Mafia: The Old Country

Ajde da bacim neki utisak o igri. Ne znam ni sam koliko sam odmakao, ne mnogo ali ne i malo. Da ne govorim dokle sam došao, da ne spojlujem za druge koji će tek igrati igru. Igru igram u performance modu iz razloga što quality nije baš najsrećniji što se fps-a tiče i vide se ta neka oscilacija. Zadovoljavajuća mi je grafika i u PF. E sad, kao što sam i mislio, zbog samog vremena kada se radnja odigrava, igra nije baš najbrža. Od Mafije smo navikli velike američke gradove prepune ljudima i vozilima. Brzu akciju i moderno naoružanje za to doba. Ovde imamo nešto sasvim drugačije, ali opet, okej. Sistem oružija, aim, pucanje mi je tipično za Mafiju ( sem kada je Linkoln Klej bio u pitanju, ali opet, on je Marinac :smiley: ). Priča kao priča mi se svidja, nalik originalnu gde ni krivi ni dužni upadate u celu priču a onda postaje the best of the best. Malo mi fali kretivnosti kod Hunger 13 pa mi je neverovatno da se bukvalno iste situacije i misije ponavljaju od Mafie 1 do sada (da, mislim na trke). Stealth misija je bilo i prethodnim delovima ali ne u tolikoj meri kao sada. Mislim, ne morate vi ići baš stealth, može i gun blazing iako igra od vas traži da igrate stealth, a ako jurite trofeje, stealth ti is. Iskren da budem, igru igram isključivo jer sam fan serijala. Nisam siguran ni koliko će kraj igre promeniti moj utisak o njoj. Na osnovu liste trofeja a i same radnje, slutim u kom smeru će se igra završiti. Mogu i ne mogu da preporučim igru svima. Kao što sam rekao u jednom mom komentaru, ljubitelji serijala će je igrati. Neki će želeti da probaju zbog nekih priča od ranije ili zbog toga što su možda odigrali neki deo, ali isto tako verujem da će je neki i preskočiti na osnovu možda nekih review-a ili ako su pogledali neki walktrough.

4 Likes
1 Like

Zavrsio sam igru sinoc. Kad bi svaka bila ovakva a ne forsiranje open worlda.
Dobra prica, dobra tematika, nije bilo previse repetitivno. Jedino sto mi je zasmetalo jeste forsiranje knife combata 1:1, ali sve u svemu preporuka za igru

3 Likes

Igra malo smara (gejmplej) i dosta je spora. Grafički nista posebno ali dovoljno dobro. Tek na kraju mogu reći da li vredi ili ne, za sada su prica i likovi ono presudno zbog cega igram.

2 Likes

Smešna igra :rofl:

Mafijaška :grin:

Aka Kristijan Golubović :grinning_face:

1 Like

Stealth je do jaja, pustiš likove da se okrenu, dođeš sa leđa i zadaviš…
Obavezno je kutija tu da ga spakuješ :rofl:

2 Likes

“Kristijanov dodge” ne mogu skinuti realistično ni u jednoj igri :grin:

1 Like

Razmisljam zasto ih uopste pakujemo? Cemu to? :thinking::grin:

Stvarno, niko ih ne traži…
Probao sam i dvojicu da spakujem, može, jer prvi misteriozno nestane i kutije, haha.

1 Like

Ja sam po 3 stavljao :grin:

1 Like

1000010123

2 Likes

Mogu da ubace šta hoće, ali slabo, baš slabo. Prosto ne mogu da verujem da igra dobija ocene koje dobija.

Mafia: The Old Country was developed using Unreal Engine 5

2 Likes

More like 2,5

1 Like

Za sada mi je bruka dobra igra.

Nema taj Mafia smek kao cuveni kec ali je dobro da se opegla.

Baš me zanima da li likovi u igri pričaju tvrdim sicilijanskim akcentom kao Džo Bonano (inače jedan od vodećih figura mafije 20. veka, jedan od osnvača komisije koju čine 5 glavnih njujorških porodica i glavni boss porodice Bonano preko 35 godina, inače lik Vita Korleonea je u dobroj meri na njemu baziran).

Inače ovaj intervju sa njim je ja mislim snimljen 1983. godine.

Moš mislit :smiley: