E sad zanima me jos nesto.Ovaj tv sto imam sad je 63cm i kad uzmem taj npr. od 107 hoce li to biti veliki boom za oci,mozak i ostala cula?
Meni je to bio prijatan boom za oci i mozak
i ja mislim da moze samo da ti prija, ipak se ti vise naprezes kad gledas manji televizor nego kad gledas televizor od metar… ali podrazumeva se da to bude neka razumna daljina, barem neka 2-2,5 metara…
Ok,hvala.Ne nego covek cuje razne price te ne valja ovo,te ono.Ovde sve lepo ispitas ljudi odgovore iz licnog iskustva i odmah znas na cemu si.Hvala na odgovorima svima.
Ja kad igram 42" gledam sa metar i po.Tako mi najvse odgovara.
Isti slucaj.
Ja igram na 24" monitoru na otprilike razdaljini od 1,5-2 metara i umor ociju je sveden na minimum
Jedino mi malo smeta ghosting ali covek se navikne na to
Ipak mi je to velika promena od CRT Tv-a na kome sam igrao-tu me oci bole posle 2-3 sata
Pozz ljudi imam jedno pitanje,posedujem lg lcd monitor 22" 1680x1050,e sad me zanima u kojoj ce rezoluciji biti igre ,znam da xbox nudi 720p i 1080p,razelocija mog monitora je nesto izmdeju,da li ce mi slika u igrama biti mutna na 720p? jel znam iz iskustva da se smnjivanjem rezolucije na lcd monitoru dosta gubi na kvalitetu slike…
Pazi sad, to dosta zavisi od monitora tj koliko on dobro skalira (ili vec kako se to zove ne znam, nisam bas strucan). Imas monitora koji bas dosta zamute sliku (moj prosli monitor, neki iz doba kad su se lcd-ovi pojavili, 17’), dok npr ovaj drugi sto sam kupio savrseno bez ikakvih zamucenja prikaze sliku (LG W2343T, 23.5’), malte ne kao da mu je to native rezolucija, bas sam se bio iznenadio. Npr u rez 800x600 na onom starom je sve bilo mutno (iako je bio 4:3 monitor i 17’) dok ovaj novi (16:9 i 23.5’) bas kristalno cisto prikaze sliku nebitno dal je povezano prego analognog ili DVI/HDMI prikljucka, tako da po mom iskustvu dosta zavisi od monitora.
A inace xbox 360 koliko sam mogao da primetim ne daje full hd sliku vec je upskalira za odredjenu rezoluciju, cak ni dashboard nije fullhd
akiris ili neko drugi iz administracije neka proveri sta je sa ovim temama, pa ponovo se desava da se fantomski pojavljuju da je pisano nesto novo u njima a kada ih otvoris ono nema nista vec samo zadnji post koji je vec bio tu! ne samo sa ovom temom nego ih ima jos uostalom videce te i sam koje su teme to!
Nista se ne brini, to tako treba da bude. Upitanju su teme koje su oznacene kao poll ili neka vrsta ankete, pa je pretpostavljam podeseno tako da tema uvek bude aktuelna.
Na forumu postoji par tema koje su izmedju ostalog i ankete i onda svaki put kada neko glasa npr da igra xbox na monitoru(bez da je ista otkucao u temi) izgleda ti da ima nesto novo u temi a ustvari to je neciji glas
aha, znaci u tom grmu lezi zec…
hvala na objasnjenju!!!
Ljudi evo ja da malo otvorim temu xD Sta kazete na ovaj monitor : Outlet | Outlet-Monitor TFT 24" BENQ G2420HDB, 1920x1080/Wide 5ms DC40000:1 DVI , servis | WinWin Ra?unari Gde mogu da kupim Xbox 360 HDMI to DVI za monitor i koliko se krece cena sa Audio adapterom i kako se to povezuje xDDD Do sada sam igrao na CRT TV-u ali uzimam 24" ovaj BenQ G2420HDB. Pozdrav
Ja BENQ zaobilazim u sirokom luku. sama izrada je na minimalnom nivou, a video sam kako se monitori od 22"" ponasaju posle dve godine. Kad ga upalis ko tv pre 25 godina, cekas 10 minuta da se “ugreje” i pokaze sliku. A HDMI to DVI imam ja kuci, dobio uz graficku karticu.
ovo ti treba
Ma ja hocu da prikacim Xbox sa hdmi kablom na dvi monitor a pitam se kakva ce biti slika sigurno bolja nego na CRT TV-u
Rezolucija na CRT je 640x480, a na tom monitoru koji si stavio ce biti 1920x1080 pa ti proceni dal ce biti bolja iako su igre pravljene za 1280x720 iliti 720p
sigurno oce biti xDDDD na cemu ti igras
Monitor LG 22’’ preko VGA kabla na 1280x720p kod mene kuci posto nemam LCD TV i
Sony Bravia preko HDMI-ja na 720p kod devojke.
kupovati Full HD zbog igranja se ne isplati jedino ako planiras da taj tv imas barem 10 godina. Za ovu generaciju konzola FuLL HD nije potreban zato sto su sve igre nativno pravljenje za 720p rezoluciju (sem one dve za PS3), sve ostale rezolucije su razvlacenje i skupljanje pomenute rezolucije a kako kazu analiticari za jedno 3 godine ce se najaviti nova generacija konzola a za 4-5 godina ce one i izaci a one ce vrlo verovatno imati sve igre na full HD pa cak i pravi polarizovani 3D, ako 3D tehnologija konacno zazivi (ovo joj je treci put, ko zna, treca sreca :))…
Ja na crt tvu ili LCD-u od 102cm samsung full hd