Microsoft kupuje Activision Blizzard?

Gledao sam ga jutros, sve očekujem da će biti smešan tkktok video kad ono lik ozbiljan :rofl:

1 Like

A evo već krenuli da ga razapinju po YT, a ovaj je još fin i kulturan i opet nije mogao izdržati da ga ne načepi onako :sweat_smile:

Jbga, neki ljudi ne žele da se stvari promene, posebno kada MS napravi poteze u tom pravcu.

1 Like

Logičan potez. Samo što će se vamo igrati preko passa a na soniju za 70 jevreja. Baš ovakvu situaciju sam i predvideo.

1 Like

Koliko mi je drago, toliko i nije. Bolje da su ovoliku svotu novca potrošili na neki studio koji ima dobre SP reference, poput Bethesde, umesto što su pukli lovu da bi sve ostalo po starom.

Kapiram ja da je i po starom dobro za njih jer će im kapati lova sa PS, ali opet za toliku cifru su mogli svašta da urade.

Mada ko zna šta će biti na kraju, moguće da su ovo sve izjave za regulatorne organe, kako bi im odobrili kupovinu.

2 Likes

Pa gledaj to ovako ms je pukao kintu da GTA 4 izađe i za Xbox u istom trenutku da nebi stala prodaja konzole,Sony je isto to odradio.Nema tu ljubavi samo brojevi

Ovo saopštenje (kao i one za izmene na Win i Xbox storeu) su više namenjene investitorima i regulatornim telima. Sigurno u ovom trenutku neće reći nešto poput SVE JE ZAUVEK EKSKLUZIVNO, NE DAMO NIKOME. Isto tako, znali smo od ranije da će igre koje imaju razvijenu multiplatform istoriju ostati i dalje takve, posebno što su te igre multiplayer/MMO.

Zanimljivo je da će čak i proširiti neke naslove na Switch (CoD), što je cool. Čisti poslovni potezi, što nekim ljudima previše zaljubljenim u svoje plastične igračke nekako remeti san.

Ova akvizicija je toliko daleko od ostvarenja, da u ovom trenutku svaka drama je više projektovana nego realna.

3 Likes

Novac generisu i ekskluzivnost i multiplatformski pristup, samo je pitanje procene isplativosti. Izmedju redova, moze se tumaciti da ostaju otvoreni i za ponudu gamepassa na konkurentskim platformama ali u takvom scenariju koji ne obuhvata samo parcijalnu biblioteku naslova sa multiplatformskom istorijom i lukrativnim modelom mikrotransakcija, ne vidim vise nikakav smisao u postojanju dedicated proprietary hardvera tj xbox konzola. Ovo je bas nategnuta teorija jer kombinovani model moze da donese verovatno vise novca - jedan deo korisnicke baze drzis u svom ekosistemu pretplate jer im za pretplatu nudis day one igranje, a drugom delu na drugim platformama ponudis tradicionalan model prodaje za 70$, zasto bi se odrekao vise od polovine trzista, ako to ne kanibalizuje preterano model pretplate. Brand loyalty ima svoju vrednost, ali ima svoju cenu, i nekada je ta cena previse visoka, pogotovu ako pojam brenda prevazilazi dedicated hardware i zelis da ga promovises kao jedan digitalni, hardverski agnostican ekosistem.

1 Like

Odmah sam napisao da će ovako biti, jer drugačije jednostavno nije logično i isplativo. Isto će biti i sa Bungie igrama. Sve što je namenjeno da bude multyplatforma, ostaje svuda i nema tu ekluzivnosti.

Samo i isključivo SP igre mogu da imaju eksluzivitet, ali i to je trend koji kao što vidimo nestaje polako.

1 Like

Treba i ovo da se definisie. Posto multiplatform moze da bude PC/Xbox ili PC/PS. :rofl:

1 Like

Ma u ovom slučaju bi ga desinisao od digitrona, telefona pa nadalje… :joy::joy::joy:

Kuzma je skeptican :smile:

3 Likes

1 Like

Dobre su mu kolumne, slagali se ili ne sa njegovim stavovima, uvek volim da ih procitam. Moze se reci da samo zbog toga i kupujem SK, to je tradicionalno prvi tekst (a na zalost nekada i jedini) koji uvek procitam. :slight_smile:

1 Like

Baš oću da kažem, ne znam dal se slažem s njegovim zaključcima, al sam i dalje impresioniran kako čovek ume da piše. Barata rečima na jednom za mene nedostižnom nivou. Prosto milina čitati, ma šta o samom tekstu mislili.

Sem Kuzme jedino mi još Meho Krljić na forumu Znak Sagite tako drži pažnju svojim pisanijama. Njih dvojica na vrhu, gomila praznih mesta između, pa onda svi ostali.

Sećam se, dok sam ranije čitao SK, sem Kuzme praktično sve druge recenzije ko kroz živo blato da se vučem. Jednostavno odustanem na pola, ne drže mi pažnju.

3 Likes

Ok je stil, samo ta postavka “Kuzma vs The World” je već izjanđana. Kada sve staviš da je crno na jednu stranu tasa onda je “lako” izgraditi ceo narativ kao prevagu. Ako je već toliko kivan na Activision i Blizzard, ni reč da kaže o Kingu koji je deo kompanije i akvizicije, možda i glavni razlog zašto je MS platio ovoliko. Ali njega King ni ne zanima jer je u pitanju mobile gejming ali to nije “pravi gejmning” pa valjda ni ne zaslužuje pravi “hejt”.

Ok je imati stav (svako od nas ga ima), a ovaj je refleksija još jednog koji je ne želi da se stvari promene ili prosto ne vidi da se stvari menjaju, ako ni za koga drugog, makar za deset hiljada zaposlenih u ABK.

Tekst je, što bi moj drugar rekao: jako a nikome.

1 Like

Mislim da je spominjao neko streljanje na kraju… :thinking: