LiNK - Novi system link sistem multiplayer igranja

jel moze neko da mi objasni kako da odradim postavke za LiNK. Ocigledno kod mene nesto nece da radi kad pokrenem Test iz F3Plugin-a
bilo da ukljucim UPNP ili isljucim nemoze da pronadje ruter dakle ovako mi javlja greske

UPNP status: UPNP Enedled Ruter Not Found

Data port status: Port: 3072 TPC: Fail UDP: Fail

Boardcast Port Status: Port 3071 TCP: Fail: UDP: Fail

JQE360 Authentication Status: Pass

Sta je potrebno podesiti da bi radilo? Nadam se da ce mi neko pomoci

Da podesis port forward na modemu, ili da ukljucis UPnP (i DMZ), i onda bi trebalo da ti radi. Ovo sto ti vidis jeste da portovi nisu otvoreni. Ti mozes da stavis bilo koja dva otvorena porta ali ako imas opciju UPnP-a na modemu/ruteru ne cackaj te brojke.
Napravicu uskoro kompletan tut za konektovanje na Link, a sad ukratko:

1. reg se na jqe360.com
  2. uneses u settings tamo link console to jqe360.
  3. stavis manage title updates, pritisnes A za set active, udjes u igru
  4. kliknes ono veliko centralno X dugme na joypad, odes Link, odaberes Room,
  5. odes u igru, odaberes opciju system link, kliknes refresh i pojavice ti se ljudi.

Evo na drugoj konzoli sam dobio , uPNP otvoren.

Data port status: Port: 3072 TPC: Fail UDP: Fail

Boardcast Port Status: Port 3071 TCP: Fail: UDP: Fail
Cekajte da UPNP zabelezi i otvori mozda gasenje i paljenje xbox ili routera pomaze,

Kod mene na istom ovom router pisalo pass juce sada fail, tako da mi je smesno :slight_smile: a nista nisam dirao. hehe

Drug imao isti problem kao ti a speo da resi enableovanjem DMZ-a i podesavanjem IP-a na boxov IP.

Probaj foru kao ja, ukljucio sam opciju DMZ, uneso sam IP adresu od Xbox-a i proradio je. Imas nekoliko post-ova unazad kako sam sve tacno odradio, pa mozda ti bude od pomoci.

Kao sto sam rekao reset xbox-a i sacekao malo i sada sam testirao black ops , sve ok.

@jovan: fora je sledeca, UPNP malo sacekas da router otvori port i sve radi. Ja zna sigurno da nemama NAT 3 jer je meni sve otvoreno inema igre koje su mi rekle na XBOX live NAT too strict.

poradilo je tako sto sam samo par puta ugasio i upalio konzolu i eneblovo upnp; takodje na ruteru ukljucio DMZ IP xboxa.

ja sam sve namestio iz prve ukljucio dmz na ruteru i sve proradilo samo ali imam problem sa gears off war 3 (ne mogu da nadjem na engleskom)
moze link na pm

ccc kakav sam ja ludak, ladno je konzola bila podesena za neki drugi jezik
brisite ove postove>:

Sve je ovo tako konfuzno da se i oni najiskusniji slabo snalaze, inace xlink kai mi je radio od prvog dana a ovo me muci.
Sve u svemu posle par dana pokusavanja pronasao sam jedan cudan nacin da zaigram koju partiju black ops 2.
Danima sam pokusavao da se konektujem na neku partiju i mislim da sam samo jednom uspeo (sve mi je ok sa podesavanjima, bar toko pokazuje.)
Veceras sam hostovao i upalio botove, odigrao par partija i prikljucilo se 10-ak ljudi, igrali smo par partija bez laga, kad sam izasao iz moje igre i probao negde da se ukljucim opet nista.
Znaci probajte da hostujete mozda vam uspe.

A onaj problem sa COD BO2 sto ste rekli da se crashuje jel ce i na LiNK-u da se crasuje ili ne?

Nisi jedini. Mene Halo 4 zeza ne da nam voice chat i često ne mogu da joinujem kod druga, a kod ostalih mogu.
U Halo 3, moram prvo da stavim na custom game, da mi join neko, pa onda da prebacim u Campaign lobby.
Link je dosta osetljiv na podešavanja portova izgleda.
Ali do not despair, ovo je tek prvi dash sa Linkom, ima još vremena da se ispravi.

da li je neko easpolozen da igramo Blur online?

Ja bih i igrao, nego nikako da se nateram da uopste predjem na 3.0 fsd i da ubacim taj novi dashlaunch posto nikad nisam imao problema sa fsd-om, pa ga nikad nisam ni ubacivao i mora tek da se ucim. Haha.
Jel probao neko Dead Island? Nisam pratio temu, a znam da tu igru ljudi bas i nisu dobro prihvatili, a meni je bila odlicna, pa ne znam da li se igra?:slight_smile:

Sent from my Samsung Galaxy S3 using Tapatalk 2

Jel zna neko zasto na linku mogu da igram samo COD BO2,znaci samo to vidim od servera,kad udjem u GOW3 ili bilo sta drugo sto ima podrsku za limk vidim servere i izbaci mi kao da sam ce ulogovao u sobu ali nemam nista… dal je to do samog linka ili je nesto do mene…?

Pa da vidimo da li je do tebe!
Koji TU imas za Gears? Moguce je da nemas isti kao ta partija kojoj pokusavas da joinujes.
Jel ti pise UPnP enabled i ona dva porta pass u podesavanjima?
Jel ti enableovan devlink u Dashlaunch?

Sve sto si naveo je dobro:
UPnP enabled
3071 TCP-pass UDP-pass
3073 TCP-pass UDP-pass
devlink enabled
TU za gears je 6
ali nije samo za gears,nego mi se to desava i sa ostalim igrama ne znam vise sta da radim…:headbang: