Kupovina PS4

Pratim forum već godinama, ali se do sada nisam oglašavao. Potrebna mi je mala pomoć. Već 3-4 godine imam XBOX 360 RGH verziju i prešao sam na njemu praktično sve što je bilo vredno pomena. Sada planiram da pređem na PS 4, ali se mnogo dvoumim da li da kupim čipovanu konzolu ili ne… Stoga bih voleo da me neko posavetuje šta mi je činiti, tj koliko se gubi sa čipovanom konzolom? A opet, koliko se finansijski gubi, ako je ne čipuješ? Ubi me to vaganje :slight_smile: Prođe me jeza kroz kosti kada vidim da neke igre koštaju po 30-60e…
Izvinjavam se ako sam pitanje postavio u pogrešnoj temi ili ako već postoji slična tema, a ja je nisam video.

Vodila se vec malo diskusija o ovome.

Ja iskreno ne bih cipovao, sve i jednu igru za PS4 sam kupio na popustu, do 20$!!! Ako je nova igra u pitanju, podelis kupovinu sa nekim. Plus imas razmenu igara sa clanovima foruma… Procitaj gore navedenu temu u svakom slucaju.

2 Likes

Ma uzmes xbox one i cepas :joy:.
Salim se… ja ne bih uzimao cipovano. Ali to je moje misljenje. Ponekad je najbolje da sam doneses odluku

Sve zavisi da li zelis da igras mp? Ako zelis, a nemas solidan PC na kom bi mogao da igras multiplatform online igre onda cipovanje nije opcija. Cipovanje je logican izbor ako te zanimaju iskljucivo singleplayer igre i u tom slucaju ne vidim poentu bacanja para, neka kroz 2-3 godine odigras 30 igara to ce te kostati 500 eura.

Najprostije:

  1. jel imas para i planiras da trosis pare na kupovinu igara? = kupi klot verziju
  2. Nemas para za kupovinu igara? = kupi cipovanu

mislim da ne moze jednostavnije.

I ne znam da li ocekujes da ti mi kazemo neku magicnu rec koja ce ti presuditi,

i dalje ce ti se sve svesti na ta dva pitanja.

Mislim da je presudno da li zeli da igra multiplayer igre i da li ima alternativu za to. Cak i da ima para ne vidim razlog zasto bi ih bacio na nesto sto moze da odigra besplatno.

Zato sto mozda kao ja voli da ima fizicko izdanje igre u svojoj kolekciji.

On ne prica o kolekciji nego vaga sta mu je isplativije? Koliko ce para potrositi i tako to :slight_smile:
Tek ce kolekcija da ga kosta…

Pa onda kao sto ti kazes nega mu single i multi odluci sta da uzme

1 Like

Ma ja sam samo čovek koji voli da odigra 2-3 igre mesečno i onda kada stavim na papir koliko će to da košta izgleda će biti čipovano :smiley: Ali hvala na odgovorima u svakom slučaju… Igraću fortnite na kompu i to će mi biti multi :smiley:

Pa samim tim sto si rekao da ti je 30e mnogo da das za igru, nemas potrebe vise da razmisljas :grin:

Pa zar razliku od 70ak eura koliko kosta cipovana konzola vise od regularne-ima da kupi bar 5 AAA igre koje kad predje proda i kupi opet novih 4 AAA igara malo spustivsi cenu bez preteranog cimanja za kupcem. Sa “cipovanom” nema YT, nema Netflix…osakacen si totalno a o PSN popustima i da ne pricamo…

1 Like

Zar ne moze sam da hakuje kozolu?

Cipovanu su 295 eura na kp

Nema potrebe nista dodavati na ovo. Cipovanje nema smisla danas… Smesno, ali na nekim igrama sam imao i plus, dok je minus bio minimalan na drugima…

1 Like

Ako je raspolozen da juri ljude za share ili da preprodaje polovne igre definitivno ce dobro proci, tj nece imati velike novcane izdatke. Opet ne vidim smisao zasto bi to radio kad moze da igra za dzabe, bez bilo kakvog cimanja.

@ki111er ima patchovan youtube app za JB…
@Oblakoder nema jeftinije jer ovi sto imaju lager imaju sve starije konzole sa 4.73 do 5.05 (iz kutije) i sve mogu na JB pa podigli cene, ista ta konzola pre izlaska 5.05 bila jeftinija …

Definitivno nemoj da cipujes konzolu jer po meni definitivno time vise gubis nego sto dobijas, najbolje za igre snalazi po oglasima i na akcijama , takodje uvek mozes da se menjas sa nekim, a svakako razmisli jos da uzmes i PS+ petplatu na godinu dana gde svaki mesec imas po 2 igre besplatno , tako da manje vise uvek ces imati sta da odigras.

Svi smo se nekako prilagodili originalima zbog multiplejera.

Na razmena forumu mozes da kupis PS4 nalog sa igrom, predjes i prodas vrlo lako.

Xbox to nema na domacem trzistu, ali mozes sa nekim da delis kupovine na pola, a gamepass postaje veoma opasna stvar za Sony…

Pa mogao bih, ali ne znam toliko o PS softveru jer sam na Xbox platformi već godinama. Ukoliko nije ništa komplikovano, tj samo se radi softverski, onda bih naravno uz neki tutorijal mogao sam da uradim i spasim sebi jedno 50e :smiley: Pregledaću YT i potražiti dobre tutorijale, samo da ne zeznem nešto :slight_smile:

Ja sam odlucio da sacekam The Last of Us 2, Days Gone i Spider Man-a pa da onda lagano odigram sve sto me zanima dok ne hakuju i PS5 :grin:
Mene PS4 online apsolutno ne zanima, zato sto uvek imam solidan PC, pa mi to zezanje sa shareom i prodajom igara uopste nije opcija. Plus sto sam prisustvovao vrlo neprijatnim raspravama oko problema sa shareom.