Mali teaser
Projekat krece za nekih 20ak dana, pa polako do kada bude, planiram da kacim kako teku radovi i ceo log :). Potrajace malo dok ne nabavim neke stvari jer prakticno sada radim od nule sve!!!
gde je deamonkiller92 kad mi treba
evo od prilike sta imam u glavi, dorade i komentari dobro dosli, dakle rusim sadasnje i zamisljeno evo sta cu da pravim (u stvari necu da srusim samo cu da ga sklonim i ostavim za kasnije bice potrebno negde)
vidi se i onaj deo o kome sam pricao kako ce biti zamaskirane cevke koje nose tv, tu odmah dolazi ispod i centralni zvucnik, tako da eto…
nesto od prilike ovako, ima mesta sa strane za lom, sluske, kablove i slicno, i jos 3 mesta za buduce konzole i sta vec… plus odozgo ima 2 metra cela daska pa moze da se bira sta ce na tome ici…
Moram sam sebe da citiram jer mi ceo plan ima jednu zescu manu gde gubim 40cm prostora, tacnije gubim eto u 2 nivoa po toliko sto mu dodje mesto za 2 konzole…
Sta je problem, ovo sa strane odmah pored tv-a to se otvara i tu imam diskove i jos neke gluposti, ali totalno bespotrebno bi zauzimalo prostor ako resim da pravim ovako kako sam nacrtao na slikama, jer u tom slucaju sav taj “lom” koji je unutra moze da ide u samo 1 ovu pregradicu koja bi se dobila sa strane ako se napravi ovo novo…
no pocinjem da idem u neku zescu sirinu i nije mi dostupna svaka zica i slicno, a nesto treba da se rastura, iskicmim se tvrdje
dolazim na ideju da pravim TV LOWBOARD takozvani, iliti dugacka komoda ispod tv-a 2-2.5 m u duzini, sa strane 2x vratanca, unutra 1 pregrada, dakle 2 nivoa za lom i gluposti, a po sredini se dobijaju 6 pregrade, 4 za konzole i 2 za sire uredjaje, ali gde takodje mogu da stanu 2 konzole komotno u jednom nivou + na tome bi moglo da stoji jos 300 djavola… izgledalo bi elegantnije i lepse, a zauzeo bi mi manji prostor
TV ne bih kacio na zid kako ne bih morao da stemujem gde bi mi isli kablovi, vec bih napravio ram 40x 20 cevke pa se napravi pravougaonik od njih sa 2 poprecne da drze odstojanje bolje i to se usrafi iza komode, cevke bih sakrio maskom od iverice u istoj boji u kojoj bih radio i komodu, tako da u toj kutijici prakticno bi bili skriveni svi kablovi a i lako dostupni za provlacenje kada treba i kako treba…
jos se dvoumim oko konacnog dizajna, imam vremena na pretek za razmisljanje… ali mi nekako ovo najprostije, minimalisticki izgled, leglo bi kao bombona…
evo par slika od kojih kradem ideje, kako to od prilike izgleda, cisto okvirno, napravicu skicu kasnije
ove prve cetiri slike su od prilike ono kako bi se kacio tv, tu se najbolje vidi… naravno drugacije bih to modifikovao, ali ta neka sustina
a ovo su neke random slike od kojih kradem ideje
E da svaka ideja ili savet dobrodosli, naravno i dalje mi je cilj da sakrijem sve zive kablove, i nece se ni videti samo je mukotrpan proces do toga