Microsoft kupuje Activision Blizzard?

Jason je baš lupio i od tada je samo uradio double down na svoju tvrdnju (aka ‘u pravu sam iako nisam’). To je objavljeno pre nego što ke 98% deoničara dalo glas za prodaju. Wall Street u ovom slučaju nije ništa ni rekao jer WS svakako pravi novce na ovome kako god da se stvari odvijaju. Ovde više isplivava njegova potreba da stvari kaže na određeni način i dobije klikove. Nekako jadno s obzirom da je lik jedan od cenjenijih u video game novinarstvu.

1 Like

Warren ne bi uložio da nije siguran da deal prolazi. Takođe dokaz da je bukvalno glavni badža Waal Streeta opovrgnuo Džejsona u njegovoj tvrdnji.

Da, u pravu si. Iako nista u vezi investiranja nije sigurno, Voren Bafet je masterovao value investing od Bendzamina Grejema. Interesantno da uopste kupuje .com i IT akcije, sto radi veoma retko. Apple je jedini izuzetak i cini najveci deo njegovog portoflija, skoro pola. Vrednost Berksir Hetvej akcije je zbog toga 500.000$. Ali, desavaju se i njemu kiksevi. Nije ulozio u Amazon i Google.

Zanimljivo mi je takodje da u ovom slucaju investira u Activision (dakle ne direktno u MS) i racuna da ce vrednost porasti nakon akvizicije za 20$, tj da je trenutna cena za 20$ ispod realne trzisne. To je ogroman profit, udeo je povecao sa 2.5 na 10% na 6 milijardi vrednost pozicije. Akvizicija se ocekuje sledece godine. Ali on obicno kupuje akcije i drzi 20, 30 godina… Tako da ne znam da li ce ih prodati odmah nakon toga - gaming industrija je ipak previse nepredvidljiva (i nepoznata) za njega.

A i ne zna se da li ce uopste biti ziv do tada - ima 90 godina. :older_man: :frowning:

2 Likes
3 Likes
2 Likes

Ok, izgleda da ovo ide malo brže od očekivanog, mada ima tu još točkića da se okrene pre nego bude gotovo:

1 Like
1 Like

Malo me nerviraju iskreno ta kukumakanja. Bolje neka se potrude da naprave neku alternativu i ponude nešto što će pak ljude opredeliti za PS konzolu a ne da se žale što je MS kupio Activision. Sve se bojim da to Sony ne bi učinio isto da su finansijski sposobni kao Majkrosoft :roll_eyes:

1 Like

Na zapadu je cod serijal uz fifu nešto što se igra i prodaje izuzetno dobro tako da veliki je udarac kad izgube “ekskluzivitet” na cod serijal

Ekskluzivitet nikad nisu imali tako da i ne mogu da ga izgube. Može samo da ga da dobije MS. Ponavljam, neka nadju neki način da kontriraju tome jer sve ostalo je licemerstvo najobičnije. Isto bi uradili što i MS da su finansijski sposobni za to.

1 Like

O ovom tipu ekskluzivnosti pričam a ti izgleda nisi nikad igrao cod.U doba x360 ms je imao te neke stvari za svoju konzolu,posle je Sony platio bolje pa na PS4 je imao prednost

1 Like

Da, kontent. Toga je uvek bilo i biće. I MS je plaćao prednost za DLC-eve za GTA IV. Sve je to normalno.

Znaš i sam šta je napravio ms Sony-u kad je GTA 4 izašao u isto vrijeme i za PC i x360 a ranije je bilo 6mjeseci ranije za Sony.Te sve nijanse prave razliku

Ne znam što se žale kad su sličnu stvar uradili sa Street Fighter V, Final Fantasy VIIr, FF16 i Spiderman igrama.

CoD multi / Warzone će svakako biti multiplatform, verovatno će čak uraditi i Switch port.

1 Like
1 Like

Isto sam odmah i napisao cim su objavili da ih kupuju …
A neverne Tome odmah zasule paljbu po meni :rofl:

2 Likes
2 Likes

Call of Duty se nama čini kao glavna stvar, ali King deo akvizicije ima najveću težinu, kao i Blizzard sa PC sadržajem + stotinama miliona Battlenet naloga/launchera. To je glavni put do tih ‘tri milijarde’ gejmera o kome pričaju, konzole su sića u odnosu na mobile.

2 Likes