Njihova namera je isključivo bila da spreče neminovan masovni pešadijski napad američkih vojnika. Dobra većina njih bi Ameriku ponovo “videla” samo u kovčeg. Tako da su oni isključivo gledali svoje interese i kalkulisali oko svojih eventualnih gubitaka. Baš su se Ameri potresli za japanske civile.
kaž microsoft kupio activision… da ne poverujete
Za ovakve vesti treba da bude ograniceno trajanje teme. 5 dana i cao. Kasnije je neminovnost da ode u off topic
Dugresija o atomskoj bombi na stranu trebace ipak neko vreme da se slegne prasina i vremenom ce iskrsavati novi detalji. Ne vidim neki potencijal bas da se oteze u besvest - ipak nismo MS-ov bord akcionara tako da za nas isplativost ovakvih projekata ima karakter kurioziteta.
Prvi znak da se stvari neće radikalno menjati je to da naredne 2 godine COD ostaje na PS. Da je neko hteo da lomi stvari, to bi se odmah desilo.
Samo polako, pratimo kako se stvari odvijaju, brzo će proći 2 godine, a onda će uslediti novo prolongiranje jer se toliki veliki komad tržišta jednostavno ne gasi tek tako.
Sve zavisi kako će sada Sony da odreaguje, hoće li stvarno praviti kontru na GP ili neku drugu stratešku odluku. Ako zaboli MS odgovor Sony-a, onda možda krenu u zatezanje, ali ako ne zaboli, iskreno ne vidim svrhu da MS ukine bilo koji Activission igru na PS-u. Samo glupan seče granu na kojoj sedi i grize ruku koja ga hrani.
Pa kad ugovori isteknu onda mogu kako hoće
Upravo tako, u suprotnom bi do sada na Sonyu imali i Halo i Forzu, jer bi tako sigurno prodali daleko vise igara.
Osim što Forza i Halo nikada nisu bili na PSu, ali svakako mogu sa svojim studijima da rade šta im je volja.
Sigurno su sprcali 70 milijardi da bi igre nastavile da se proizvode na Sonijevim konzolama. Kako da ne? Cim prodju ti ugovori ocekujem seču!
Ja bih ovde sve posmatrao iz dva ugla.
Prvo je sve što se dešava i šta govore PRE oficijalne akvizivije tj. kupovine. Dakle u narednih godinu i nešto, koliko god da traje. Moraju biti jako pažljivi, da im raznorazni regulatori, političari, FTC/EU i ostali ne bi otežavali život. Naravno da će paziti šta i kako najavljuju.
Drugo je nakon oficijalne kupovine, kada su zvanično u vlasništvu i svi potrebni potpisi razmenjeni. Isto kao i sa Bathesdom očekujem nagli obrt retorike.
Jedino zasta sam siguran da prelazi na Xbox ekskluzivu je COD, zbog gamepass pretplatnika.
Od sada hoćete da igrate COD može, ali samo na xboxu i PC, čak ne morate ni kupovati igru, samo uplatite gamepass prvi mesec za 1 dolar .
Boom još 25 miliona pretplatnika instant…
Koje su šanse da Sony to dopusti …
Pored svojh servisa i jos najave spartacus
Samo gledajte šta će se desiti. Nema ni teoretske šanse da se igre koje zasnivaju prodaju na multyplatformi i kupovini mikrotransakcionih zezancija prebace samo u jedan ekosistem, odnosno budu Xbox eksluzive, na ovo zaboravite, jer odmah će postati nepopularne i mogu da ih gase. Znači COD, Overwatch, Diablo ostaju tu gde jesu i ništa se tu neće menjati, samo Sony neće imati toliko para kao ranije od ovih igara, već se deo preliti na MS.
Mogu da budu u GP kao day one i free na Xbox-u, ali ostaće isto i na PSx konzolama.
Ono što može da bude eksluziva za Xbox će biti SP igre. Čak i ovde smatram da neće sve biti takve, već one koje imaju neku dozu i dodir sa mogućim dodatnim profitom od kupovine kozmetike neće biti eksluzive.
Pa imaju i PC i cloud šta im treba još od platformi?Skineš Xbox app na ios ili android i igraš
Kreni od sebe, da li bi ikad igrao COD u stream varijanti? Nema ni teoretske šanse, jer bi bio jednostavno pregažen, delay i input lag bi ti onemogućili bilo kakav vid igranja, zato je Stadia i klecnula, tako da slobodno ova opcija može da se zaboravi.
Koliko god se Xbox fanovi radovali i govorili ovo će uništiti Sony, na njihovu žalost neće. MS je ovim samo postao daleko veći i jači, ali nisu u MS-u glupi da se saplstu na kamen alavosti i unište sve.
Prebaciti sve Activission igre kao Xbox eksluzive je ravno kupovini krave koja daje 200l mleka dnevno, pa onda šutne kofu i prolije sve to mleko, takp da nemaš na kraju ništa ili jako malo od nje.
Pa biće warzone sigurno i na PS5 ne brini.Pc je najveća platforma i to im je po meni sasvim dovoljno i bez PS5
Imam XSX I Sony PS4 I najiskrenije mi se svidja profino rešenje
Da gamepass dodje na Sony i da se dokopam 5
A jbg kad volem sony, ali za sada sto se gejmera tiče, XSX uz gamepass je milju ispred sonija …
Eno četvorka mi stoji od letos, još jailbrekovana upalio je da instaliram Elden ring demo i fifu za bratovog klinca, znači bukvalno mogu na njoj da igram sta hoću od igrica za džabe, a samo mi skuplja prašinu… Sad na kraju je i bukvalno poklonio, cu je vrnem možda kad izadje Horizon odigram i vratim …
Ako hoce da budu Netflix za igre u celoj prici im uopste ne treba PlayStation, stave gamepass app na smart televizore, mobilne telefone i eto pretplatnika
Stream igara za sada je utopijska misao i nešto šzo ne pije vodu. Možda može da se primeni za SP igre u nižim rezolucijama tipa 720P, ali za sve ostalo veoma je upitno.
Za MP igre, a posebno FPS, to u stream varijanti treba zaboraviti, kod takvih igara mora da postoji kutija koja to može da izgura i to lepo da izgura.