MS: Definitivno NE o novom Xbox-u na E3

Ovo me podseca na Prototype, ne ponovilo se…

Zato ces igrati igre sa osrednjom grafikom sa 30 frame-ova u sekundi koji malo-malo pa padu na brzinu slide show-a.

Slozio bih se da konzole koce dalji razvoj igara jer su vodece platforme za pravljenje igara uglavnom konzole. Ko god je imao prilike da uporedi Batlefield 3 na pc i konzolama moze se uveriti u to. Jos malo ce nam stici i Witcher 2 na box koji ce, verujem, biti jos jedan primer.

Tacno je da je optimizacija name of the game ali sve ovo mi izgleda kao devojka koja ide na odmor i pokusava da stavi tri ormara stvari u jedan kofer…

Stvari i ormani, zanimljivo poredjenje.
PC platforma moze da zameni hardware i ubaci graficke nove generacije time razlika od 7 godina stare konzole i novog PC ne moze tako bas i da se poredi.
Uzmi 7 godina star PC i igraj tu igru pa javi.

Pa da ne moze da se poredi jer na pc-u starom 7 godina ne moze da se igra nista vredno pomena…ali bas zato i jeste vreme za novu konzolu a to je i vlada hteo da kaze ako sam ga dobro razumeo

da ja sam bukvalno rekao isto sto i mirko samo vise razvodnjeno tj da konzole nisu te koje koce razvoj jer na njima odredjene igre izgledaju isto kao na danasnjem PC-u a sam hardver je iz 2005-e… dok na nekoj grafickoj iz 2005e nece moci tako da izgleda… ai bre jeftinije je igranje na konzoli, na pc mora non stop da se menja hardver a i dalje nema tih igara koje ima na boxu… tako da ono odlucite sami :slight_smile: da ne zalazimo previse sad u off

Igre na konzolama izgledaju isto kao na danasnjem pc samo zato sto se prave za konzole. Opet se vracam na BF 3, igra je teski fail na konzolama i to ce ti potvrditi i najokoreliji fanovi serijala. Zasto?? Pa zato sto je pravljena za pc! Sta mislis, kako bi Gears-i 3 i Uncharted 3 izgledali da su pravljeni za poslednju generaciju hardvera a ne za hardver iz 2005 i 2006 godine i reci mi da to nije kocenje razvoja??

ja sam rekao da hardver ima limitaciju i da to stoji, ali da dodatnim poliranjem engine-a koji pokrece sam taj hardware moze jos malo da se izvuce kao sto si sad i uradili sa par igrica… ali to je to ne moze vise od toga, s obzirom da je hardver iz 2005-e to je extra jer kao sto rekosmo te iste igre na pc iz 2005 ni da beknu tako da to ti je sto ti je…

uzmi za primer ps3 hardver koliko je jak, kakav cpu ima i sta moze, jos takav cpu nemas u pc-u…

poenta svega sto sam rekao je ta da je mnogo lakse napraviti igru za konzolu i dodatno sve srediti u vezi nje, jer je jedan te isti hardver i znas na cemu si, za pc uvek je problem jer jednom nece ovo da radi lepo ovamo nece ono (primer ti je problem sa senkama na ati i nvidia, tj na ati zna da bude kockasta senka, ispravljeno to odavno ali eto desavalo se)

Jel ovo nije kocenje razvoja igara?? Ma neeeee. Napravice kompromis!!! Poenta cele moje price je da je xbox 360 vise nego zreo za penziju.

pa rekao sam bre vec da je hardver limitacija :slight_smile: aman, vise ne znam ni sta pricam ni zasto smo se sad bacili u neki sklj pravac :stuck_out_tongue:

mi dok docekamo halo 4 tvrdim da ce u isto vreme da puste i Xbox 720 ili kako vec a i pustice x360 verziju iste igre, znaci tvrdim i onda ce ici poredjenje i svi ce da se dive novom boxu i eto para za ms opet i onda polako penzija za x360 mic po mic…

Idete u debeli OFF…

Ako normalno razmisljamo i razgovaramo (necemo uzeti u obzir klince i klinceze koji zive od tate i mame i koji uzimaju zuto-crveno-plao-crne patike od 400e jer njima, realno, ne znaci nista dati 2500e za racunar!?) u bilo kom kontekstu konzole su bolje u odnosu na PC!

Obrazlozenje :

PC je, bez daljnjeg, neophodna “masina” u svakom domu ALI za gaming je jako “skup” za odrzavanje. Nesto kao Mercedes Slon (5000 ccm) danas kad je gorivo gotovo 1.5e!? Razlog toga je sto se svake 2, max 3 godine MORAJU mjenjati glavne ili ti MAIN komponente racunara ukoliko zelimo da se qurcimo u drustvu kako sve igramo na Full, Extreme ili kako vec. CPU, GPU, RAM (on vise manje) pa na kraju i maticna ploca jer ne podrzava PCI 3.0 ili podnozije za CPU predstavlja jako velike finansijske izdatke, zar ne?

Jest fino igrati neke FPS igre na racunaru, PRG-ove definitivno ALI previse je to para u danasnje vrijeme kad sve to gotovo isto (osim ako niste neki perfekcionista i na 720p primjecujete svaki pixel) mozete dobiti za 5 puta manje para u “masini” koja je predvidjena za igre!

Ne znam za vas ali ja volim vise da se MENI neko priklanja nego JA nekom drugom. To se odnosi da ljude koji prave igre jer za racunar mogu navesti sta kod oce kao minimum dok kod konzola ONI moraju da lupaju glavom sta ce i kako da bi bilo gotovo isto sve! O igranju iz udobnosti kreveta necu ni da govorim!

Problem, kao i uvjek, nastaje sto imamo 3 tabora : XBOX 360 (Gears, Forza…), PS3 (Uncharted, GoW…) i PC (WoW i drugi MMO) i svako ce hvaliti vise ono sta posjeduje (svaki cigan svog konja hvali!) ali ko ima SVE 3 stvari slozice se samonom da ce UVJEK za igre koristiti konzole dok racunar ostaje za stvari za koje je iole prvenstveno i namjenjen!

Hardware ko hardware - dodje i ode ALI optimizacija je ono sto se pika i sto predstavlja umjetost u gaming industriji. Ko se ne slaze s tim neka ne skida Patch-eve za igre pa da vidimo jacinu tog hardware-a :wink: Moj telefon je sad jaci x2 puta od mog prvog racunara a imam Nokia-u N82?! Razmislite malo o tome pre nego sto drugi put krenete u nebite diskusije oko toga ko je bolji ili jaci

Ja ne govorim na temu pc VS konzole, niti ko je bolji a ko je jaci, ni sta je isplativije za gaming, vec kazem da vise nema sta da se optimizuje, da je iz xbox-ovog hardvera izvucen maksimum. Kazem da je konzola vec trebala da bude u radnjama na policama, a ne da objavljuju da od nje nema nista (bar ove godine)!

pa obajsnio sam vec zasto to ne rade, zbog $$ nisu valjda ludi da uniste kravu muzaru (x360 slim, kinect itd…) izbacivanjem nove konzole, sami sebi bi skocili u stomak tako, prodaja x360 je skocila bese za 40% ne zuri se ljudima, rade na konzoli naravno, prototip odavno ima poslat developerima igara kako bi pri launchu bili potkovani novim igrama, a do tada “na’rani prasici i ne diraj dugmici” :slight_smile:

Haha. Ali, prodavao bi se on tako i do sudnjeg dana da nema nekoga u Microsoftu ko ce da kaze dosta, vreme je za novu konzolu. A tu je i konkurencija, dosta zavisi i od Sonyja i Nintenda. PC je tu gde je, nema mnogo mrdanja dok konzole ne napreduju. Znate, niko ne sprecava PC only developere da izvuku maksimum iz tog neverovatnog hadvera. Oni to ili ne umeju ili nemaju dovoljan poligonski budzet. Na tome se zavrsava prica da konzole koce industriju. Plasim se da su danasnje igre i ovako malo preskupe za razvoj, i ne samo sto dizanje cene krajnjeg proizvoda od 50$ ne dolazi u obzir, nego su igre za telefone i tablete veoma podigle nivo onoga sto dobijate za svoj buck a dobra prodaja jeftinijih igara za Wii govori u prilog tome da ceo biznis model proizvodnje visokobudzetnih igara radi u stvari samo za nekoliko popularnih fransiza. To je ekonomsko pitanje isto koliko i tehnolosko. S druge strane imamo paradoks. Mi pitamo Micrososft zasto nam ne date novu konzolu kad ocigledno imate tehnologiju, a oni nas, zasto bi vam dali kad i dalje kupujete nase igracke.