Nintendo Switch prezentacija

Je li gledao neko prezentaciju? Nintendo je otkrio cjenu uredjaja-300$, te najavili su par igara koje smo manje vise ocekivali. Posto pravim thread necu da pisem sta mislim i diskusiju usmjeravam u odredjenom pravcu, to cu da navedem kasnije. Otkrili su povratak motion kontrola, standardna Mario igra za novu platformu, Splatoon 2, Fire Emblem, Mario Kart… i to je to.

Snimak citave prezentacije

Super Mario

Legend of Zelda

Fire Emblem

1-2 Switch aka najgori trailer ikada

Xenoblade Chronicles 2

ARMS aka drugi najgori trailer ikada aka wii is back

Splatoon 2

3 Likes

S’obzirom na snagu hardvera mogu reci da igre izgledaju vise nego pristojno.

Vidi se zestoka optimizacija i umece programera.

Sto se motion kontrola tice…to se nekako namece po logici stvari…’‘Posle ogromnog uspeha nintenda Wii napravili smo Wii U tablet kontroler koji je slabo prosao. Sta je prodavalo nas sistem? Pa motion kontrole.Daj da ih vratimo’’.
Motion kontrole otvaraju vrata za neke zaista zanimljive koncepte. Tu ne vidim neku zabavu za sebe, jer sve sto me tera da, sa svojih 37 god stojim ispred tv-a i mlataram rukama… no thanks.
Ali za decu recimo…idealna zabava.

Opet naravno izlazi na povrsinu suluda politika nintenda… KERTRIDZI? (kakva rec… ‘‘kertridz’’).Uvek bio nocna mora za pirateriju.Mada ce sigurno biti i digitalnog downloada,sto znaci da ce piraterija biti moguca. Znam , mnogi ce reci ‘‘Ne isplati se piraterija, igre nikad jeftinije, share, online…’’… znam. But still…
Sto se cene uredjaja tice… Moglo je mozda malo jeftinije, al opet nije strasno.

Mario mi je uvek bio asocijacija za neki magicni, imaginarni svet… (pecurke, njam-njam), a sada je smesten u neko urbano okruzenje, u stilu spajdermena. Ne dopada mi se.

Zelda standardno dobra, splatoon takodje…
Videcemo kakva ce biti podrska third party developera.

Kada jos uzmemo u obzir da ovakve igre mozemo da igramo i u portabl verziji…ponesemo na posao npr… Very nice.

Novi Shin Megami Tensei, Zelda, Xenoblade Chronicles 2, No More Heroes, Splatoon 2 I još gomila drugih igara. Čak i ako bude fail, imaću solidan izbor igara.

Malo su zasrali sa cenom, najavili su da će i oni naplaćivati mp, ali hej, makar će se svaki mesec dobijati nes ili snes igra… Yay.

Cena je manje vise ocekivana. Za koncept konzole smo znali da je zanimljiv, a sa ovim igrama deluje mnogo privlacnije. Mario je hit, jos ako se na varam, dugo nije imala njegova igra u Super Mario 64 stilu.

Nadam se da ce konzola doziveti uspeh, Nintendu to treba.

1 Like

Iznenadio bi se koliko razlika od 50$ utiče na mišljenje ljudi. Da je 250$ bi konzola bila mnogo bolja kupovina, ali je i ovo ok. Vidi se da forsiraju da je u pitanju Home Console koji ima Handheld mode, a ne obrnuto, kako zaista jeste.

Verujem. To je bila neka idealna cena. Mada mislim i da sa ovom cenom nisu omasili i da ce imati uspeha.

1 Like

Kako su se neki zanosili da će cena biti 350$+ smo još i dobro prošli. Videćemo da li će vredeti kupovine kad još otkriju detalje vezane za OS, profile i online funkcije. Do tad mi deluje interesantno, ali sam i dalje sumnjičav jer je Nintendo u pitanju.

Glavni razlog je igranje u handheld modu. Kako bi koristio diskove dok nosiš sa sobom tablet? Uz to, kao što videli kod davno prošlog Sony proizvoda Walkman, diskovi + pokret ne daju najbolje rezulate, a da se ne spominje grejanje, dodatna nezgrapnost, itd.

A što se tiče piraterije, pa oni će je verovatno i omogućiti, kao na DS i 3DS, dok ne nađu softversko rešenje.

1 Like

Eh, nisam neki optimista, iako navijam za Nintendo.

Novi Super Mario ce biti sigurno jos jedna kultna igra u serijalu, izgleda magicno, ne smem ni da odem na Gaf, osecam da topic ima 460 strana. Uzecu Switch samo zbog Marija, po svemu sudeci. Novu Zeldu cu “pazariti” na piratebay-u za Wii U ipak, kertridzi ce biti veoma skupi.

Useh konzole dosta zavisi od toga koliko ce ljudi usvojiti taj switch-abilni koncept. Meni divno pasuje off-tv play na Wii U, mislim da je sjajno uradjen, neverovatno koliko je napredniji od remote play opcije konkurencije. Apsolutno nula laga, slika bolja nego na Vita OLED-u. Switch omogucava to isto, ali jos u pokretu.

Opasno je sto se Nintendo nije prilagodio digitalnoj buducnosti. OS bi mogao da podrzi visestruke accountove, neki vid deljenja naloga, da forsiraju rasprodaje i cesta snizenja preko e-shopa,… Mislim da od toga nema nista, kao da su se vratili u proslost sa kertridzima. Ali dete u meni ipak voli fizicke, pojavne oblike video igara kao sto su retail izdanja, amibo figurice… Nintendo je izuzetno tradicionalna, toy-oriented kompanija, i mozda namerno sa kertridzima igraju na kartu nostalgije.

Pa, od OS smo videli jako malo i nemamo nekih konkretnih informacija u vezi njega ili profila, te je sve što si naveo i dalje moguće, osim forsiranja rasprodaja i sniženja. I dalje pričamo o Nintendu… A može da se desi da nema ništa od toga, jer im DeNa radi na profilima i toj infrastrukturi…

Da li cu morati da prebacujem kertridz u dock, kad predjem sa handheld u tv mod?

Ostaje da vidimo, ali verovatno ne. Ketridž mislim ulazi u deo koji se nalazi levo od ruke sa slike. Poenta je da samo izvadiš tablet i ideš, a ne da se prebacuje iz jednog u drugo, te možeš odmah da nastaviš, kao što smo videli kad su prikazali kod onog lika, Fallona valjda. Pick up and play.

Ja sam mislio da se nece ponoviti debakl koji je imao MS sa prezentacijom od pre par godina, ali Nintendo ih je uspesno nadmasio u svim poljima. Katastrofa od prezentacije, bolje da je nisu radili, samo su me udaljili od konzole na nacin kako su je prezentovali. Da nije bilo na kraju objavljeno da izlazi u startu nova Zelda, mislim da bi bio totalno razocaran.

Nista, ali bas nista nisu rekli ni o snazi konzole, niti koje igre dolaze, niti kada izlaze. Novi Mario na kraju godine, oni nikako da nauce neke stvari, opet prave veliku razliku u vremenu izmedju naslova. Splatoon 2 u toku godine, Mario Kart nisu ni pomenuli, sve ostalo tek u razvoju. Tipa 80 igara ali neznamo kada ce biti gotove. jednom reci katastrofa.

Da sumiram, imate 300 EUR konzolu, plus platicete dodatno Zeldu u startu, plus dodajemo tipa Xbox Gold/PS+ u nintendo fazonu, ako hocete MP. I sve to ce vam trajati prvih par meseci, a onda ponovo cekajte do sledecih igara. Ocajna prezentacija, koju bolje da nisu radili.

Iskreno se nadam da ce do samog launch-a biti poznato vise informacija o igrama koje dolaze, i da ce ih biti, jer ako ostane ovako u magli, nece biti dobro.

Da ne pomislite da imam nesto protiv Nintendo-a, imao sam i Wii i WiiU, tako da mi ovo vise dodje kao nozem po srcu, nego sto je negativno naslovljeno na sam Nintendo :frowning:

1 Like

Ocekivao sam cenu od 250$/e. Ovih 300 nije mnogo vise ali me ipak odbija (deluje mi previse)

Ma i PRO je isplativiji od ovoga. Scorpio cisto sumnjam da ce biti 400…minimum 450, ipak ce to biti sto bi oni rekli najjaca konzola (naravno da je najjaca kad je najnovija lol)

Za ono što nudi (ako gledamo specifikacije) cena nije opravdana. E sad da li će Nintendo faktor da proradi i igre ponude iskustvo koje opravdava veću cenu, videćemo.

Najbolja prikazana igra je Zelda. Izgleda kao da ima tonu sadržaja i da se može igrati 100 sati.

Super Mario Odyssey mi je nekako meh, ili više hladan sa ovim real world pristupom i dosta se razlikuju deonice jedna od druge u artstyleu. Nekako nisu povezane i konzistentne.

Isto stvar kao sto sada za PRO svugde pise “The World’s Most Powerful Console” .

1 Like

Meni je konferencija bila zestoki promasaj. Nintendo je ostao u 20. vjeku, a ovo sto sada rade je samo odraz toga. Njihova digitalna rasprodaja od neki dan-full igra 39.99, na rasprodaji 35.99!

Elem, po pitanju same konzole, Nvidia Shield prodaje svoj tablet sa istim chipsetom za 200$ i to sa profitom, te ce se taj tablet prodati u debelo manje primjeraka, dakle ne idu ni na obim. Tako da je 300$ bezobrazluk. Igre su i dalje iste, puno crtaca i djecijeg dizajna, te svaka igra izgleda kao ekspanzija za prethodnu.

Kao ovca kakva jesam, kupicu konzolu, ali cisto sumnjam da cu nesto posebno puno igrati, ili da cu je sa gudtom kupiti.

RIP Nintendo, umro si prije 15 godina, a tek smo sada primili vjest.

1 Like

Iskreno nista cudno kada je Nintendo u pitanju, pogotovo ako pogledamo kako im trenutne konzole drze cene, kao da su od zlata :slight_smile: .

Launch igre u Japanu

[quote]Japanese Nintendo Switch Launch Lineup Announced

  • Zelda Breath of the Wild
  • 1 2 Switch
  • Dragon Quest Heroes 1+2
  • Nobunaga no Yabou Power Kit thingy
  • I am Setsuna
  • Puyo Puyo Tetris S
  • Disgaea 5
  • Super Bomberman R[/quote]

Izvor:

http://m.neogaf.com/showpost.php?p=228222212

Au ovo je bas slabo. Dve dobre igre i par osrednjih, sve zajedno par igara.

1 Like