Nije bilo ovog threada? Da vidimo sta cekamo od igara u ovog godini? Moze i nekoliko reci zasto o svakoj igri. Evo moje liste bez nekog odredjenog redosleda:
Yooka-Laylee - deluje zanimljivo, a igra mi se ovakav 3D platformer. Nije kao da tikvih igara ima puno.
Cuphead - brza, haoticna, sa predivnim art stilom.
Red Dead Redemption 2 - prethodni deo nista manje od remek dela, a koliko god GTA igre bile savrsene u svom cinizmu i socijalnom komentaru, potencijal za dobru pricu je veci na divljem zapadu. Za open world i Rockstar ne vredi trositi reci.
Prey - Sci-FI Dishonored! Nuff said!
We Happy Few - magicno uvrnuto.
Naravno, “odgledacu” sa velikom paznjom Halo Wars 2, cekam da vidim gameplay za Crackdown 3, i mnogo me privlaci Mass Effect Andromeda, ali ne znam sta da radim za nju. Trilogiju nisam igrao, rpg ne volim, mada je svaki sledeci deo bio akciono fokusiranji, ovaj jos vise…ce vidimo.
Red je pomenuti i Scorpio, to svakao iscekujem. Novi tv vec dugo planiram, 4k obecanja pokrivaju to, ali bitnije koje ce igre imati. Dovoljno se naigrao Forzi na xo, ali pomisoa na Forzu 7 na novoj konzoli i tv-u me ne ostavlja ravnodusnim, za sledeci Halo da ne pricam. Koji god marketinski izraz budu koristili: mid-gen, ili beyond generations, nadam se samo da ce konzola biti dovoljno distinktivna i ponuditi dobar razlog za kupovinu, ne treba nam jos jedan Pro.
Zanimaju me i mnoge AAA ps4 ekskluzive, njih cu svakako igrati eventualno, samo ne u ovog godini.
Persona 5 - U Aprilu konačo izlazi igra, u japanu je pokupila silne pohvale i deluje kao najbolja igra u serijalu
Gravity Rush 2 - Obožavam prvi deo, a ovo deluje kao da će ga nadmašiti po pitanju kreativnosti i opšte zabave. Svaki video koji sam video me više hypeovao. I Kat mi je jedan od najboljih PS likova ikad.
Kingdom Hearts 2.8 - Naizgled poslednja igra pred izlazak Kingdom Hearts 3. Soooooon…
Danganronpa V3 - Nakon anime završetka koji je bio sve samo ne interesantan i pravo razočarenje, ovo je novi početak. Da vidimo da li su sposobni da ponove uspeh ranijih igara.
Meni to nije smetalo ni u prvom delu, neće ni sad. Definitivno jedva čekam da izađe zbog mindfuckova koji će biti prisutni. A to što su potvrdili da će biti boar drifting mi ukazuje da će svet biti otprilike kao onaj u prvom delu, verovatno veći, sa hubovima i gradovima, gde će imati više NPC, dok će zone između biti mahom naseljene protivnicima.
Ja sam video Teslu na Kosovu, usred Prištine. Gde je on punio i koji je net koristio pojma nemam, ali pretpostavljam da je dovoljan “uspeh” u njegovoj glavi to što je prvi (barem ja tako verujem) dovezao Teslu u taj grad.
RDR 2
Cuphead
Prey
Ovo su moje must buy/must play igre za ovu godinu, sve su ostale manje bitne.
Gledao sam ja video na netu, sve može da se otvori i zatvori pritiskom na touchscreen, tj. sva vrata od vozila se otvaraju i zatvaraju putem komandi na touchscreen-u. Izvinjavam se za off.
Red Dead Redemption 2 (prvi deo takodje nisam odigrao, ali cu na leto pred izlazak dvojke sigurno)
Yooka-Laylee - deluje fantasticno. Banjo Kazooie klon, kad vec nema nastavka Banjo-a skoro 10 godina
For Honor deluje ekstra zanimljivo ali videcemo na sta ce da lici kad izadje.
I to je to, bas tanka godina za mene.
Preci cu i Halo Wars 2 preko youtube, da ispratim pricu jer se desava par meseci nakon Halo 5.
Zao mi je sto nemam ps4, igrao bih sigurno Crash N sane trilogy, Horizon, Days Gone i God of War 4 deluje super iako nisam igrao prethodne delove jer su me odbijali… Da imam ps4 delovala bi ova godina mnogo bolje sto se igara tice.
Ostaje mi da se nadam da ce izaci neki FPS Halo krajem godine, H3A ili neki spin-off sto je jako mala verovatnoca. I eventualno najava Fable 4, sve je to mozda, ali jako male sanse. Sve u svemu, vidim da ce mi ove godine ponovo najvise vremena otici na Halo 5 i BF1.