[INDENT] Microsoft is targeting consoles that were used to get games that were offered for free in other regions.
If you have created an account for a different region for the sole purpose of getting a game for free be warned that those consoles are now being banned.
It would seem that Microsoft has gotten tired or people creating Xbox Live profiles for different regions just to take advantage of the free game or games in that region and have started to ban those consoles for XBLA theft.
The way the free games were acquired was for example a game was offered for free in Russia so a person in the US would create a Russian Xbox Live account then sign-in to the newly created account and take advantage of the free game.
Microsoft has been known to collect data on consoles and wait to set bans into action and with the release of the Xbox One so close a ban wave has been rumored for some time. As of right now the bans only effect the console and the accounts are not effected.
No reports have been made that people are getting banned for the use of modded DVD drives right now but there always that risk.
sad ce svi oni sa OMAN glitchom da popasu banove… malo sugav potez s obzirom da su sve te igre free, nisu nista piratizovali, live placaju pa placaju… ali MS je to mora da banuju sve te konzole kako bi ti isti sada kupili ONE
osecam reklamu GET 10% OFF XBOX ONE IF YOU HAVE A BANNED XBOX 360 CONSOLE hehehehhehe
Nisam radio tu foru sa Oman accountom, samo sam uzeo Assassins Creed III kad je bio još početkom godine sa japan accountom ali ga nikad nisam na glavnom pokrenuo. Xbox sam prodao, sad mi je samo prpa da mi ne banuju account, ali ne verujem
heheh pa razmisljam u pravcu MS marketinga kako najbolje prodati nove konzole, unistiti stare na svaki moguci nacin, da moraju da kupe nove pa da ne znam sta…
a sto kaze Akiris ima mali milion konzola sa LT-om, ali one su STEALTH heheheh
U Srbiji i u drugim zemljama sa nizim standardom skoro svaka konzola ima LT tako da me nista ne cudi od MS-a :). Sto se tice novog XBOX-a tu cu da sacekam bas dosta dok ne izadje piraterija i dok prodju prve falicne ,RROD, konzole
Sta se bunite, sad ce svi da navale da vracaju konzole u stock tako da ces i ti i Mirko da imate pune ruke posla, ko zna zasto je to dobro hehehehehehehehe
NIsam bas razumeo, to znaci ako smo napravili AKAUNT SAMO DA BI SKINULI NEKU IGRU, onda moze ban da se popije, tojest ja imam akaunt registrovan na uk, koji koristim jako dugo i imam gold, i skidao sam besplatne igre, dakle ne bi trebalo da popijem ban?
Ne ne, neces popiti ban. Ban se dobija ako si pravio naloge iz drugih zemalja gdje su igre bile free i stavljao na isti HDD, tj istu konzolu.
Iako, postoji realna opasnost da vide da nismo iz UK i da svi popijemo bananu, ali su sanse minimalne
Šta reći a ne zaplakati od paranoika. Evo, na prvom linku dvoje koji su rekli da su banovani nisu uopšte, jer možeš da im vidiš profile, koji su aktivni. A i zaista, koliko je ljudi to uradilo tokom poslednjih par godina, pa nisu dobili ban, a sad kao navalili? Meh, ako i dobijem ban, RGH je tu, ovako i onako je Xbox 360 maltene mrtav po pitanju igara na LIVE