Metro 2033: Last Light

Kako je Metro 2033 vrlo popularna igra naravno da bi bilo nepravedno da i ona ne dobije svog naslednika.Informaciju o novom nastavku je otkrio Danny Bilson covek iz izdavacke kuce THQ-a.Danny Bilson je isto tako potvrdio da ce igra imati punu podrsku za popularni 3D.THQ priznaje da 3D jos uvek i nije bas tako popularan,tako da “riskiraju” i nadaju se da ce to postati.Za sada jos nije nista sigurno ali po nekim glasinama moguce da ce THQ svoj novi nastavak ove mracne i tjeskobne pucacine preimenovati u Metro 2033:Last Light.
Prica se bazire prema najprodavanijem Ruskom romanu naravno istog imena od autora Dmitrya Glukovskyog a dogadja se u podzemnom svetu Moskovskog metroa gde su se ljudi sakrili od nuklearnog rata.Tacan datum izlaska jos se nezna ali mozemo ocekivati i to vrlo brzo.

Developer:4A Games
Publisher:THQ
Platforms:Jos nepoznato
Genre:Survival horror/FPS
Release Date:2012

https://youtu.be/QNLOSMEodYA

Prva igra je bila odlicna,i nije bila strasna,nadam se da ce ova biti malo vise strasnija,i da ce biti bar duplo duza.

Meni je Metro 2033 jedna od top 5 igri koje sam igrao na X-Box-u,tako da jedva cekam da izadje nastavak,taman do tada da si kupim neki 3D lcd

3D tehologija (mislim na gledanje 3D prikaza BEZ naocala) je jos uvjek jakooo daleko. 3DS, Toshiba Regza glasses-free 3D TV, Samsung 3D TV su jos uvjek u nekoj…ajmo nazvati alfa fazi. Dakle, jako daleko od finalne izrade i necega sto ce nam odgovarati u kucnoj atmosferi. Sadasnji 3D televizori a i 3DS imaju velikih problema s uglom gledanja. Da bi se dobio zeljeni 3D efekat mora se ostvariti “indealan ugao gleanja” tj. tacno ispred televizora. Zamislite sad to u kucnom ambijentu…“nece da moze”! Isto tako veliki su i zdravstveni problemi (pomucenost vida, glavobolja, epilepticki napadi) koji nisu ni malo bezlazleni. Licno sam “iznosio” lika od 2m visine i jedno 120kg tezine iz kino sale. Momcina gledao Avatar-a a u mladosti imao epilepticke napade pa sad zamislte kad 6 ljudi iznosi toliku grdosiju od covjeka. Srecom hitna je brzo dosla. Nakon par dana slican slucaj samo sto je lik izgubio svjest pa je 1l vode pomogao. Sve to je jakooo ozbiljno i treba se dosta vremena i truda uloziti da bi se to, nekako, popravilo. Djeca ispod 6 godina ne smije gledati 3D prikaz na TV-u pa tako ni na 3DS-u jer im moze trajno ostetiti vid. Glavobolja je cest simptom i lako je zakljuciti da nesto nije uredu s ocima i najbolje bi bilo otici na pregled. Mnogi vlasnici 3DS su se zalili na glavobolju, mucninu, itd. prilikom igranja pa im je Nitendo izbacio “update”!!! Update je - ne igrati vise od 2h! Zanimjivo zar ne? :slight_smile: Ljudi koji pate od ambliopije lako ce to ustanoviti jer nece moci da vide 3D prikaz

3D je tehnologija koja tek sad treba da se razvija a njena masovna primjena nece ubrzo. Naravno, ko voli s naocalama ima nVidia-u koja nudi tu opciju gamer-ima pa izvolite. Ne znam da li se ko sjeca Godzilla filma i onih naocala za neki osiromaseni 3D prikaz? E iste te naocale mozete koristiti na obicnom TV-u, monitoru

Da jer deci do 6g. se jos razvija vid.Zato je Nintendo radi dece uveo roditeljsku zastitu sa pinom tako da roditelji mogu iskljuciti 3D funkciju.A i odraslima isto preporucuju da nakon svakih 30 min. igranja 3DS-a naprave pauzu.
Negde sam citao da je Samsung izjavio da gledanje 3D tv-a moze biti kao mortal kombat :).
Ma to je jos sve nova tehnologija tako da i nema jos puno istrazivanja o tome dali steti zdravlju ili ne

Normalno da stvaranje “vjestackog” 3D prikaza steti zdravlju samo pitanje je : koliko? Ova tehnologija ce zazivjeti u skorijoj buducnosti i u to nema sumnje jer svi pricaju o tome i velika svote novca su vec ulozena a za sve one koji budu “protiv” te tehnologje proizvodjaci ce stavljati opcije 3D i 2D na televizorima

[SIZE=“4”]Metro: Last Night announcement trailer, screens[/SIZE]
THQ has revealed a teaser trailer and a batch of screens for Metro: Last Light.

The publisher revealed the first proper details about the “direct sequel” to 4A Games’ Metro 2033 this morning.

It takes place 20 years in the future, where survivors of an apocalyptic nuclear event dwell in the relative safety of the Moscow metro system, while poisonous air and all kinds of mutant nasties rule the surface.

The game’s due for release in 2012. Check out our just published Metro: Last Night preview.

Zanimljiv trejler :slight_smile: I nadam se da su ovo ingame screenshotovi,veoma lepo izgleda igra.

Jesu da pre par sati su izasli,evo i teksta

[SIZE=“4”]Metro: Last Night announcement trailer, screens[/SIZE]
THQ has revealed a teaser trailer and a batch of screens for Metro: Last Light.

The publisher revealed the first proper details about the “direct sequel” to 4A Games’ Metro 2033 this morning.

It takes place 20 years in the future, where survivors of an apocalyptic nuclear event dwell in the relative safety of the Moscow metro system, while poisonous air and all kinds of mutant nasties rule the surface.

The game’s due for release in 2012. Check out our just published Metro: Last Night preview.

Oh, odličan trailer. Konačno nešto da iskoči od proseka a istovremeno pogodi sam ton igre.

Bas dobar trailer…nadam se da ce ovo biti mnogo dobar nastavak sjajnog FPS-a.

Da,odlican je,ja sam ga pogledao 3 puta.Ovaj nastavak JEDVA CEKAM da izadje.Netrazim da bude bolji od originala neka bude samo isti i super ce biti.

Metro 2033 mi po atmosferi nije najbolja igra koju sam igrao,ali po tome (atmosferi) je cak mozda i premasila S.T.A.L.K.E.R. Shadow Of Chernobyl… ko je igrao ovo na pc-u zna o cemu se tu radi i sta je ta igra nudila u svoje vreme… (nastavke bi trebalo zaboraviti da su ikad postojali) Od ove igre,a imajuci u vidu da su kreatori isti za obe fransize ocekujem mnogo boljih stvari nego u 2033-ojci naravno sa nadom da su naucili nesto iz stalker nastavaka i kako ne treba stancovati bagove i u stvari treba dodati novih stvari

Ja bi se usudio reci da mi je Metro 2033 na Top 5,X-Box 360 igara

Hahahaha pa vec si rekao gore :smiley:

Novi Trailer u kojem se vidi mnogo vise o igri…msm da ce biti malo iznad prosecne:
Metro: Last Light Video Game, E3 2011: Exclusive Teaser | Video Clip | Game Trailers & Videos | GameTrailers.com

Evo ga i gameplay video sa E3 2011

Odlican Gameplay,igra ima jako dobar sound,jedva cekam da se pojavi ovo remek delo.

Odlican gameplay, grafika opet na nivou, bice ovo dobar nastavak. Prvi metro je na boxu pristojno izgledao skroz, ali na Pcu sa tesalationom je bilo bolesno, jedna od najboljih grafika od igara sto sam igrao.