Jason je baš lupio i od tada je samo uradio double down na svoju tvrdnju (aka ‘u pravu sam iako nisam’). To je objavljeno pre nego što ke 98% deoničara dalo glas za prodaju. Wall Street u ovom slučaju nije ništa ni rekao jer WS svakako pravi novce na ovome kako god da se stvari odvijaju. Ovde više isplivava njegova potreba da stvari kaže na određeni način i dobije klikove. Nekako jadno s obzirom da je lik jedan od cenjenijih u video game novinarstvu.
Warren ne bi uložio da nije siguran da deal prolazi. Takođe dokaz da je bukvalno glavni badža Waal Streeta opovrgnuo Džejsona u njegovoj tvrdnji.
Da, u pravu si. Iako nista u vezi investiranja nije sigurno, Voren Bafet je masterovao value investing od Bendzamina Grejema. Interesantno da uopste kupuje .com i IT akcije, sto radi veoma retko. Apple je jedini izuzetak i cini najveci deo njegovog portoflija, skoro pola. Vrednost Berksir Hetvej akcije je zbog toga 500.000$. Ali, desavaju se i njemu kiksevi. Nije ulozio u Amazon i Google.
Zanimljivo mi je takodje da u ovom slucaju investira u Activision (dakle ne direktno u MS) i racuna da ce vrednost porasti nakon akvizicije za 20$, tj da je trenutna cena za 20$ ispod realne trzisne. To je ogroman profit, udeo je povecao sa 2.5 na 10% na 6 milijardi vrednost pozicije. Akvizicija se ocekuje sledece godine. Ali on obicno kupuje akcije i drzi 20, 30 godina… Tako da ne znam da li ce ih prodati odmah nakon toga - gaming industrija je ipak previse nepredvidljiva (i nepoznata) za njega.
A i ne zna se da li ce uopste biti ziv do tada - ima 90 godina.
Ok, izgleda da ovo ide malo brže od očekivanog, mada ima tu još točkića da se okrene pre nego bude gotovo:
Malo me nerviraju iskreno ta kukumakanja. Bolje neka se potrude da naprave neku alternativu i ponude nešto što će pak ljude opredeliti za PS konzolu a ne da se žale što je MS kupio Activision. Sve se bojim da to Sony ne bi učinio isto da su finansijski sposobni kao Majkrosoft
Na zapadu je cod serijal uz fifu nešto što se igra i prodaje izuzetno dobro tako da veliki je udarac kad izgube “ekskluzivitet” na cod serijal
Ekskluzivitet nikad nisu imali tako da i ne mogu da ga izgube. Može samo da ga da dobije MS. Ponavljam, neka nadju neki način da kontriraju tome jer sve ostalo je licemerstvo najobičnije. Isto bi uradili što i MS da su finansijski sposobni za to.
O ovom tipu ekskluzivnosti pričam a ti izgleda nisi nikad igrao cod.U doba x360 ms je imao te neke stvari za svoju konzolu,posle je Sony platio bolje pa na PS4 je imao prednost
Da, kontent. Toga je uvek bilo i biće. I MS je plaćao prednost za DLC-eve za GTA IV. Sve je to normalno.
Znaš i sam šta je napravio ms Sony-u kad je GTA 4 izašao u isto vrijeme i za PC i x360 a ranije je bilo 6mjeseci ranije za Sony.Te sve nijanse prave razliku
Ne znam što se žale kad su sličnu stvar uradili sa Street Fighter V, Final Fantasy VIIr, FF16 i Spiderman igrama.
CoD multi / Warzone će svakako biti multiplatform, verovatno će čak uraditi i Switch port.
Isto sam odmah i napisao cim su objavili da ih kupuju …
A neverne Tome odmah zasule paljbu po meni
Call of Duty se nama čini kao glavna stvar, ali King deo akvizicije ima najveću težinu, kao i Blizzard sa PC sadržajem + stotinama miliona Battlenet naloga/launchera. To je glavni put do tih ‘tri milijarde’ gejmera o kome pričaju, konzole su sića u odnosu na mobile.