Odok da spavam ne igra lbj zbog kolena… sad mi ovo nije zanimljivo 
Novi potez vidjen sinoc u nba ovo mu dodje petokorak-sestokorak ili tako nesto nzm ni sam procenite sami
![]()
Tri koraka je napravio dok je imao loptu u ruci, ovi pre toga se ne racunaju jer igrac ima pravo da napravi koliko god hoce koraka dok mu lopta nije u rukama. NBA mi je uvek bio zabava za debele amerkance sa njihovim labavim pravilima i nedostatkom zonske odbrane. Pricam ovo kao kosarkaski sudija. Krivo mi je samo sto takvi ameri se sprdaju sa drugima samo zahvaljujuci fizickim predispozicijama. Ta razlika moze da se smanji samo ako se i u Evropi poveca trojka na 7,24, jer ce igraci morati da budu jaci da bi dobacili.
Nba je mahom zadnjih 10tak godina u padu, i to najviše zbog jednog razloga - novac. Nije jedini ali uz drastičan pad kvaliteta igrača svakako najznačajniji.
Sve se podređuje novcu, korumpirani sudije mada opet to više ima veze sa rukovodstvom lige, veštačko vraćanje tima koji gubi u igru itd.
Jedini sport na planeti gde postoje različiti kriterijumi i to se prihvata kao normalno: Rookie faulovi, no calls, izmišljeni faulovi, flopovanje, faulovi za tkzv. zvezde.
Ne znam @Lynx koliko intenzivno pratiš ali poslednjih nekoliko godina se baš sve više potencira upotreba zone jer su kao analitikom došli do zaključka da su “duge dvojke” iliti takozvani midrange šutevi sa najmanjim procentom realizacije pa manje više svi potenciraju penetraciju u reket i onda pas šuteru na tri, osim par timova koji forsiraju pick&roll do iznemoglosti i naravno san antonio koji igra svoj freelance napad godinama.
Generalno i treba da se sprdaju sa drugima kada je ko što kažeš trojka gde je, četvrtine traju koliko traju a po pojedinim ligama i shot clock traje duže od 24, ko kod amera na koledžu.
Btw jutros gledao kobeja gejšu, trebao mu 31 poen da pređe Michaela po poenima u karijeri, dobacio do 22 uz šut 7/22
Nije zabranjena zona, prije je bila. Zabranjeno je u odbrani stajati u reketu 3 sekunde (defanzivne 3 sekunde), ostalo sve moze. Inace, u NBA se forsira fizicka pripremljenost, pa se puno forsira tranziciona igra, tu takodje zna da padne dosta (lakih) poena. Sto se tice kvaliteta utakmice, kad dodje playoff, to je milina za gledati (serija Boston-Chicago od prije par godina je bila nestvarna)
Nije zabranjena zona, ranije su preferirali man to man i omalovažavali zonu. Ali sada sa padom kvaliteta centara zatvore se ljudi sa zonom pa eto i razloga što niče toliki broj trojkaša i malo malo bude neki buzzer beater. Nije sad da svi timovi koriste 48 minuta samo zonu, često budu neki hibridi sa centrom i četvorkom čovek na čoveka i ostali u zoni.
Btw kad smo kod izdržljivosti - baci pogled na ovog malca ![]()
Ovakvih je na milione kod njih i ne uspe svaki, a neko od naših profesionalaca bi posle 2 ovakva treninga batalio košarku ![]()
Pogledas ovog malog i Milenka Tepica i pitas se da li igraju isti sport.
A jbg ako ne dostigne neku pristojnu visinu moze samo da se zaposli u cirkusu.
Za nekih 15-tak minuta počinje odlična utakmica:

Here’s the full HD version of Corey Brewer’s, uh, stutter steps [video=youtube_share;hfdrP7QX9PM]http://youtu.be/hfdrP7QX9PM[/video]
Za robiju
Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
Sinoc sam igrom slucaja zavrsio na Pelikansima. Bila je dobra utakmica. 
[URL=http://s528.photobucket.com/user/marko12123/media/478AB9E0-B8E9-4D2A-8B83-534425049D29.jpg.html]
[URL=http://s528.photobucket.com/user/marko12123/media/A6CF89F3-CCEF-4FDD-A69C-CFBDFB5C4A82.jpg.html]
[URL=http://s528.photobucket.com/user/marko12123/media/717996B9-8C00-4EA4-85D3-CE58F6DD65D5.jpg.html]
Neveverovatne price:
A narocito je zapanjujuci sledeci podatak:
According to their own player’s union, over half of NBA players are broke within five years of their retirement.
Nije to nista zapanjujuce. Ako imas nekoga u US neka ti objasni on zasto je tako. Prvo ima li nekog belca na toj listi?! Drugo ti likovi su dosli iz mulja drustva, bez tri grama mozga, bez ikakve skole, iz kretenskih porodica i potpuno poremecenih ljudskih odnosa. Da ga nije uka…ilo da bude neki sportista, pljackao bi pumpe i cekao socijalni cek! Kada se domognu velike love to sve prsti na kic i sund. A ovde pare strasno brzo idu i nestaju!
Pa dobro, koliko bi kostalo da angazuju licnog finansijskog savetnika. Meni je ipak zapanjujuce da stotine miliona mogu tek tako da nestanu u vetar. Najvise izgleda ode na te proklete alimentacije.
Ma fora je sto sve ovde proporcionalno raste. Imas kuce, kola, bazene. Pa onda se covek izgubi u tome. Pa kada si u lovi ne angazujes istu firmu da ti odrzava bazen kao da nisi toliko u lovi i onda te oni deru za istu stvar i tako u krug. Zvuci besmisleno ali veruj mi da tako nekako. A to da angazuju nekoga to je tek smesno. Oni angazuju nekog svog “brata” koji je podjednako pametan kao i oni! Znas da generalno nigde u svetu sportisti ne spadaju u bas posebno inteligentne likove i to je glupo i polemisati. Ali ovi su jedan specifican sloj ljudi, morao bi da vidis da bi znao o cemu ti pricam
A onda bi se smejao posle 
aaaaaaaaaaaaaa blago tebi :tap: ljubomoran sam
![]()
Igra slucaja, dobio sam karte od drugara koji ima zakupljenu lozu. Stvarno je spektakl. Jos te njihove loze su ludilo moga. U lozi imas svedski sto kao da je hotel sa 5* pica svih vrsta, od konjakam dzeka do koktela.
E ali ne moze da se poredi ni sa jednom nasom utakmicom. Publika je groblje za nase pojmove 
Bilo je stvarno za pamcenje. Stvarno je lik kralj. Igra bre kao ludak, stvarno ih je lepo gledati. Ali su ipak izgubili
Naravno ja sam navijao za domace 
Jos je tu utakmicu bas dobro odigrao znaci 41 poen uz 71% suta to trenutno samo on moze u nba nek prica ko sta hoce
Ja sam gledao preko neta celu tekmu trebao si mi mahati sa tribina mozda bih te video
Ti zivis u new orleans-u ? 
Ne zivim ovde ali imam prijatelje ovde i dolazim tamo ovamo i po par meseci
Ali sto ja volim da kazem imam “kucu” u mnogim gradovima na svetu.