Microsoft: Naše (1st party) igre će biti renderovane nativno u 4K na Scorpio konzoli

Loftis says Microsoft is already exploring virtual reality options and games for Xbox, which will support VR with Scorpio, as well as prepping titles for the boost in visual quality. “Any games we’re making that we’re launching in the Scorpio time frame, we’re making sure they can natively render at 4K.”

Pored ove zanimljive informacije, još jedan interesantan detalj je i otvorenije spominjanje mogućnosti VR na Scorpio konzoli, što bi moglo značiti zvaničnu podršku za Oculus Rift i Vive.

Zar nije još ranije, misllim prošle, ili čak pretprošle godine, na E3 najavljeno da će MS i Oculus sarađivati i da će XO podržavati VR?

Jeste, samo se sada o ovome otvorenije priča. Tada je bilo navedeno da je Xbox One kontroler zvanični Oculus joypad i da će svaki OR paket sadržati po jedan. Na ovom E3 su nešto rekli i o VR podršci na konzolama. Sa druge strane, potpuno bi bilo prirodno da Scorpio bude kompatibilan sa Vive i OR a portovanje postojećih igara bi trebalo da bude lak posao.

U tom slučaju, Scorpio je

:white_check_mark: Konzola na kojoj su multiplaftform igre najbolje
:white_check_mark: Konzola sa širom VR podrškom
:white_check_mark: Konzola sa 4K blu-ray playerom

:sunglasses:

4 Likes

Good ol’ 360 days… hihi

:white_check_mark: Konzola sa Halo :heart_eyes:

7 Likes

Da ti sad kazu nece vise izlaziti Halo, Brankov most bi bio preimenovan u Nikolin Most :laughing:

2 Likes

Sve bi izgubilo smisao tada… :smiley:
Nista, prelazio bi CE, 2 i 3 po 18i put :slight_smile:

1 Like

Jel u Master Chief kolekciji postoji offline split screen kao u originalima, nisam video u opcijama

To sto si rekao objasnjava puno toga… Preksinoc sam poceo sa CE, ni 30 sekundi nisam bio u igri, kad Nikola se javlja u pm “to brate! To!” :smile: Hahahah

@xX8Lampard8Xx, ionako su tvoji klipovi krivi sto sam uzeo MCC :smiley:

1 Like

Nativnu 4K mogu da izvuku samo uz zestoke kompromise sa 6tflopsa, osim ako je leak bio netacan i konzola ce imati mnogo vise snage, znamo da je potrebno bar 8-9 za danasnji kvalitet grafike. A tada ce biti proporcionalno skuplja, pogotovu ako budu isli na drugu CPU varijantu od preslabog Jaguara koji je ozbiljan bottleneck u ovakvoj arhitekturi. Proslo je vreme kada smo mogli da ocekujemo da igre rade mnogo bolje na konzolama ekvivalentne ili manje snage nego PC. Mada, sve je moguce, MS mozda ima neki trik u rukavu, a ipak i 1st party je u pitanju. Srecom i situacija sa televizorina ce se stabilizovati dok ne dodje Scorpio, cela zbrka sa HDR standardina. 4K blurej, 50% vise snage, VR… u teoriji mogli bi ozbiljno ugroziti Pro konzolu, jer ljudi vole nove igracke. To ce znaciti brz odgovor u vidu nove revizije i priblizavanje mobilnom ciklusu, a raskorak ce uneti jednu novu dinamiku na trzistu. Interesantna vremena.

1 Like

Postoji i super radi. Mi smo čak igrali 4 player split screen multiplayer.

1 Like

Sve je izvesnije da će biti Zen procesor u nekoj custom verziji.

Ostaje pitanje cene i dalje očekujem da bude $399. Preko toga je hard sell i oni to kontaju.

Samo vas posmatram :smiley:

Prica se da Zen nece pre 2018. A da bi umesto Polarisa isla Vega. Ima jos dosta vremena. Licno mislim da je to zreliji pristup, i da je Pro veoma ishitren, ali je i iskoriscena prilika koja ce Sony-ju doneti brdo novca. Pro je najbolje prodavani item u amazon prodavnicama trenutno.

U svakom slucaju, suluda trka za pikselima (“ostrijim linijama”) tek pocinje. Noodle je to lepo sumirao. A korisnici su dosta podeljeni oko toga da li ce moci da izvuce 4k (skok sa 1.2 na 6tfp u teoriji omogucava povecanje sa sub-1080p na nativnu 4k). Naterali su nas da odjednom brinemo o 4K kao da ce to napravili drasticnu razliku. Mnogi tvrde da je HDR zapravo mnogo supstancijalnini vizuelni apgrejd (Mark Cerni je izjavio da je najveci apgrejd u poslednjih 10 godina).

To za Zen u 2018. je demantovano jer se radi o “čitanju između redova” onoga što je AMD rekao a preneli su neki click bait sajtovi. Zen se već sada uveliko testira i mogu se naći rezultati testova, što znači da uskoro kreće u masovnu produkciju. Jaguar je previše slab da bi napravio takav skok a iz MS su rekli da 6TF nije moguće ove godine izvesti. Da su hteli Jaguar, već bi ga zalepili i izbacili Scorpio ove zime, zašto bi čekali 2017?

[quote=“robotnjik, post:12, topic:11535, full:true”]

Ostaje pitanje cene i dalje očekujem da bude $399. Preko toga je hard sell i oni to kontaju.
[/quote]Mislim da ce biti vise(znam da je 400e taman cena…), ali sve jedno mislim da ispod 500e nece biti sigurno, i sami su rekli da je to premium proizvod . E jedino ako se svesno prvu godinu ne bace u trosak, ma da za MS to nista ne znaci, mogu si to dopustiti, posto imaju para. I da je 500-600e opet je odlicno, radje dati vise para ali da valja. Jedva cekam E3 :slight_smile: .

Ma nema šanse da bude i 500, naučili su sa xbox one. Čim je Sony ponudio pro za 400 biće i scorpio 400, pa makar gubili pare. Jeste pro slabija konzola, ali će za godinu dana verovatno biti još jeftiniji.

Kad već microsoft ima u planu da većina igara izlazi i za pc zajedno sa xbox-om moraju da daju razlog ljudima da kupe tu konzolu.

Do sada su svi imali samo jednu konzolu. Ovu ce da pozicioniraju kao Premium proizvod, da koegzistira zajedno sa S-om, a koji ce za one sa obicnim full HD televizorima i dalje biti veoma aktuelan sistem jer omogucava i neke tehnicke novotarije kao sto je 4K streaming, HDR, Blurej UHD. Sto znaci da ce S da ide malo (ali ne previse) dole, dok ce Scorpio biti solidno skuplji kao 4x brzi uredjaj (a nece se tako ni zvati, smislice neko ultra-stupidno ime kao sto je i Pro). Moj wild guess je makar 500$, Sony odmah spusta Pro na 300$, a MS smanjuje posle par mesecina 400, ukoliko prodaja ne bude bila fenomenalna. Nije li uostalom sasvim logicno da kosta 100$ vise nego Pro, u bilo kojoj varijanti?

Takvo je i moje neko misljenje, da ce biti bas 500$, kada pogledamo i XO je kostao 500$ na izlasku, i nije bilo zalbe na cenu…A i 499$ zvuci sasvim privlacna cena…:slight_smile: .

Ono sto bi Scorpio podiglo bi bilo ono sto iz nekog razloga Sony nije uradio… Recimo, ako imam Halo 5 za One i kupim Scorpio igra ce dobiti graficki upgrade na 4K i 60 fps-a… Mass Effect 4, Gears Of War 4 ili bilo koji naslov…