neee nije isto kada pise GIFT i bez vrednosti i kada pise GIFT + vrednost
kada pise samo GIFT i jos ima i gift wrap, otvara se
neee nije isto kada pise GIFT i bez vrednosti i kada pise GIFT + vrednost
kada pise samo GIFT i jos ima i gift wrap, otvara se
Ček, pa zar to nije to? (Kada štikliraš Gift, to znači da ti upakuju?)
Sent from my LG-E988 using Tapatalk
ne GIFT je samo poklon, namenjeno da neam vrednost, GIFT WRAP opcija je da pise GIFT + da upakuju u ukrasan papir sa masnom itd hehehe
oni ga svakako ovako upakuju kako god, obaviju trakom ili sta vec
Aha, što znači kada je štikliran gift šalju bez cene, jelte.
Sent from my LG-E988 using Tapatalk
da kada je samo GIFT, mada mislim da i oni sada znaju pa pisu vrednost, mada zvisi sve, nekada ne, zato ja kazem naglasi im se uvek kao ono gore sto sam napisao GIFT + vrednost za svaki slucaj i kraj
Zanima me da li je neko imao iskustva sa AliExpressom i kakva su?
mozes li ti studiovpc i ostali reci satove i davati neke primere sa kojih porucujete?
Osim:alexpress, ebay i dx…
Sajtove za šta? Za šta ti treba sajt? Za igre? Tehniku? Nešto treće?
Pored Ebay-ai na Amazon-u imas sve i svasta, ali napisi ovo sto ti je deamon rekao
Sajtove za šta? Za šta ti treba sajt? Za igre? Tehniku? Nešto treće?
Tehnika svake vrste, mobilni, obuca, za kucne ljubimce itd… Ugl sve sto je jeftinije nego kod nas a dobro je…
Pa, onda Ebay i nemački Amazon, koji su ti za sve i svašta. Ali, stvari poput odeće, obuće, hrane i slično ti nije TOLIKO jeftinije da bi ti se isplatio uvoz. Tehnika, igre i slično se često isplati, ostalo zavisi od predmeta do predmeta. Takođe, uzmi u obzir da, u zavisnosti od udaljenosti, predmeti stižu od nedelju dana pa sve do mesec dana do nas, tako da se kvarljive stvari i sa rokom upotrebe ne preporučuju za uvoz. Bez obzira na to što se mi žalimo, nije svaka stvar jeftinija drugde.
dealsmachine i pandawill su moje preporuke po pitanju kineski sajtova (naruceno i placeno stize na kucnu adresu). Samo prije svake kupovine prevashodno provjerite dali ono sto hocete kupiti ima na lageru (dopis sa njihovom kontakt ekipom) a potom ubacivanje u korpu i onaj standardan proces po pitanju paypal-a. Naruceno dolazi na postu u roku 7-12 dana.
Po pitanju poste birajte SINGA POST (singapurska posta) jer kada paket ide preko njih sve ide mnogo brze a imate i mogucnost paracenja posiljke. Po pitanju one fore GIFT koja prolazi na mnogim carinama bez placanja carine, ovde u BiH to ne prolazi (bar moje iskustvo) svi paketi sto idu iz kine moraju imati pokrice sa racunom placanja (onaj paypal obrazac koji dobijate po izvrsenoj transakciji) i djaba sto kinez napise neku cijenu paketa nasi carinici laganice odu na sajt pa utvrde sta i o cemu se radi (naravno da se otvaraju paketi), potom kupca kontaktiraju putem carinskog dopisa u kome se navode svi podaci o sadrzaju posiljke i bla, bla, bla…(ako se prati kretanje posiljke imate uvid dokle je paket stigao, u mom slucaju znam po stizanju paketa na sarajevski aerodrom kao glavnu centralu dvije carine u BiH odma se razvrstava i salje za Banja Luku kada ja zovem carinu RS-a i mailom im dostavljam unaprijed trazeno prosljedim dobijeni mail paypal transakcije da preskocim gubitak od 3 dana dok oni meni posalju plavu kovertu).
Sto se tice navedeni kineski sajtova do sada sam obavio nekih 200-220 narucivanja koje kakve robe (tablet, mobilni, ebook citaci prevashodno elektronika i kojesta slicno), sve naruceno mi je stiglo sem 3 posiljke koje su mi naknadno poslali jer i oni prate trag posiljke koje su po meni nepoznatim razlozima bili njima vraceni kao navodno nepostojeca adresa. I preporuka od mene je da su kinezi malo usporeni tako da se ne nervirate zbog toga, a da imete trenutnu komunikaciju sa njima dopisivanje treba da obavljate u ranim jutarnjim satima jer je vremenska razlika 9-10 sati u odnosu na nase vrijeme :).
Po registraciji posjetite i njihove forume jer imaju i nekoga sa nasih prostora koji lijepo na srpskom objasni (ko nije upucen u znanje engleskog) sta i kako je stanje po pitanju posiljke i moze da urgira ako je nesto u pitanju sa narucenom robom (u slucaju da ste narucili nesto a na sajtu nije azurirano da toga nema na lageru pa se trazi rijesenje problema npr.). Na kineskiu robu carina zaracunava ukupnu vrijednost cijene robe + cijena postarine (sveukupno kao jedinstvena cijena vrijednosti paketa) kao osnovica za carinjenje koje iznosi 1% carinski papiri + 10% carine na elektroniku + 17% PDV + sto ti na posti pri podizanju paketa zaracunaju svoju postarinu od Banja Luke do zvornika (mada smo kao drzava potpisnici medjunarodnog sporazuma da jednom naplacenja postarina negdje u svijetu se ne povecava u zemlji gde se isporucuje posiljka ali eto zivim u BiH pa je sve moguce.
Sve u svemu orijentirno na ukupnu cijenu robe sa postarinom nabacite jos oko 31% na ostale dodatke po pitanju ostalih placanja i kao orijentacija koliko ce vas nesto na kraju kostati. Ako zelite nesto naruciti a cijenom vam nije pristupacno (ovde mislim na robu sa zapada), odvojte malo vremena da proguglate tu robu ili artikl na kineskim sajtovima jer se masa robe sa zapada proizvodi u kini, isti artikl ali pod totalno drugacijim imenom i serijskim kodom a u stvari je isti proizvod za koji biste na zapadu prilicno skupo placali (kinezi su sve uradili na principu copi paste, malo promjene boju ili ambalazu ali je sadrzaj isti, kad kada i neskriveno prodaju pod originalnim imenom proizvoda firme za koju rade na zapadu ali je cijena daleko drugacija. Po pitanju cijene i kinezi imaju robu I, II i III klase za isti proizvod pa vi birajte sta hocete da kupite i koliku vrijednost da imate upotrebljivo funkcionalnom po pitanju vremena upotrebe.
Dopunjeni sajtovi kupovine u kini:
focalprice , tinydeal …ima jos ali necu da vam sve prestavim
Ima li neko odg na moje pitanje? Hvala :ruk:
To je bilo sto sam krace mogao da se pojasni, mada ima tu jos o kojecemu da se iglenise i detaljise jer nekada ne ide sve bas ono kako se ocekuje ali princip je isti sve su ostalo nijanse. Ako nekome treba biti korisno carina se ne racuna na robu cija je vrijednost $49.99 sve preko toga se slobodno moe dodati onih oko 31% kao konacna cijena.
Po pitanju narucivanja sa west strane carina je 5% (elektronika je u pitanju) a u nekim slucajevima je i ne racunaju sem kojekakvi drugi interskalarni matematicki formula (mada je roba u startu skuplja). Bar sto se tice RS u BiH.
Danas narucujem jedan TFT displej kao zamjena dijela na ebook citacu koji se polomio na aliepres-u npr. taj dio kosta $23 ali isporuka za BiH je +$80 i sa tom postarinom kosta $103, a kada kao odrednicu uzmem da bude Srbija ta cijena je samo $23 onoliko koliko kosta sam proizvod jer je Srbija napravila sporazum sa kinom po pitanju postarine (koja je u ovom slucaju FREE), jeste da se ceka 15-25 dana ali nema slanja preko nekih FEDEKS-a UPS-a ili cega slicno kako je samo kao opcija omoguceno za BiH, zato zovem brata u Srbiji da ce mu na vrata zakucati cika postar sa sve paketom :).
Preporucujem ako postoji opcija da se obavezno bira SINGAPOST a ne opcija FREE dostava (obicno je postarina $2.5 - $5 veca ali je usluga i paznja cuvanja posiljke nemjerljiva).
Opcija FREE shiping se u principu dostavlja klasicnom kineskom postom. Teretni avion lezi na aerodromu dok se ne napuni sa robom koja ima taj status (iz cijele kine), pa potom npr. leti za evropu i tu je u startu ono vremensko kasnjenje do 25-30 dana.
Ako danas nesto narucite, vasa roba ulazi u proces aktivacije i pripreme 3-5 dana (tj. cekaju kinezi da paypal izvrsi transakciju ), potom slijedi pakovanje i slanje 1-2 dana npr. u centralu SINGAPURSKE poste nakon cega 1-2 dana se upucuje za evropu (Franfurt) +1-2 dana. Iz Frankfurta za BiH 2-3 dana do Sarajeva i 1 dan do Banja Luke. Sveukupno sa opcijom SINGAPOST do 15 dana rijetko kada koji dan vise se ceka.
Napominjem da se vrijeme dostave posiljke produzava u vrijeme oni americki praznika (takodje i kada kinezi imaju svoje te velike praznike) sto zbog veliki guzvi u narucivanju sto zbog sami kineza. Pa pokusajte izbjegavati narucivanja u vremenu praznika ili narucujte prije ili poslje praznika neki 5-7 dana zbog moguci vremenski kasnjenja isporuke.
FREE postarinu biraju oni koji skrtare ili im nije bitno vrijeme dostave i kvalitet cuvanja posiljke (npr. tekstil, patike…).
Ponavljam izbor SINGA POST + obicno $1 na osiguranje posiljke!
Po obavljenoj transakciji tj. kada kinezi posalju posiljku ka Singapuru dobijete na mail identicikacioni broj posiljke koju pratite preko Singapurske poste sve do npr. Frankfurta i Sarajeva a potom Posiljku pratite na unutrasnjem saobracaju posta u RS (BiH). Pretpostavljam da bi trebala procedura da bude ista i za Srbiju (mozda cak i jednostavnija i brza.
Nikada se ne zalijecite vec dobro provjerite sta kako i gdje pa se potom upustajte u kupovinu. Sve se greske na kraju svode na vasu gresku i vas novcanik!
Pozdrav bro ja sam imao iskustva sa aliexpresom moj cale je imao njihovu karticu koju je dobio preko firme i narucivao sam dosta stvari,jeste da je sve kao sa slike ali trebas cekati na neke stvarti cak do 2 meseca i to je velika mana,ovo ostalo je uredu i stvari su extra…
E to me zanima… Hvala! Btw, koja je to “njihova” kartica?
Kupovina original igra moze se obaviti sa preporukom na engleskom sajtu: www.game.co.uk . Naravno kao opcija imate i one jeftinije originale tj. POLOVNJACI pod opcijom PREOWNED,svakako da su mediji (diskovi) ispravni ali je cijena u odnosu na novo (nekoristeno), daleko manja i povoljnija.
Napominjem da su igice na ovome sajtu (one koristene) zaista jeftine i povoljne. Pa ko voli neka izvoli!
Vrijeme isporuke bar po pitanju mene u BiH je cirka 7 dana od dana narucivanja.
A sama cinjenica da sam dosta skoro uskocio u svijet Xbox 360 gdje do pojedinih a meni zeljenih naslova koje hocu da predjem, nisam u mogucnosti da dodjem (skidanjem sa neta ili nabavkom na neki drugi nacin), ovako mi ostaje da trazim one sajtove koji su najpovoljniji.
Realno gledano ono sto se daje u oglasima kod nas je i vise nego pretjerana cijena kako za same konzole tako i za igre (original).
Igre sa slike su mi stigle juce a sveukupno sam cekao 6 dana od dana narucivanja. Mediji su provjereni i ispravni (sve fercera).
Molim clanove koji narucuju igre (sem amazona i ebuy) sa nekih njemacki, austrijski, svajcarski ili neki drugi evropskih sajtova da postave linkove.
Moj cale je dobio besplatno na poslu karticu od firme za narucivanje iz izonstranstva i na toj kartici ima nekoliko stranih firmi preko kojih moze narucivati… :emoticon-0100-smile
Evo ti par proverenih sajtova sa kojih sam ja uzimao(uzimam) igre, tako da sto se tice poverenja, sigurni su:
Predator mozes li mi objasniti kako uzimas iz inostranstva koja kartica treba za te prodavnice …:nono: