Nemački Amazon otkrio cenu Xbox One u Evropi

Ako YT tako kaze onda ok :wink:

To za 8350 nzm znam samo da ga i5 odere u svemu i pored toga sto ima manje jezgara i radi na nizoj frekvenciji.Neki pricaju da njegovo vreme tek dolazi i da ce u buducnosti se bolje snalaziti ali isto tako su pricali da ce ga win 8 potpuno iskoristiti i da ce biti vrh pa nista od toga.Ja mislim da mu pomoci nema ali videcemo

Ti ko da ne želiš da shvatiš, konzole se prave sa 8 jezgra, tako da će skoro sve igre u budućnosti raditi bolje na 8 jezgra na PC-u i zbog toga je bolji 8350 i 8 jezgra. Pogledaj i benchmarke, 8350 šije 3570 u programima koji koriste više jezgra.

Ne mora da znaci da je tako mozda bude a mozda i ne videcemo.a to da 8350 sije 3570 u programima koji koriste vise jezgara je tacno ali na svakih milion programa izadje jedan koji ce da koristi 8 jezgara i plus mali broj ljudi koristi te programe.

NIje možda bude možda ne, nego će tako da bude, ne znam kako da ti jednostavnije objasnim. 4 jezgra 3570 > 4 jezgra 8350, ali zato 4 jezgra 3570 < 8 jezgra 8350. Evo i na primeru, GTA 4 koristi 4 jezgra i zato svaki procesor sa 4 jezgra bolje radi u toj igri nego najbolji procesor od 2 jezgra. Tako će biti i za novije igre za možda čak i manje od godinu dana, bilo koji procesor od 8 jezgra će raditi bolje od najboljeg sa 4.

Moram da stanem na jezdinu stranu jer se ovde previse lupa i nagadja. Ako idemo po toj nekoj cistoj matematici, to bi trebalo da vazi jos 2005 kad je xbox izasao sa vise jezgra, a naravno, nije bilo tako. Igre su radile na dual core-u i single-core. Proslo je vreme pa je tek onda PC stigao xbox i ps3 po pitanju jezgra. Isto tako, vec bi mi videli nove modele procesora sa vise jezgra, pogotovo od intela koji generalno vodi u toj trci i valjda zna bolje od vas svih. Trziste postoji tako da ako izbace, kupice se, ali nije potrebno. I sam imam bas taj i5, imao sam para za i7 ali su me ubedili da jednostavno ne idem na to, jer se ne dobija nista sem u video obradi i takvim stvarima kojim se ja ne bavim.
Ali mogu da kazem ono sto znam, a to je da tek treba da vidim igru na kojoj ce raditi preko 50% iskoriscenosti.
I isto tako, zaboravljate i previse se uzdate u next gen, kao da ce to biti neki ogroman breakthrough. Hoce, ali u odnosu na konzole. PC je vec tu i ceka. Tj ni ne ceka, svakom novom igrom je grafika sve bolja na PC-ju, tako da necemo videti neki ogroman skok kada izadje next gen zato sto cemo vec biti tu postepeno. Dok ce sa konzolama biti ogromna razlika.
I zaboravljate da to sto oni imaju 8 jezgra ne znaci da imaju 8 jezgra koja se koriste bas tako kao na pc-ju. Na pc-ju imas graficku karticu koja radi svoj deo posla, ram koji radi svoj deo posla, i procesor koji radi svoj deo posla.
Drzite me za rec slobodno, ali nije to sve tako kao sto pricate.

Mislim ok je da svako ima svoje misljenje i da ga iskaze ali ne razumem da neko oce stvarno da te ubedi u nesto sto nije cinjenica i sto moze da se promeni i ko zna sta jos tu moze da bude.Ja samo kazem ne verujem nesto u taj 8350 ali videcemo vreme ce pokazati kako stvari stoje mozda ja nisam u pravu.A iskren da budem odavno nisam cuo vecu glupost od toga da ce za manje od godinu dana bilo koji procesor od 8 jezgra gurati igre bolje od najboljeg sa 4.

GTA 4 kod je ruku na srce neoptimizovano smece :slight_smile:

Najjaca kartica danas moze se pokazati nedovoljnom kada se developeri docepaju 8GB GDDR5. Procesor cak nije kritican jer je taj jaguar u obe konzole realno slabiji nego i5 ako bi se gledala sirova snaga i clock speed, ali celokupna arhitektura + optimizacija, nacin na koji igra pristupa super brzoj memoriji… bice zanimljivo videti kako ce se to odraziti na PC. Zato ce nova generacija grafickih karti staviti akcenat na sto vise GDDR-a, sa sto sirom, po mogucstvu 512 mbit magistralom.

Odosmo previse u off…

PC je 999 rupa na svirali, dobar samo za 3DMark
Za neki dan stize The Last of Us,a u sep. GTA5,a za PC pisu neke kao peticije(pazi da pisem peticije)
Mislim da ce Soniy i MS-u biti veliki problem prodaja zbog vec postojecih konzola
Skok sa 1366 768- 30 fps na 1920 1080-60 fps,nije bas tolko revolucionaran
Mnogi ce nastaviti da kupuju 360 i ps3,zbog mnogo nize cene

PC nikako vise nije zadnja rupa na svirali, kao sto je bio vecim delom zivotnog veka ove generacije konzola. Naravno da mu nedostaju neke konzolne ekskluzive (bajoneta, red dead redemption) i sve platformske ekskluzive, da ne nabrajam… Ali ono sto izadje, cak i sa zakasnjenjem, superiorno je u odnosu na obe konzole. Maksimalna kompatibilnost sa xbox kontrolnom semom olaksava posao developerima i cini da bude mnogo zanimljiviji konzolnim igracima.

Medjutim, pitanje je da li ce se i koliko karte opet promesati. EA je vec najavio novi engine samo za konzole sledece generacije…

Konzole su za igranje, ubacis igru uvalis se u fotelju i uzivas.
PC je za ozbiljnije stvari nije za igranje igara, jeste ali ako ti ta karakteristika PC bude kao dodata aktivnost a ne kao primarna, gledajuci sa strane novca koliko treba para za PC dok traje jedna generacija konzola, konzola je pravi izbor.

Upravo. Isplativije je uložiti novce i kupiti obje konzole, igrati hrpu exluziva, i biti miran do iduće generacije. Ali, treba razmisliti o tome da će neke tvrke uskoro izbaciti na tržište 4K monitore, i odoše sve igre na 4K. Naravno, to je za one koji ne znaju šta će od para… :smiley:

Konzola mi je sigurniji pristup. Optimiziranije igre, bolje Online usluge, staviš igru i igraš.

Sent From My Xperia ion, Using Tapatalk 2

To si u pravu ali tako treba uraditi tek za 2-3 godine kad i spadne cena i izadje vise igara i mozda se pojavi neki hak

PC je za ozbiljnije stvari nije za igranje igara, jeste ali ako ti ta karakteristika PC bude kao dodata aktivnost a ne kao primarna, gledajuci sa strane novca koliko treba para za PC dok traje jedna generacija konzola, konzola je pravi izbor.

Mislim da je to prilicno zastareo koncept. PC kao all-in-one trenutno spaja najbolje iz oba sveta, a postoji velika sansa da ce se, ako konzole ne budu crackovane negde do pola zivotnog ciklusa, vecina vratiti na PC. Svi smo mi navuceni na igre, zelecemo da probamo sve sto izadje, a to jednostavno nece biti moguce po cenama od 50$ po igri i nadoknadama za polovne igre. Budzetski orijentisan gamer u srbiji bolje bi bilo da se suoci sa stvarnoscu i skuplja pare za PC. On nece bas moci da isprati hardverski nove konzole neko vreme ali ce nuditi pirateriju…

Nažalost, tako je kod nas. Zato je bolje pričekati godinu-dvije dok cijena bude pristupačnija. Za to vrijeme mislim da će konzole ove generacije primati finu podršku…

Sent From My Xperia ion, Using Tapatalk 2

Za konzole prelazak sa sub hd znaci cak niti 720 i to u 30 fps na 1080p 60 FPS sa hd texturama je ogromna stvar a i samom gameplayu koji ce se razviti na xbox one i ps4 da ne govorim jedan id boljih primjera je Watch Dogs puniji grad vremenski uvjeti,AA,FOV ti zoves ne revolucionarnom pa dali si vidio prezentacije ms i sony.Ms kaze kako su pred narudzbe vec sad u velikom broju a kamoli da je prodaja konzola nove generacije pa ta gen ce premasiti i ovu za 40%

Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2

A gde je dokaz za te tvoje izjave? Par gameplay klipova? Samo to? I Aliens Colonial Marines su imali “dobar” gameplay trailer, pa šta sad? A to da MS ima već TOLIKO mnogo porudžbina je čista laž i pros*ravanje, NIKO neće naručiti nešto a da ne zna šta se nalazi u tome i da plati blanko iznos, jer su oni dosta toga prećutali, sad možda imaju 1000 preorder maksimalno, i to su samo oni koji su zagriženi za MS.

Pazi, ja bih voleo da je tako kao sto kazes, da ljudi malo razmisljaju. Ali, zar ti mislis da nema vise od 1000 ljudi na ovom nasem svetu koji jednostavno rade takve nepromisljene stvari. Fanboy-evi and whatnot. Mislim da je taj broj dosta veci, ali ipak, velika vecina kao sto kazes nece uzeti nesto o cemu bukvalno nista ne znaju.
Sto se PC-ja tice, slazem se sa padawan-om. Mozda jeste PC malo skuplji, ali to nije tolika cifra. Ja sam uveren da trenutni high end pc moze da izgura sve sto ce i konzole moci. Ali na to ne treba gledati tako, kad next gen izadje, izlaze i nove komponente za pc koje jesu skuplje, ali ce cena trenutnih pasti, tako da za max 700e ce se moci uzeti pc koji ce parirati novim konzolama.
Bilo kako bilo, previse nagadjamo, ionako niko nista nece znati dok te konzole ne izadju i dok ne pocnu igre da izlaze. Ali jedno je sigurno, a to je da jos ne znamo kad ce i da li ce hakovati novu generaciju konzola. I kako ce hakovati. Mozda jednostavno ne uspeju nesto tipa RGH na trenutnim, nego nesto sto ce dosta udariti po dzepu one koji to urade, ko zna? I kazite mi onda da cete svi kupiti novu konzolu i placati 60e originale… Ok je to onima koji odigraju po jednu igru mesecno, ili ko i sad kupuje originale, ali to cemo tek videti.