opaku foru, a ovo se posebno odnosi na boss borbe, sve vreme ih okružuje aura koja blokira povraćaj stamine/KI (neposredna blizina do pola metra razdaljine), zaista se mora paziti da se pritisne na vreme R1 i vrati barem deo iste.

E sada malo i o prednostima za samog igrača, postoji instant blok na daljinu, aktivira se sa R2+krug. Jednostavno kada protivnik dobije crvenu auru oko sebe i sprema se na specijalku, ovo se stisne i automatski mu prekinete udarac, gde god se nalazili u odnosu na protivnika, teleportovćete se do njega, skinućete mu dobar deo stamine/KI i još imate 1-2 sekunde da ga udarite par puta i pobegnete na sigurno rastojanje. Opaka stvar i velika pomoć. Deluje zabrinjavajuće da morate paziti i stisnuti dva dugmeta u kritičnom trenutku, ali zaista nije tako, naprotiv veoma je lako i sjajno je implementirano.

Dodatno, kako ubijate Yokaii-e ostaju iza njih orbovi koji kada se očiste u shrine-u, posle se mogu ubaciti na slot za living weapon. Ovo je još jedna razlika u odnosu na prvi deo, sada imaju 3 skale prva je HP, druga je KI/stamina, treća je magija, odnosno količina sa kojom može da se koriste ove specijalke (super blok i super napad). Isti je pricip u svakom slučaju, blok je R2+krug, a napadi idu R2+kvadrat ili trougao. Neki mogu da budu bacanje koplja sa prilične daljine, veoma delotvorno da prekinete napad protivnika, ili opasno jak udrac magičnom sekirom, koja odužima puno energije i radi stager protivnika.

Sada postoje oblasti iz Yokaii realm-a, gde se skala za KI jako sporo puni i treba biti oprezan sa mlataranjem oružijem, udarati po potrebi i gledati da se odmah napuni KI. Najlpše u svemu, jer da kada jednom očistite ovu oblast (purify) više nema respawn protivnika iz nje, bez obzira da li ste umrli ili ponovo aktivirali shrine.

Dakle ima puno više kombinatorike u odnosu na prvi deo, ali zato je i borba daleko zanimljivija i posredno i teža, jer sve ovo što možete vi da radite, rade i protivnici u većoj i manjoj meri. Takodje ima mnogo više Yokaii protivnika nego u prvom delu.

@padawan pošto smo odradili preorder, proveri na shrine BOONS i pokupi sve bonuse za opremu. Dobijaju se dva kompleta oklopa i dva charm-a. Definitivno olakšica za početak.

Jedva čekam da nastavim dalje da tamanim protivnike. Čak sam i lika napravio da maksimalno liči na protagonistu iz prvog dela.

2 Likes

Pokupio sam (doduse malo kasno) boons, ali vrlo brzo ispadaju bolji itemi, kako to obicno ide. Ono gde sam u malom hendikepu sa guest nalogom je sto ne mogu da invitujem pomoc sa strane, jer na tom nalogu nemam PS Plus, ali dobro, snalazim se nekako, iako ce treci bos (poslednji u prvoj regiji) vec vidim biti paklen. Malo mi pomazu friendly spirits, ali to obicno ne skinu ni 1/5 hp bosu i samo sluze da malo odvlace paznju… Tako da sam prepusten sam sebi. Meni je u prvom delu mnogo pomogao za to solo guest igranje sloth charm sa kojim je ubijanje bosova i jacih jokaija skoro kao cheat, toliko ih uspori. Jedva cekam to da otkljucam, i nabudzio sam magiju da budem spreman.

Nisam iskreno koristio ki pulse, sto je izgleda bas neophodno, a nesto mi slabo idu i soul core moci - ili nesto ja tu ne radi ispravno, ili bas pretkratko traju…

Pa da krenemo :smiley:

3 Likes

Malo sam zaglavio na trecem bosu, pa juce zato nisam ni igrao. Nivo sa otrovnim podzemnim pecinama i meduzama je gadan difficulty curve, a preporuceni level igraca nicemu ne sluzi - kao i u prethodnom, najbolje je ako si overlevelovan, u pocetku za 10-20 nivoa a kasnije i vise… To su bas omasili.

Promenio sam i karaktera u zenski lik, heh.

Imaš upgrade KI pulsa i potrudi se da to otključaš što pre. Prvo kada si blizu Yokaii-a imaju sada auru koja ti smanjuje KI, a kada okineš povraćaj KI-ja sa R1, ti njih upropastiš, plus možeš da nastaviš da ih udaraš. Veoma bitno i nalazi se na mid-stance strani za samuraii deo skale.

Soul core moći se pune sa ljubičastom skalom, i one nisu dugotrajne, već su zamišljene kao specijalan potez za pravi trenutak. Koriste se R2+krug za prekid specijalke kod protivnika kada im zasija aura crvenom bojom ili R2+kvadrat/trougao za napad pa šta namestiš od moći na njih. Meni je veoma upotrebljiv ovaj koji se dobija na samom početku sa ubistvom prvog Yokaii-a, jer sa njime dobijaš mogućnost da baciš magično koplje ka protivniku. Ako se protivnik sprema da uradi neki kombo ili da baci magiju, a ti si daleko, iskoristiš ovo i prekineš mu potez sa prilične daljine. Veoma, ali zaista veoma korisna stvar.

Igra je zbog svih mehanika postala dosta teža, jer baš zahteva da se skoncentrišeš na borbe sa protivnicima, nije samo puko izbegni, izbegni pa udari kada možeš, već sada moraš da paziš i koji udarac da primeniš u pravom trenutku.

2 Likes

Uhh, ne bih se slozio samo iz jednog razloga :smiley: Prvi deo nisam igrao ali ova dvojka je prepuna raznih mehanika koje bas i ne mozes da ignorises.