MGS 5: Runs natively at 1080p on PS4, 720p on Xbox One

Malo ESRAM-a i slabiji GPU… X360 i PS3 rade ispod 720p.

Malo je i vise nego preterano smesna ta teorija sa ESRAM? posto njega ima samo 32MB, ako idemo tom putanjom taj ram nije dovoljan ni za save game, a nekom drugom koriscenju nema ni govora…
RAM
8GB DDR3
Clock: 2133MHz Bandwidth: 68.26 GB/s

• 32MB eSRAM
    Bandwidth: 204 GB/s(102 In/102 Out)

Esram je brzi ram za procesor i grafiku nesto ko kes na procesoru, ne moze da se poredi sa obicnim RAMom ne sluze istoj svrsi mozda su trebali 128mb ili 256mb da stave onda bi cuda izveli…

Poslato sa HAL9000 Terminal editor Tapatalk 2

Oni su planirali koliko znam, ali je se ispostavilo da moraju da menjaju CPU ili bar da ga unaprede…

So why only 32MB of ESRAM?

32MB of ESRAM was unfortunately the most they could squeeze on to the APU’s die, without starting to compromise the amount of GCN cores or CPU powerformance on the Xbox One to the point were having the extra memory would have been a waste of time.

Pa toliko i sada kosta… :stuck_out_tongue:

U jednoj radnji je kostao 99 999 dinara :smiley:

Ovo mi se vec cini nerealno.

Zapravo je vrlo realno, tako izgleda kada se spusti rezolucija udruzeno sa slabim hardverskim skaliranjem na XO. Ali tako izgleda iz frame buffera, na TV-u i iz daljine, verujem da razlika nece biti bas toliko drasticna.

Anyway, Akiris je ubo sustinu. Jos neko vreme videcemo ovakve “ultimativne” next gen verzije koje su samo malo utegnute old gen da bi se izbegli visoki troskovi razvoja 2 verzije. Dok PS3 i 360 ne ispadnu iz price, vidjacemo dosta ovoga.

A posto je najavljeno da ce naredne 2 godine izlaziti igre za sve cetiri konzole, znaci Xbox One ce za 2-4 godine tek moci da dobije neku normalnu rezoluciju i sve sto uz to ide?

Kombinacija velicine i sporosti ESRAMa. Sumanuti teorijski bandwith koji pominju ce retko u praksi moci da se izvede. Treba dosta stvari da se bufferuje u tu memoriju da bi se postigao 1080p uz neku kvalitetniju grafiku, a 32MB je malo. Forza je postigla 1080p, ali uz gomilu kompromisa. Nikakav AF i drasticno smanjivanje detalja u odnosu na prve trailere npr…

Druze objasni nam molim te posto si vec toliko uporan, zbog cega ti mislis da ce u praksi tesko dostici teoriski bandwith i zasto je 32 mb srama malo?
Ako pogledamo neke buduce tehnologije koje nam je Nvidia demonstrirala prosle godine kao npr Tiled Resources, Cloud Light, kao i cinjenicu da ce i njihov next gen Volta graficki procesor imati inkorporiran dram na sam cip, nam govore da u Mikrosoftu ipak ne sede debili, vec ljudi koji ipak imaju njuh za implementaciju novih tehnologija.

Pogledaj demontraciju gore pomenutih tehnologija, i posebno obrati paznju na to koliko rama je korisceno pri renderingu. Onda zakljuci da li je 32 mb dovoljno na osnovu onog sto si video ili na osnovu onog sto je neki developer izjavio nekom portalu.

Poenta cele price je da je MS ovog puta predstavio zaista nesto novo, kao sto je Sony uradio sa CELL-om u prosloj generaciji. Ove tehnike su jos uvek nove i trebace vreme da developeri nauce da ih implementiraju. A kada nauce igre ce izgledati mnogo lepso nego danas, bas na ovakvom hardwawe-u kakav se nalazi u XBONE-u

Sve ovo lepo izgleda, ali sony je sa cellom tek sada poceo da pravi super igre, a da te igre nisu ekskluzive… Znaci, cak ovo sve da MS ne zasere, sto sumnjam da ce da se desi, dok se ovo pojavi, pa onda da razvojni timovi savladaju, PS4 ce nastaviti da dominira bar 2-4 godine… Posle one sad vec cuvene prevare sa cloud-om, mislim da ce MS morati da se pomuci da uveri ljude da ce ovo zapravo da radi u nekom razumnom vremenu, a ne kao cloud koji ce biti u funkciji za nekih 5-10 godina…

Živi bili, pa videli :slight_smile:

Sent from my LG-E988 using Tapatalk

Cek, cek…zar to vec ne postoji za PC (OnLive)? Kolko znam prsli su, a drugo to znaci da moras da budes na netu? Da li gresim?

Drugacija je situacija bila u gaming industrijii 2006 god. kada je PS3 predstavio cell, a drugacija je sada, razvojni timovi bi trebalo brze da usvajaju “nove” tehnologije, ako to mozemo nazvati tako. Kontam, majku mu, pa MS je izmislio directx tehnologiju na kojoj se programariju sve pc igre sada i do sada, valjda su znali sta su stavljali u kutiju.

A i na kraju krajeva, i da igre ne mogu ikad da budu u rezoluciji u kojoj je PS4 i da se X1 nikad ne proda koliko isti, imace tu dosta igara za koje vredi kupiti kutiju i zbog kojih ce ga ljudi kupiti. Sto je najbitnije konzola ce imati dovoljno snage da nam pruzi igranje dobrih i graficki lepih igara, kada se stara generacia ovako dobro drzi sada, ne sumnjam da ce ove konzole uraditi isto. Pitacu ja sony-jevce kad izadju novi Halo i Gears of War gde ce se ljudi okupljati za multiplayer… :slight_smile:

A sta ako neke ne interesuje MP? Glasam za 4.

E onda nek kupe PS4. To bi na kraju trebalo da bude i pravilo: ako vise volis single player i prelepe ekskluzive, kupis PS4, a ako iskljucivo kupujes konzolu zbog multiplayer-a, X1. Deluje mi kao racionalno razmisljanje…ali cekaj X1 ne moze da pusti igre u 1080p rezoluciji :smiley: :smiley:

Mada je najbolje kad mozes oboje. Ja nikad nisam nesto voleo multiplayer i iskljucivo sam igrao sp, mada kad se proba mnogo je zarazno, sada Forzu 5 picim najvise online.

OnLive je streamovao vec renderovane igre. Pogledaj i poslusaj dobro sta govore u videu, a evo i stivo za citanje i sve ce ti biti jasnije. Za Cloud u bilo kom obliku je naravno potreban internet.

Tiled Resouces je novi feature u DX11.2, predstavlja nov nacin mapiranja i pristupa virtuelnoj memoriji, i nema nikakve veze sa interentom.

Jos uvek je prerano za bilo sta sto se u Cloudu moze izvesti.

Tiled Resources ce verovatno pomoci kad bude bio koriscen, ali ovde ocigledno nije bio.

Metal Gear Solid: Ground Zeroes unlocks exclusive content in The Phantom Pain

Given that Ground Zeroes serves as a prologue for Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, it’s unsurprising that the two games will connect with one another. First up, early physical and digital copies of Ground Zeroes will include exclusive DLC for use within The Phantom Pain. The DLC will give players “additional resources” for a Mother Base area that’s introduced in Ground Zeroes and plays a “central role” in The Phantom Pain. According to Konami, players will get “an edge” with the add-on.

In addition, all players of Ground Zeroes will be able to unlock exclusive content to carry-over into The Phantom Pain. Specifically, prisoners of war and VIPs rescued in the prologue will be added to the Mother Base in The Phantom Pain, giving players an early in-game advantage. All unlocked character skins will also carry over from the prologue to the main game.

Ground Zeroes will be available on PS3, Xbox 360, PS4, and Xbox One on March 18. All versions will be $30, except for the downloadable current-gen versions, which will be $10 cheaper.