Konzola mi je stara 5 godina, debeljko od 40gb, sa nabudzenim hardom od 640gb… Leti mi se desavalo da ventilator krene da pici jako glasno i brzo… Uvek sam gasio konzolu tada da se ohladi koji sat… E sada, temperatura u poslednjih par meseci mi bude oko 80 stepeni! CPU 80 i RSX takodje oko 80… Znaci pocrvene brojke… Probao sam da instaliram noviji Multiman, da proverim da li je bag, ali izgleda da nije… Sta mi je ciniti? Zamena termalne paste? To sam googlao po netu… :hm Da dodam da konzola kada su temeprature nize nije bucna, niti mi je pravila neki problem, tipa da se gasi ili slicno… Samo kada je leto i temp. oko 40, a klimu nemam. Hehe
I meni je Fat bio bučan. Savetovao bih ti promenu termalne paste ako je 5 godina nisi dirao, jer ti debeljci od 40gb su baš podložni kvarovima. Ne zezaj se predugo nego menjaj.
pasta obavezna…
elem jel to CECH G04 konzola?
imam fobiju od njih
moj tako poceo da pali brze i brze i onda je samo otisao da spava i vise se nikad nije probudio
Sam si ga uspavao, nije se sam uspavao i riknuo
trebalo bi promeniti paste( sve ima na jednom chipu), ova druga pasta kod IHS tj ispod njega na kristal i ram sto ide ona je malo teska za menjanje ali moze da se izvede, zna da se zakori i da se bukvalno zalepi kao lepkom, vec sam skidao i video sam koje je to chudo
Preporucljiva temparatura gde radi konzola pogotovu PS3 je nekih 25-30C i da bude upaljena klima sto veca sobna temparatura to stetnije po PS3.
jeste sam prvo a onda sam ga ja dokusurio ZOLJOM
Ma to su sve gluposti napisane gore ,glavna fora je u kontroli brzine ventilator ,instaliraj PS3 ITA meadžer koji omogućava kontrolu brzine ventilator leti sam ih podešavo na 75 % sada samo na 60 .Temparatura mi je uvek optimalna u zelenom a konzola hladna a imam phat CECH G04 star 6 godina nije diran uopšte.
Da bi uključio podešavanje mora obavezno da pokreneš menadžer jednom pošto uključiš konzolu može da zameniš i consol ID ,multimen ne koristim više jer PS3 ITA ti je kao IOS u svetu mobilnih telefona.
Kako mozes da kazes da su gore gluposti napisane? Lupio si nevidjeno sada. Ljudi su lepo rekli da je potrebna zamena paste, sto je najlogicnije i najbolje resenje. Mozes ti da palis ventilatore i na 300 posto, ukoliko ti ne valja termalna pasta, nisi nista uradio.
upravo tako, mnogo si lupio ali mnogo, kontrola ventialtora MANUELNA nema veze s vezom jer ti ako nemas kontakt dobar izmedju CPU-HLADNJAK i GPU-HLADNJAK, mozes da vrtis i na 100% i dalje ima da se greje jer nema sta da prenosi toplotu na taj hladnjak da bi VENTILATOR oduvao dalje, dakle ne mesaj hladnjak (metal) i ventilator
Ma fabrički je loše tempirano vreme kad se uključuju pojačano ventilatori,naštelovano je da se oni uključe kad je konzola maltene već pregrejana temparatura preko 80 stepeni CPU uključe se i to prejako skinu temparaturu i smanje brzinu opet na minimum i tako opet čekaju da se mašina pregreje pa se uključe .
To urniše PS3 na kom je hlađenje dobro rešeno samo treba ventilatori da rade na 60 % od samog starta mašine ili leti plafon na 77 %,i nikakvih problema neće biti verujte mi.
to stoji ali pasta MORA da se menja, pogledaj post koji sam ostavio na maletene NOVOM slimu kakva je pasta igrano je svega 4 meseca na njemu i to po 2 sata dnevno pa ti vidi na sta lici fabricka pasta… jel kapiras sad? Onda nece ni biti potrebe da se pale kuleri na jace
gledaj pastu http://www.xboxrepublika.com/info/8712-ps3-nor-downgrade.html#post148342
a znas sta to radi? Pali kulere odmah da sibaju kao ludi i greje se vise, ja zamenim pastu lepo stavim extra dobru on tih odmah a i ne greje se!!!
Pitaj Jovana kako je njemu na jasperu, menjao sam mu pastu takodje, za koliko bese palo Jovane?
Moj jasper je hladan ko led leti a zimi da ne pričam pastu mu nisam menjo i prvi put čujem da je neko imo problema sa hlađenjem na jasperu.
Ja sam svoj problem sa hlađenjem na PS3 rešio kao i zamenu consol ID jednim udarcem vi ljudi radite šta hoćete nemam nameru da namećem nikome svoje mišljenje samo sam izneo svoja iskustva.
pa da ali koliko imas ti iskustva? to se sad namece kao pitanje, ne mozes da dajes adekvatan odgovor jer si ti probao to na tvojoj konzoli i miaslis da je to sad tako najbolje, nije druze, nije… Kad ti prodju konzole u trocifrenom broju kroz ruke onda krenes da kapiras sve to drugacije, i shvatas da ono sto si nekad mislio da valja pada u vodu odmah… a ti i dalje misli da pasta ne igra nikakvu ulogu i da je bolje da imas turbinu…
NHF btw
@studiovpc
Palo za 10 stepeni i sljaka kao ludo.
Mozda je ovo mali off ali trebalo bi i na kompu da promenis pastu isto. Licno sam zamenio na grafickoj i na procesoru i isto je znacajno pala temperatura. Zamena termalne paste je itekako bitna, rekao bih cak i da je od krucijalne vaznosti.
kod mene na slimu palo za 6 stepeni i to iz zezancije sam promenio pre neki dan u sred noci hehehehe nije mi se sapavalo zamajao sam se nesto…
a i da “krucijalno” hehheheh ali tako je…
U sred noći mjenjaš termalne paste? Da sam klinac i da me neko pita “šta želiš biti kad narasteš”, ja bi rekao “studiovpc” hahaha E to ti je reći život
Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”
hahhaahha ja sam takav jbg, kad mi nesto dune ja radim
najjace je bilo kad mi dunulo da idemo ortak i ja da kupimo fon u 4h ujutru u bg pa nas jurili neki sabani, pa i mi smo bas pametni ispali heheheh. Do duse fon nismo ni kupili, dosao lik sam za fon, fon izudaran ne odgovara nam, mi posli na stanicu lepo kad ono neka dva narkosa za nama trce, mi sprint i na kraj u taxi zavrsimo…
@studovpc Konzola mi je CECHH01
@breb neka hvala, nikada nisam podesavao ventise preko programa i drugih za****ncija, niti nameravam…
u extra one lepo rade
Ma svaki PS3 radi ekstra neophodno je samo manje ubrzanje ventilatora buka će se povećati minimalno ali PS3 će da se preporodi !
ne razumem samo zasto si toliko uskouman i gledas samo pravo nikako malo u sirinu?
procitaj ovo Geek Tested: 17 Thermal Pastes Face Off | Maximum PC i pogledaj zakljucak i tabelu sa temperaturama pa ce ti biti jasno sve, nije kuler taj koji igra glavnu ulogu, ajde da skinemo pastu skroz pa da vidimo onda kako ce da hladi tvoja metoda sa pojacanim kulerima…