Da li namerno ili slučajno - u to nećemo ulaziti, ali na sajtu Amazon Germany otkrivena je cena Xbox One konzole. Naime, na sajtu je navedeno da će ova konzola koštati 600 evra (510 funti), i to bi mogla biti potvrda koliko će Microsoftova konzola sledeće generacije košatiti u Evropi. Takođe je i britanski odeljak Amazona otkrio cenu za tamošnje tržište i ona iznosi 600 funti u Velikoj Britaniji. Ovo je ipak skuplje u odnosu na cenu konzole prethodne generacije kada je lansirana, tako da treba sačekati zvaničnu potvrdu. Mnogi su očekivali da će konzola koštati 100 funti jeftinije, a da li je ovo Amazonova tendencija da stavi veću pretprodajnu cenu, ostaje da vidimo. izvor:benchmark.rs
To ne znači ništa, i na zavviju stoji 500 funti. To su (valjda) odvalili cenu za one koji sad pre orderuju, da ne ispadne da pre order bude 300-400 funti, a RRP bude 500 funti - čisto da se osiguraju da ne budu u gubitku.
Tako je evo pogledajte i forza 5 pise 100e a nema sanse da tolko bude
Forza Motorsport 5: Amazon.de: Games
To je placeholder cena.
Meni baš svejedno pošto nijednu konzolu do sada nisam kupio prije prvog pojeftinjenja.
Trenutno preskupo, za te pare bih pre uzeo i5, neku z77 plocu i graficku sto i planiram na jesen…
Dok ne pojeftini, cepam komp i 360
ako je kod njih ta cijena, znači dok dođe kod nas na balkan biti će i 800 eura, hehehe, neznam tko je tu lud, ali više se isplati onda slagati komp,vjerovatno će biti i cijena ps4 tu negdje, definitivno preskupo i neisplativo, znači tzrebati će čekati barem dvije godine da padnu cijene…
Da li vi čitate, to je placeholder cena, 99% neće ta da bude. Pa na zavviju je 400 funti.
Ako bude 600 evra biću prinuđen da čekam bar prvo pojeftinjenje .
Još jedna stvar što će da olakša kupovinu je XBR Shop jer sam siguran da će momci prodavati nove konzole po naj povoljnijim cenama u Srbiji ,neću morati da kupujem po radnjama ko prošli put gde su cene još dodatno naduvane.
Pa kupiti konzolu bez igara je smesno… Cak i da konzola bude 500 e, treba jos 200-300 e za igre… Posto, ko zna kada ce piraterija…
Osim ako ne uzmemš najnoviji COD ili Battlefield 4 ,Forza 5 ili neki drugi multiplayer i igraš do besvesti i to bez opasnosti za ban i tako prekratiš vreme do početka piraterije ,priznajte dobar plan… cenu bar jedne orginalne igre može da se plati a u multiplayeru ima da se zadržiš na desetine sati.
Moj plan je uz nov box: BF4,Forza 5,Quantum Break uz mozda jos jednu igru…
Moj plan je 3570k,gtx 660ti i 8gb ram i igram sve igre na max i ne razmisljam kad ce piraterija oce li imati dosta igara kolko je cena igara itd…
Sa 660ti prva igra koja ce ti seckati je crysis 3. Razmisli malo bolje koju graficku. Po meni je to slabo za igre koje slede
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Popravice to nvidia sa novim driverima a uostalom za 7-8 meseci kad spadne cena cu kupiti jos jednu i staviti 2 u SLI i miran sam najmanje 2-3 godine.
Slazem se sa Akirisom. A za pare od 660ti imas 7950 atijevu, koja je dva puta bolja…
3570 je zmaj, ja sam moj oc-ovao na 4.6ghz, nece vise da ide verovatno zbog mojih 16gb ram-a u 4 slota, a kazu da oce to da zeza oc, tj sto vise stika imas, manji ce ti oc plafon biti. Nemoj da te neko zavarava da ides na i7, bacices pare, ne koriste igre hyperthreading, a one koje i pricaju da koriste nemaju prednost od toga.
Anyway, malo off topic-a, al ova tema mozete da zakljucate posto nema sta da se komentarise vise.
Edit: Ta kartica je odavno izasla, nece popraviti nvidia nista drajverima, nije problem u njima, jednostavno graficka nije nista posebno.
Ovako 7950 nije mnogo brza 660ti i to sve zavisi od igre do igre ali 7950 se dobro kolkouje i sa klokom moze biti kao 680/7970 ali posto mrzim radeona u obzir dolazi samo nvidia.To za i7 si u pravu 3570k je sasvim dovoljan ali da imam para uzeo bi i7 3770k jer ipak u nekim igrama se dobije koji fps vise.A 660ti je sasvim dovoljna za lepo 1080p igranje uostalom gledao sam sad 660ti i crysis 3 i sve lepo radi na najvisim podesavanjma nisam video da se neko zali
660ti ne moze da tera Crysis 3 u 1080p sa pristojnim framerateom, doduse to ne moze ni radeon 7950. Da ne pricam kakav je bedak terati Metro na Radeonu. Imam 670sli i u Crysis-u u 1920x1200 fps zna da pada i na 30fps, dok u 2560x1600 imam celih 18fps. Crysis 3 je svakako najzahtevnija igra danasnjice ali sa 660ti se neces obezbediti za narednih par godina. Sto se procesora tice, istina je da danasnje igre ne koriste vise od 4 jezgra i prednosti multithreda. Ali “znajuci” kakva je arhitektura novih konzola, situacija za godinu dve ce biti znatno drugacija. Treba imati na umu i da upravo zbog arhitekture next gen konzola, mnogo je realnije ocekivati emulator istih na PC-u nego pirateriju kakvu danas poznajemo. Zbog toga ukoliko sad planiras nabavku procesora koji planiras da ti traje nekih 3,4 godine, treba razmisliti o AMD 8350 pravom osmojezgarnom procesoru, koji ruku na srce ne moze da se meri sa Intelom, ali ima svojih prednosti koje jednog dana mogu doci do izrazaja, a i cena mu je vise nego smesna.
660ti moze da tera crysis 3 na najvecim podesavanjima i da ima solidan fps udji na YT pa pogledaj.A ako umes da citas napisao sam da cu uzeti jos jednu 660 i staviti ih u SLI i onda cu se obezbediti nekolko godina
Tacno tako Limanac. 8350 bi trebalo da bude bolji izbor zbog konzola, bez obzira sto je do sada i5 bio primarni izbog igraca. ATI krajem godine izbacuje seriju 9 koja ce vam trebati ako hocete da se takmicite sa konzolama, danasnji hardver bice potpuno deplasiran, nemojte da se zavaravate. Ko hoce da ulaze u PC to je ok ali budite realni, nema sanse da ce vam trajati narednih nekoliko godina.
Ulaganje u PC ima smisla zbog piraterije i multiplatformi. Ko zna kad ce to na konzolama… mozda se nacekamo.