Microsoft E3 2018

Kako znas da je to 40 miliona?

Lepo na tih 300 dodas jos sto i uzmes obe. Xbox one s moze da se nadje za 200 nova, a sto se tice ps4 uzmes polovnu za istu cifru i teraj.

Pa da i šta sad sa ‘pobedom’? Proizvod A se bolje prodao od proizvoda B. Stvar je u tome što se i proizvod B dobro prodao, firma koja ga pravi i dalje zarađuje na njemu, korisnici ga koriste a novi ga kupuju. Naravno, ne kao proizvod A ali je ok. Na kraju krajeva svaki proizvod koji svojoj kompaniji donosi profit je pobednik, prvi drugi ili šesti nije toliko bitno. Onog trenutka kada hardver postane irelevantan i sve se svede na streaming, ovo “takmičenje” u boljoj prodaji će biti još besmislenije.

Kupicu konzolu na kojoj cu moci Metro Exodus da igram u 60fps :slight_smile:
Ako to ne bude moguce ni na jednoj od ponudjenih pravac u prodavnicu po novu graficku. Ne pitam za cenu ali ta igra se jednostavno mora igrati kako dolikuje :slight_smile:

Nije problem kad se Sony, Microsoft ili Nintendo busaju ko je pobednik ali kad se mi veliki ljubitelji video igara busamo oko takvih stvari to je onda tuzno.

3 Likes

Jeste druze ali sad mi otvoreno ovako reci. Nemam 4k i HDR tv te samim tim sve sto ta konzola ima da ponudi pada u vodu. A nidam u opste zaludjen da igram u 60fps vec uvek igram u 30 cak i na pc-i ako moze vise da izgura.

Zasto bih onda davao duplo vise para za nesto sto ne koristim. Sve 3 stvari ni jednu ne mogu ili ne koristim.

Kakve su sanse da Microsoft uradi istu stvar sa ovim igrama kao sto je Nintendo uradio sa Zeldom, u isto vreme launch na dve konzole?

Isplativost je subjektivna kategorija. Meni se nesto i nije isplatio, ali verujem da je drugacija prica za vlasnike 4K HDR televizora. Znacilo mi je da neke igre igram u 60fps, a supersampling jedva da i primetim. Najveci upgrade mi je duplo veci kapacitet HDD-a, i sto ne moram da razmisljam o tome “eh, kako bi bilo da imam PRO”. Uzeo sam i zbog VR-a, a ispalo je da i nije neki upgrade.

Pa ti si poceo pricu o pobedniku. :roll_eyes:

Poceo sam pricu o pobedniku, ali o pobedniku u smislu najbolje E3 konferencije, ispravi me ako gresim? :slight_smile:

Gresis :slight_smile:

1 Like

Haha pa to sam napisao jer su krenuli da se raspravljaju koja je konzola bolja, nije bilo zlonamerno nego u cilju da smire strasti jer nikad nece saznati ko je pobednik :slight_smile:

Totalno smirujuce. “Microsoft uterao Sony-ju”. :smiley: Ko bi ocekivao odgovor na to?

2 Likes

Sasvim moguće. Uveliko razvijaju način da olakšaju developerima da se igra skalira prema hardveru, kao što je na PCu oduvek bilo a ultimativni cilj je da kad jednom kupiš igru na Xboxu, možeš da je igraš i na Xboxu za sledeće dve generacije, ili je strimuješ na svoj tablet, telefon ili TV.

1 Like

Ovo će biti zanimljivo kako će biti realizovano. Zamišljam to ovako: dok sam na poslu, uključim Xbox app na svom Macu, ulogujem se i imam pristup svim svojim igrama kroz streaming. Izaberem igru koju sam tog jutra igrao (npr The Witcher 3) i nastavim gde sam stao. Taman za pauzu za ručak da nešto mlatim.

Zar Sony nema vec nesto slicno?

Problem je u artifaktima pri strimovanju, dovoljno da ti ubije svaku zelju za igranjem, a i latencija je samo za casual play.

Takodje, ne treba se igrati na poslu :stuck_out_tongue:

Moguce, Sonyjeva tehnologija nije nesto. Remote play na Viti jako lose radi, bar na mojoj mrezi…

Da remote play je između ps4 i vite preko kućnog neta. Ovo bi bio streaming iz clouda ili kakavog li već AI đavla.

Hm da, mada o tome se vec godinama rumori i uvek se vratimo na problem sa infrastrukturom koja je nedovoljno razvijena.

Ima i striming PS4 na PC, probao sam, nije lose ali su ipak vidljivi artifakti.

Malo se sleglo od konferencije i mogu reći da je ova bila do sada možda i najbolja od strane MS-a u ovoj generaciji. Po prvi put su imali smislenu konferenciju koja je bila i ispunjena samo igrama i najavama nečeg boljeg što dolazi iz Xbox tabora.
Posle ove konferencije, po prvi put sam krenuo da stvarno razmišljam da možda i ne bi bilo loše uzeti X1X.

Meni lično Forza u open world-u ne leži i sugrno je ne bi ni igrao, više volim klasiku i trkanje po stazama.
Halo ima novi engine - nadam se da će biti i igra dobra, pošto ništa nisu pokazali od gameplay-a nećemo to znati barem neko vreme, ali opet sjajno da rade novi deo.
Novi Gears-i, uh ovo me najviše privlači.
Lisica (jedna reč je naziv igre) u RPG fazonu je isto simpatična igra i verujem da će odlično da prodje.

Definitivno game pass je fantastična opcija i ono na čemu MS mora da radi u budućnosti.
Možda im ne bi bilo loše da spoje gold i ovo u jednu pretplatu, malo samo povećaju cene i eto sjajne opcije za koju će se svi uhvatiti, a deluje mi da je budućnost i igranje na sledećoj generaciji imati upravo ovakav start. Gamepass i gold spojeno u jedno.

Takodje mi se svidja što su kupili 5 novih studija i kreću sa pravljenjem dodatnih eksluziva. Samo neka nastave ovako i biće zaoštrena bitka sa Sony-jem, što nama kao igračima itekako ide u prilog.

Da nije bilo onakvog početka, ne bi imali sada game pass i BC. A od sada će to biti standard.

1 Like