Kako znas da je to 40 miliona?
Lepo na tih 300 dodas jos sto i uzmes obe. Xbox one s moze da se nadje za 200 nova, a sto se tice ps4 uzmes polovnu za istu cifru i teraj.
Pa da i šta sad sa ‘pobedom’? Proizvod A se bolje prodao od proizvoda B. Stvar je u tome što se i proizvod B dobro prodao, firma koja ga pravi i dalje zarađuje na njemu, korisnici ga koriste a novi ga kupuju. Naravno, ne kao proizvod A ali je ok. Na kraju krajeva svaki proizvod koji svojoj kompaniji donosi profit je pobednik, prvi drugi ili šesti nije toliko bitno. Onog trenutka kada hardver postane irelevantan i sve se svede na streaming, ovo “takmičenje” u boljoj prodaji će biti još besmislenije.
Kupicu konzolu na kojoj cu moci Metro Exodus da igram u 60fps
Ako to ne bude moguce ni na jednoj od ponudjenih pravac u prodavnicu po novu graficku. Ne pitam za cenu ali ta igra se jednostavno mora igrati kako dolikuje
Nije problem kad se Sony, Microsoft ili Nintendo busaju ko je pobednik ali kad se mi veliki ljubitelji video igara busamo oko takvih stvari to je onda tuzno.
Jeste druze ali sad mi otvoreno ovako reci. Nemam 4k i HDR tv te samim tim sve sto ta konzola ima da ponudi pada u vodu. A nidam u opste zaludjen da igram u 60fps vec uvek igram u 30 cak i na pc-i ako moze vise da izgura.
Zasto bih onda davao duplo vise para za nesto sto ne koristim. Sve 3 stvari ni jednu ne mogu ili ne koristim.
Kakve su sanse da Microsoft uradi istu stvar sa ovim igrama kao sto je Nintendo uradio sa Zeldom, u isto vreme launch na dve konzole?
Isplativost je subjektivna kategorija. Meni se nesto i nije isplatio, ali verujem da je drugacija prica za vlasnike 4K HDR televizora. Znacilo mi je da neke igre igram u 60fps, a supersampling jedva da i primetim. Najveci upgrade mi je duplo veci kapacitet HDD-a, i sto ne moram da razmisljam o tome “eh, kako bi bilo da imam PRO”. Uzeo sam i zbog VR-a, a ispalo je da i nije neki upgrade.
Pa ti si poceo pricu o pobedniku.
Poceo sam pricu o pobedniku, ali o pobedniku u smislu najbolje E3 konferencije, ispravi me ako gresim?
Gresis
Haha pa to sam napisao jer su krenuli da se raspravljaju koja je konzola bolja, nije bilo zlonamerno nego u cilju da smire strasti jer nikad nece saznati ko je pobednik
Totalno smirujuce. “Microsoft uterao Sony-ju”. Ko bi ocekivao odgovor na to?
Sasvim moguće. Uveliko razvijaju način da olakšaju developerima da se igra skalira prema hardveru, kao što je na PCu oduvek bilo a ultimativni cilj je da kad jednom kupiš igru na Xboxu, možeš da je igraš i na Xboxu za sledeće dve generacije, ili je strimuješ na svoj tablet, telefon ili TV.
Ovo će biti zanimljivo kako će biti realizovano. Zamišljam to ovako: dok sam na poslu, uključim Xbox app na svom Macu, ulogujem se i imam pristup svim svojim igrama kroz streaming. Izaberem igru koju sam tog jutra igrao (npr The Witcher 3) i nastavim gde sam stao. Taman za pauzu za ručak da nešto mlatim.
Zar Sony nema vec nesto slicno?
Problem je u artifaktima pri strimovanju, dovoljno da ti ubije svaku zelju za igranjem, a i latencija je samo za casual play.
Takodje, ne treba se igrati na poslu
Moguce, Sonyjeva tehnologija nije nesto. Remote play na Viti jako lose radi, bar na mojoj mrezi…
Da remote play je između ps4 i vite preko kućnog neta. Ovo bi bio streaming iz clouda ili kakavog li već AI đavla.
Hm da, mada o tome se vec godinama rumori i uvek se vratimo na problem sa infrastrukturom koja je nedovoljno razvijena.
Ima i striming PS4 na PC, probao sam, nije lose ali su ipak vidljivi artifakti.
Malo se sleglo od konferencije i mogu reći da je ova bila do sada možda i najbolja od strane MS-a u ovoj generaciji. Po prvi put su imali smislenu konferenciju koja je bila i ispunjena samo igrama i najavama nečeg boljeg što dolazi iz Xbox tabora.
Posle ove konferencije, po prvi put sam krenuo da stvarno razmišljam da možda i ne bi bilo loše uzeti X1X.
Meni lično Forza u open world-u ne leži i sugrno je ne bi ni igrao, više volim klasiku i trkanje po stazama.
Halo ima novi engine - nadam se da će biti i igra dobra, pošto ništa nisu pokazali od gameplay-a nećemo to znati barem neko vreme, ali opet sjajno da rade novi deo.
Novi Gears-i, uh ovo me najviše privlači.
Lisica (jedna reč je naziv igre) u RPG fazonu je isto simpatična igra i verujem da će odlično da prodje.
Definitivno game pass je fantastična opcija i ono na čemu MS mora da radi u budućnosti.
Možda im ne bi bilo loše da spoje gold i ovo u jednu pretplatu, malo samo povećaju cene i eto sjajne opcije za koju će se svi uhvatiti, a deluje mi da je budućnost i igranje na sledećoj generaciji imati upravo ovakav start. Gamepass i gold spojeno u jedno.
Takodje mi se svidja što su kupili 5 novih studija i kreću sa pravljenjem dodatnih eksluziva. Samo neka nastave ovako i biće zaoštrena bitka sa Sony-jem, što nama kao igračima itekako ide u prilog.
Da nije bilo onakvog početka, ne bi imali sada game pass i BC. A od sada će to biti standard.