Microsoft kupuje Activision Blizzard?

Ma kapiras moje pitanje. Uzimam najgore moguce… razumes. Ne treba meni ja nemam xbox.
Nego radim poredjenje.
A svako je glupo. Pa da sam najgluplji na svetu i da platim 180$ opet nije neka para sta nudi.
A dobijas ludilo igrice. Bas ludilo.
Pa sinoc sam iz zezanja pljusnuo 50$ na PS wallet… ne znam.ni sta uzimam. Kupio neku za 10$ drzim uvek neke pare ako izleti nesto zanimljivo.
A na PS+ dobijam bulju.

1 Like

Ma jasno sve. Eto u najgorem mogucem scenariju (ako ukljucis da ti mesečno obnavlja) te izadje 180$ godisnje.
Ne znam, mozda ti se isplati series S, jeftina je konzola a toliko toga nudi da je neverovatno.

A za troskove, sta meni pricas, ja imam obican Nintendo Switch, e oni skidaju kozu sa ledja, ali… šta ću kad volim :smiley:

Da, ostaće CoD na Playstationu. U obliku Game Pass-a. :smirk:

Inače ona poruka njegova gore je bila više upućena regulatorima i zakonodavcima više nego nama gejmerima.

2 Likes

Ma jok, da mi dzabe neko da XboxX nemam kada sve da stignem. Nema svrhe. Imam PS5 sada i guram tu pricu ako se neato ne promeni. Ali dve konzole meni stvarno ne trebaju. Ali stvarno.

Tako isto ja,možda jedino switch a ps mi ni džaba ne vrijedi ništa,nemam šta tamo da igram kad vamo u game pass imam igre i online a tamo sve moram ponovo da kupujem

1 Like

Uh, lepo mi da znam da su tu :smile:

Nista lepše.

1 Like

A PC? :grinning:

PC sam eliminisao iz mog gejmerskoh ekosistema. Ostaje mi za casual frendly. Google, youtube itd. Zao mi samo onog skupog SSD-a (1TB) sto sam uzeo 2019 za skoro 200 evra

1 Like

Ja PC upalio pre neki dan samo da vidim jel živ još uvek :grinning:

2 Likes

Što bi rekli, ako je PC tako dobar, zašto nije nikada izašao PC 2. :slightly_smiling_face:

Ja volim PC, i vezuje me jako puno nostalgije, iz perioda CS, Half Life, Red Alert, Cossacks, Tzar, Diablo itd.

Danas je naravno skuo sport, iako dostupnije nego ikada, jer uprkos generalnom mišljenju, može za relativno male pare da se sklopi nešto solidno što gura sve.

3 Likes

Microsoft je imao nekih 160-170 milijardi keša na raspolaganju i morali su negdje da ih ulože.
Ako bi gledali akvizicije u svijetu tehnologije, Microsoft nema baš puno mjesta gdje mogu da ulože novac a da im se ne natovari FTC.
Jedino mjesto gdje su debelo iza konkurencije i mogu da opravdaju ovako veliku akviziciju je gaming-po prodaji konzola su iza Sonya i Nintenda, na mobilnom tržištu nisu prisutni, i FTC će teško moći da ih nagazi zbog dominacije. Pored ovoga, u pitanju je USA kompanija, a prigovor mogu da ulože samo dve japanske kompanije (Sony i Ninti).

6 Likes

Momci sto se “ozbiljnog” gejminga tiče PC pa 10 mesta prazno pa onda naše konzole …
Da se razumemo, tu ne mislim na PC iz kancelarije i solitaire… Nego na ovu braću koji puknu 3000 evra samo za grafičku…

2 Likes

Pa nije sve u grafici i tome koliko šta košta.
Ja npr. nikada nisam voleo da sedim ispred monitora i da drndam miš i tastaturu.

9 Likes

Ni ja brate zadnjih 30 godina, znači bukvalno od moje prve konzole sega system iz 89 pa do sada samo konzola-tv-džojstik i fotelja😁 Jedan mali period pičio na laptopu world of tanks i to je to …

Pa na to sam i ciljao, imaš ljude kao mi “ozbiljne” gejmere iz zabave :grin:
I imaš ove koji ozbiljno igraju i zarađuju od toga, a oni su u 90% svi na PC-u da se razumemo…

Imate pogrešnu predstavu. Zamišljate PC gaming sa mašinama kao što Djole kači, ili mojom jelkom od PC-a. Zapravo je realitet skroz drugačiji.

Prosek, tj najpopularniji GPU po podacima Steama je 1060, grafa koju sam i ja gurao do pre par meseci.

Steam ima u ovom momentu 20 m igrača, da li možete da zamislite, u tih 20 m da je većima PC ispod 500€…

5 Likes

Jos da se nadovezem na moj prethodni post-ovakva likvidnost nije zapamcena u novijoj istoriji, i to je razlog zasto je dobra ideja sada investirati novac. Zargnski, dolar nikad nije bio “jeftiniji”, posto ce mroz par godina ovih 69 milijardi biti dosta jeftinije nego sto se sada cini.

Jbg cjena odmicanja od zlatnog standarda i zasnivanja svjetske ekonomije na dolaru. Sreca je sto nije prosao predlog za relief bill.

Posto vas vecina zivi u Srbiji, evo i primjer-svi kojima je plata ostala ista u toku 2021. godine su dozivjeli realno smanjenje plate od 9.7%, posto je tolika bila realna stopa inflacije (cini mi se da je na Nova bila navedena ova brojka, mozda je drugaciji procenat). Dakle, plata je nominalno ostala ista, ali za istu tu platu moze se kupiti 9.7% manje realnih dobara. Ova inflacija ce da se nastavi, posto se cini da USA za sada nece dirati kreditne stope, i stalno govore da je inflacija tranzitorna.

6 Likes

Još kad vidiš najigranije igre sve ti bude jasno. Kanter na bojleru možeš da igraš.

2 Likes

Čisto malo drugačiji ugao gledanja na cenu igranja na konzolama i pc.
Na primer ako uzmeš dobar i velik tv, a/v resiver, zvučnike za npr. Dolby atmos, plus konzola. Vrlo lako te izađe skuplje nego nabudzen PC. Tako da je i tu sve relativno :wink:

7 Likes