{MT} Max Payne 3

[SIZE=6][CENTER][COLOR="#000000"]Max Payne 3
[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=4]Developer:[/SIZE] Rockstar Vancouver
[SIZE=4]Izdavač:[/SIZE] Rockstar Games
[SIZE=4]Serijal:[/SIZE] Max Payne
[SIZE=4]Engine:[/SIZE] RAGE, [URL=“http://en.wikipedia.org/wiki/Euphoria_%28software%29”]Euphoria (physics)
[SIZE=4]Platforme:[/SIZE] Xbox 360, [URL=“http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3”]PS3, [URL=“http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows”]Windows
[SIZE=4]Datum izlaska:[/SIZE] [COLOR="#008080"][COLOR="#66cc33"][COLOR="#008000"][COLOR="#009933"][COLOR="#009933"][COLOR="#008000"]Maj 15, 2012 (Amerika), Maj 18, 2012 (Evropa)[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR]
[SIZE=4]Žanr:[/SIZE] Third-person shooter
[SIZE=4]Modovi:[/SIZE] Single-player, [URL=“http://en.wikipedia.org/wiki/Multiplayer_video_game”]Multiplayer


[/CENTER]

[SIZE=5][FONT=Georgia][COLOR="#000000"]Uvod
[/COLOR]
[/SIZE][/FONT]
Max Payne 3 je treći nastavak u Max Payne serijalu i pravi je jedan od najvećih i najpoznatijih svetskih izdavača, Rockstar Games. Pravljenje igre vodi Rockstar Vancouver u saradnji sa New England, Long i Toronto studijima. Ova je ujedno i prva igra u serijalu koju ne vodi developer Remedy Entertainment, a isto tako, scenario za igru nije pisao Sam Lake, koji je to radio u prethodna dva dela.

Glavni pisac ovog puta je pisac koji je radio scenarije za Grand Theft Auto serijal i Red Dead Redemption. Igra izlazi za Xbox 360, PS3 i PC, dok je datum izlaska zakazan za 15. Maj 2012.

[SIZE=4][CENTER][SIZE=5][COLOR="#000000"]Opis[/SIZE]
[/COLOR]
[/SIZE]

[SIZE=5][B]_Priča i Lokacija
_
[/B][/SIZE][/CENTER]

Prema rečima Sam Houser-a iz Rockstar Games-a, njihova namera je bila da počnu novo poglavlje u Max Payne-ovom životu. “Ovo je Max kakvog nikada niste videli, stariji je koju godinu i ciničniji nego ikada”. Još od prethodne igre, štampa je govorila da je Max napustion New York i potpuno izgubio razum. Radnja igre se odigrava u Sao Paolu – Brazilu, osam godina posle dešavanja iz druge igre, gde Payne radi kao obezbeđenje za jednu veoma bogatu porodicu. Max Payne radi za Rodriga Branca, u nadi da će time pobeći od svoje burne prošlosti.

Kada banda kidnapuje Rodrigovu ženu, Max postaje deo zavere i ispituje svaki aspekat društva Sao Paola u smrtonosnoj mreži koja preti svima i svemu oko njega.
Rockstar je prvo tvrdio da se James McCaffrey neće vratiti u ulozi Max Payne-a, i da će umesto njega, ponuditi drugog, starijeg glumca. Ipak, kako se na kraju ispostavilo, ne samo da će James igrati ulogu Max Payne-a, nego će glumiti ulogu kroz motion capture tehnologiju.

[SIZE=5]Gameplay i Grafika[/SIZE]

Max Payne 3 je pucačina iz trećeg lica u kojoj igrač igra ulogu karaktera poznatog kao Max Payne. Jedna od novih stvari koje Max Payne 3 uvodi u ovu igru su nišanjenje/zumiranje preko ramena i “štekanje”. Oni će služiti samo kao dodaci, ipak, ako više volite da uđete guns blazing kao ja, moći ćete i to bez ikakvih problema (dobro, možda naiđete na neke male probleme…). U igru će se vratiti i čuveni bullet-time u akcionin delovima, što je i logično, sa obzirom da je to jedna od opcija koja je proslavila ovu igru. U bullet time-u će biti moguće da vidi svaku rupu koju ste napravili u vašem protivniku. “Last Man Standing” mehanika daje Maxu mogućnost da izbegne smrt u kratkom periodu ako ima kod sebe lekove protiv bola. Ako je igrač u mogućnosti da ubije neprijatelja koji mu je ispalio metak na njega, sakupićete dovoljno energije da se izborite i preživite.

Max Payne 3 ostaje pri pucaj-beži/izbegni mehanici koja je bila prisutna u prethodnim igrama. Max će biti u mogućnosti da ostane u ležećem položaju nakon skoka (slično kao dolphin dive u Black Ops-u). Rockstar ima mešanu fiziku i animacije, tako da se Max u određenim okolinama, može bacakati okolo na različite načine. Zahvaljujući neverovatnom Euphoria engine-u, pućanje i ubijanje neprijatelja u Max Payne 3 će izgledati mnogo realističnije nego u bilo kojoj prethodnoj Rockstar igri. Novo u serijalu jesu i pokreti karaktera za vreme cutscene-ova, i interakcija koja će se preneti u ne prestajeći gameplay action, što potvrđuje i činjenica da igra neće ima loading screen-ove tokom cele igre.

Multiplayer opcija će sadržati mape i modove koji će se menjati za vreme meča, kao i nagrade, rank-ovanje i klan sistemi. Max Payne 3 će dopustiti igračima da naprave privatne klanove sa prijateljima, ili da se pridruže drugim klanovima. Igrač može da bude član do 5 grupa u isto vreme, i izvršavanje zadataka kao banda će dodati više XP-a igraču. Social Club će biti obavezan za ovu igru, kao i za Grand Theft Auto V, tako da ako budete imali klan u jednoj igri, a posedujete obe, možete taj klan preneti i u drugu igru.

Prema rečima Sam Houser-a iz Rockstar Games-a, njihova namera je bila da počnu novo poglavlje u Max Payne-ovom životu. “Ovo je Max kakvog nikada niste videli, stariji je koju godinu i ciničniji nego ikada”. Još od prethodne igre, štampa je govorila da je Max napustion New York i potpuno izgubio razum. Radnja igre se odigrava u Sao Paolu – Brazilu, osam godina posle dešavanja iz druge igre, gde Payne radi kao obezbeđenje za jednu veoma bogatu porodicu. Max Payne radi za Rodriga Branca, u nadi da će time pobeći od svoje burne prošlosti. Kada banda kidnapuje Rodrigovu ženu, Max postaje deo zavere i ispituje svaki aspekat društva Sao Paola u smrtonosnoj mreži koja preti svima i svemu oko njega.

[SIZE=5]_[COLOR="#000000"]Traileri
_
[/COLOR][/SIZE]

Debut Trailer, [URL=“http://www.gametrailers.com/video/story-trailer-max-payne-3/726956”]Story Trailer, [URL=“http://www.gametrailers.com/video/the-weapons-max-payne-3/727279”]
The Weapons of Max Payne: Mini 30, Weapons: SMGs Trailer, [URL=“http://www.gametrailers.com/video/multiplayer-gameplay-max-payne-3/728536”]Multiplayer Gameplay Trailer Part I , [URL=“http://www.gametrailers.com/video/weapons-shotguns-max-payne-3/728996”], [URL=“http://www.gametrailers.com/video/1911-semi-automatic-max-payne-3/729599”]
1911 Semi-Automatic Pistol Trailer ,Multiplayer Dev Diary Pt. 2

[SIZE=5][FONT=Georgia][COLOR="#000000"]Dosadašnje Max Payne 3 teme na XBR
[/COLOR]
[/SIZE][/FONT]

Max Payne 3 - Multiplayer Gameplay Part Two, [URL=“http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-video-igre-i-vesti/4805-max-payne-3-dlc-evi.html”]Max Payne 3 DLC-evi, [URL=“http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-video-igre-i-vesti/4762-max-payne-3-1911-semi-automatic-pistol.html”]Max Payne 3: 1911 Semi-Automatic Pistol, [URL=“http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-video-igre-i-vesti/4262-max-payne-3-annotated-edition-trailer.html”]Max Payne 3 Annotated Edition trailer, [URL=“http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-video-igre-i-vesti/4230-max-payne-3-trailer.html”]Max Payne 3 Trailer, [URL=“http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-video-igre-i-vesti/4147-max-payne-3-official-trailer-2-a.html”]Max Payne 3 - Official Trailer #2, [URL=“http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-video-igre-i-vesti/4141-max-payne-3-story-trailer.html”]Max Payne 3: Story Trailer , [URL=“http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-video-igre-i-vesti/4089-max-payne-3-novi-screenshots.html”]Max Payne 3 - Novi Screenshots, [URL=“http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-video-igre-i-vesti/4006-max-payne-3-608-bull-revolver-trailer.html”]Max Payne 3 - 608 Bull Revolver Trailer, [URL=“http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-video-igre-i-vesti/3820-max-payne-3-novi-screenshots.html”]Max Payne 3 - Novi Screenshots, [URL=“http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-video-igre-i-vesti/4730-max-payne-3-pc-specs-i-screen-ovi.html”]Max Payne 3: PC Specs i Screen-ovi, [URL=“http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-video-igre-i-vesti/4726-max-payne-3-official-tv-commercial.html”]Max Payne 3 Official TV Commercial, [URL=“http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-video-igre-i-vesti/4706-max-payne-3-crach%E1-preto-sreens-i-info.html”]Max Payne 3 : The Crachá Preto sreens i info, [URL=“http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-video-igre-i-vesti/4675-max-payne-3-bullet-time-video.html”]Max Payne 3 - Bullet Time Video, [URL=“http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-video-igre-i-vesti/4620-max-payne-3-shotguns.html”]Max Payne 3 - The Shotguns, [URL=“http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-video-igre-i-vesti/4534-max-payne-3-multiplayer.html”]Max Payne 3 Multiplayer, [URL=“http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-video-igre-i-vesti/4477-max-payne-3-multiplayer-screens.html”]Max Payne 3 Multiplayer Screens, [URL=“http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-video-igre-i-vesti/4435-max-payne-3-novi-screenshot-ovi.html”]Max Payne 3 novi screenshot-ovi, [URL=“http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-video-igre-i-vesti/4413-max-payne-3-design-tech-3-trailer.html”]Max Payne 3 - Design & Tech 3 Trailer, [URL=“http://www.xboxrepublika.com/xbox-360-video-igre-i-vesti/2178-max-payne-3-a.html”]Max Payne 3

Evo i launch trailera

Dajte braco neke prve utiske…ko je vec srecnik pa uveliko pegla :slight_smile:

Ja se nalazim na Part I - Chapter IV, igram na Medium tezini i prezadovoljan sam, Max nam se vratio na velika vrata! :bla:

Neprijatelji se ne sale, veoma su precizni, cak mi se jednom vec desilo da mi jedan pogodak iz sacmare skine 60-70% health-a…

To mi je drago da cujem…znaci jedan pozitivan komentar…cekamo druge da se jave :slight_smile:

Max payne gejmplej in its best sa pricom i prezentacijom iste ala GTA. gde ces vise :slight_smile:

Moji prvi utisci (kao naslov teme za pismeni u osnovnoj) - copy-paste sa drugog foruma. Izvinjavam se zbog toga, mrzi me da kucam 2x.

Krenuo sam da prelazim MP3. Prvi utisci… FANTASTICNO!

Pravo osvezenje! Veoma originalna igra sa karakteristicnom gameplay mehanikom.
Pocetak je odlican, iako mozda previse dugo traje za moj ukus. Sve od muzike, preko grafike, do NEVEROVATNO dobrih i prirodnih dijaloga/monologa, momentalno “uvlaci” u igru! Jedna od onih igara kod kojih izgubite osecaj za vreme.

Max je pravi badass, prosto je zadovoljstvo igrati sa takvim alfa muzjakom Glas, izgled, gluma - vrhunski.

Jos jedna svar na koju bih skrenuo paznju su animacije pokreta! Nekoliko puta sam poginuo, samo zato sto sam pratio kako se lik krece dok traje bullet time. Veoma, veoma realno odradjeno i pravo je uzivanje videti tako nesto.

Nemate pojma kako je jezivo kad upadne grupa likova sa maskama, koji nesto vicu na Portugalskom i masu oruzjem. Inace, igra nije uopste laka, u odnosu na danasnje standarde. Dosta se lako gine (na medium tezini), ako pazljivo ne osmislite taktiku i ne koristite racionalno svako oruzje koje vam je na raspolaganju. Municija se takodje relativno lako trosi, tako da predlazem opez, jer ako ostanete bez municije, gotovo sigurno ste mrtvi, jer su protivnici dosta pametni.

Toliko od mene za pocetak. Prva igra koju cu sigurno da predjem posle duze vremena. Bas me zanima kakve ce kritike da dobije od relevantnih sajtova.

Pa ja bas nisam toliko odusevljen,ali je igra definitivno dobra.Nikada i nisam bio fan Max Payne-a pa valjda zato ni ovaj bas ne moze da me kupi skroz iako ga radi R.

Ja pocinjem danas kada dosjem sa posla,jutros je igrao klinac, kaze samo"еxtra tata".Ako je priblizno kao prva dva dela,bice super!

Evo i ja sam konacno igrao. Presao sam part 1. Nemam narocito sta da dodam sto nije receno. Igra je odlicna, relativno zahtevna (barem na medium), pa se spremite da umirete malo cesce nego inace, ali nikad ne prerasta u frustraciju (barem do sad). Animacija je fenomenalna.

Takodje, ako niste primetili, ako skocite i lupite od nesto ili padnete sa velike visine, oduzme vam se energija, pa budite pazljiviji. Toliko od mene.

Imam samo reci hvale za ovu igru. Mislio sam da ce biti dobra ali da ce biti ovoliko dobra…ni u najludjim snovima. Animacija, grafika, sam Max, atmosfera… razmisljam cak i da kupim original, koliko je igra dobra. :smiley:

Ah kad se setim Max Payne 2, jedna od najboljih igara koju sam igrao… Ne sumnjam u Rockstar!!!

Kad vidim ovaj Rockstarov logo sa zvjezdom, prosto mi neka toplina prostruji između bedara… :slight_smile:

Probao sam je na kratko, presao Chapter 1 , super je. Ehh kad se setim kako sam picio prvi deo na mom prvom kompu pre tacno 10 godina :slight_smile:

Istina je sve sto kazete,grafika jedna od najboljih na konzolama ako ne i najbolja,ali u jednoj stvari se s vama ne slazem vidim da svi pricate kako je igra dosta teska i sve to,ja sam presao DVD1 u jednom danu,evo jucer oko 17.10 sam igru metnuo instalirat i dvd1 sam presao u 21:12 h s time da sam ju igro na medium i poginuo svega 3-5 puta

ali je igra stvarno fenomenalna da ju ja ocjenjujem dao bih joj 10/10

Završih igru, fenomenalno sam se proveo ova dva dana. Max Payne nam se vratio u punom sjaju, zadržavši sve ono što je valjalo u prethodnim dijelovima i unaprijedivši grafiku, priču, likove, ma sve…

Jedino što mi se nije svidjelo je onaj blur u cut scenama koji treba valjda da dočara Maxov mamurluk ili šta već, jeste da je realno ali smorilo me, i to što se nakon cut scena Max laća za default oružje a to je pištolj pa moraš opet ručno da prebacuješ na pušku što traži vrijeme koliko-toliko, a nekad ti baš znači taj djelić sekunde. Ali to su sitnice zaista.

Igra jeste teža nego prethodni dijelovi ali nije preteška, zahtjeva samo malo vježbe sa bullet time-om. Jednom kad to savladate kako treba uživaćete!

Hm, sad razmišljam da krenem ispočetka na hard mode-u… :slight_smile:

Koliko ti je trebalo da pređeš? Ima neki stats ili da li možeš okvirno da kažeš koliko sati gameplay-a imaš?

Pa ne znam tačno, nekih 8 sati, ali nisam baš zavirivao svuda gdje je trebalo, ovaj put sam igrao samo zbog priče.

Očekivao sam da će biti makar preko 10h…