MS: Definitivno NE o novom Xbox-u na E3

Microsoft: New Xbox Won’t Be Shown at This Year’s E3

Posle dosta galama, evo i zvanično od strane MS-a, napokon 100% tačna vest koja je, barem po mom mišljenju, bila i očekivana. Nema ništa od najave niti predstavljanja novog Xbox-a na ovogodišnjem E3 sajmu, kao što su i sami rekli a i svi analitičari, ovo će biti najbolja godina za Xbox360 i nema potrebe skretati pažnju na novu konzolu. Tu su veliki naslovi, dosta prodatih konzola, obezbećeni milioni i milioni $$$ u džepovima MS-a :slight_smile:

Yup, prodali su brdo konzola u US vec u samom startu ove godine, ne secam se sada tacno koja cifra prodanih konzola je u pitanju, ali radi se o jednoj naj uspesnijoj godini Xbox 360 ere…

Ja sam bas srecan sto definitivno nece biti nove konzole ove godine jer ja bi jos da uzivam u ovoj. Imam osecaj da je nisam iscrpeo koliko sam mogao i bilo bi mi zao da mi skuplja prasinu…nije jos za to :slight_smile:

Drago mi je i očekivao sam ovako nešto. Zašto bi izbacivali novu tehnologiju kad zarađuju na ovoj.

Prvog trenutka kada osete da zarada pada ispod njima zacrtane margine ima da izadje nova konzola iz nekog budzaka u roku od dve nedelje. Ovako rabe ovu starudiju do iznemoglosti.

jos jednom, optimizacija je majka uspeha :slight_smile: mnogo je lako praviti igre za jedan te isti hardver za razliku od PC-a… relano igre iz 2006-2007 i ove danas su nebo i zemlja po izgledu a i dalje su na istom hardveru a bice jos poliranja raznih engine-a i izvlacice se jos lepsa grafika

Well, sta je covek mogao drugo reci? Hey cekajte e3 pa da vidite novu konzolu? PR je PR, tj ne treba mu verovati.

U tom slucaju bi rekao da ne moze da komentarise, mislim da se ne bi bas toliko kompromitovao da kaze 100% laz. Pomesao si PR sa politikom. :smiley:

Pa to je isto. On mora da laze da ne bi pala prodaja trenutne konzole. Ja se nadam da je lagao i da ide nova konzola.

I ja se nadam novoj konzoli sto pre i next gen igrama. mislim da je ovo sve iscrpljeno, pocelo je da se radi na sablon, godisnje izadje jedva 5-10 ozbiljnih igara i onda njih razvlacimo 12 meseci. vreme je za inovaciju.

Mislim da je @robotnjik pravo rekao, nece oni da kazu nista a PR nesto i ne zna. Tako je bilo sa nadanjem i proslog E3 sajma :slight_smile:

Da nema konzola danasnje igre bi sigurno za 50 posto bile bolje. Jer su upravo konzole te koje koce neki daljnji napredak u svim aspektima izrade jedne igre. Na stranu to sto je moje misljenje da neke zanrove i ne treba praviti za konzole.

Zbog svega goreg navedenog, nadam se da taj PR laze i da ustvari pocinje igra macke i misha izmedju Sony-a i MS-a koja ce da traje do juna.

Moje misljenje je da ce biti onako kao sto sam i procitao na mnogim forumima: Voleli mi to ili ne, nema nove konzole do 2015. Pa placite ako hocete godlike grafiku, meni je gameplay i prica ono sto je bitno :slight_smile: I , iskren da budem, ne bih se zalio da grafika bude ovakva naredne 3 godine, dok god igre izlaze redovno za sve tri platforme…

Tehnicke karakteristike uticu i na gameplay. To mozda nije toliko ocigledno ako poredimo dve uzastopne generacije. Ali nivo kompleksnosti danasnjih igara ne bi bio moguc da smo svih ovih decenija nastavili da koristimo ZX Spectrum.

hehhe dobar si :slight_smile: znaci odlicna izjava :slight_smile:

stoji to sve, engine-i ce moci da se poliraju do odredjene granice na ovoj generaciji konzola i dalje ce sam hardver biti limitacija, sve dok M$ ima $$$ od toga nece nova konzola, simple as that :slight_smile:

skoro sam gledao neki dokumentarac istorija igara u nazad od pocetka tamo ranih devedesetih kasnih osamdesetih, prisetio sam se dosta stvari, igre su imale pricu, grafika je bila krs zivi i u to vreme a kamoli danas, ali te prica drzala budnim sve do samog kraja :slight_smile: i terala da opet igras istu igru…

danas imas pravo da se koci dosta stvari, ide se samo na profit, grafika naravno lepa sve to ok ali retko koja igra ima dobru pricu, uzmi primer PC-a silne te graficke kartice stalno bacaj pare za novu i opet nema sta da se igra, jes lepo ali sta bre da igras? svi developeri samih engine-a koji pokrecu igre sve to lepo naprave super izgleda ovo ono, ali niko da se seti da napravi neku igru koja je bre dugacka, ima pricu ima zabavan gameplay da je igras non stop… nema djole…
na konzolama i dalje imas vise igara da igras, nisu konzole bas toliki propast i kocenje, i u to zlatno vreme igranja si imao i segu i nintendo i “terminator” hheheheh, ali da bi jedna igra bila uspesna nije ti poenta u grafici vec u prici. Imas sad i drugi problem, mi smo zatrpani igrama, ali zatrpani, zasiceno trziste imas 1000 razlicitih igara i ne znas sta ces pre da igras i na kraju nista i ne igras sve ti dodje kao bleda kopija neke druge igre i tako u krug… Pre smo imali malo igara ali je svaka bila dobra, sve smo igrali vise puta, ajd reci koliko si puta presao Doom 2 ili Wolfenstein 3D ili prvi Prince of Persia :slight_smile:

otisao sam malo u sirinu i razvodnjavanje sada… sorry…

Tako je mozda kod nas koji imamo 1000 igara koje smo skinuli za nista. Druga je prica kad placas za igre. Onda kupujes samo sto ces i da igras.

Pa i nije bas tacno…

Tapatalkin’ w iPhone 4s.

Ne mora da znaci ja skidam igre ali sam posvecen istima vise od mnogih koji kupuju originale i kada zapocnem 2-3 igre ne ubacujem nove dok ne predjem stare.

Desavalo mi se vise puta da mi se ne svidja to sta sam skinuo ali na kraju uvek predjem pa makar to bilo i bolno iskustvo xD

Slažem se trenutnom izjavom MS-a da ne prezentiraju niti najavljuju novu konzolu. Želim još živjeti s činjenicom da imam u kući konzolu zadnje generacije :emoticon-0111-blush