Da vam pravo kazem ja narucio Xbox 360 preko ebay-a 2010. i stigao mi za mozda 30 dana.
Platio oko 150eura sa dostavom i ovde kod nas u Banjaluci platio samo 5 eura carinu.
Ja sam prijatelju za rođendan kupio ovo:
EXTERNA BATERIJA ZA MOBITEL I TABLET 12000mAh
Uglavnom radi odllično, može tri puta napuniti HTC One u cjelosti, plus četvrti put 10-20%, dakle nije baš 12000mAh. E sad pošto je poklon za rođendan nisam uzimao izvana, što se vidi po cjeni
Ja za sebe imam ovo 2600mAh Power Bank External Battery, uhvatio na nekoj akciji, platio 3 eura, 4 mjeseca kod mene radi bez problema
Pa to je taj, samo je druge boje! E to je odlicno za znati, ovo uzmem i vise nema punjenja Vite svakih tri sata, vec mi se popela na vr’…
Carina moze da ospori vrednos posiljke i odredi vrednos i udari porez, pakovanje-otvaranje…
Mac sa dve ostrice za vece pakete.
E upravo toga se i pribojavam, jer imam osećaj da nisi oni ni malo naivni, hmm…
Sent from my LG-E988 using Tapatalk
I da te roknu maximalno je 40% od vrednosti robe, pa opet jeftinije nego kod nas. A celo carinjenje zavisi samo od toga na koju nogucje carinik/ca ustao/la
Sent from my HTC One X using Tapatalk
Ja sam svasta narucivao iz Kine i US and A, i samo par puta mi iz Kine nije stiglo, nesto sitno od po par $. Narucujem kod roditelja na adresu u Italiji pa nemam ****nja sa carinom. Sad treba da narucim neka dva Lenovo telefona.
ja sam narucivao baterije za dzoistik, lasere… bilo 20-ak dolara posiljka. Stiglo je bez problema
Sent from my ZTE-SKATE using Tapatalk 2
Kad se poručuje iz Kine u neku zemlju iz EU mislim na Hrvatsku nema carine i tih peripetija?Pošto imam prijatelje u HR pa mogu da poručim na njihovo ime i da mi oni prenesu otpakovane telefone.Bez carine i pdv-a.
Taptalk Sony Xperia J
Mislim da je bez carine samo unutar evropske unije.
Sent from my LT30p using Tapatalk
Mislim da u teoriji ima carine ako je van EU, ali nikada do sada nisam platio carinu. Donese brza posta na adresu i to je to.
Jel razmislja neko logicno bre ovde?!?!
Ako se narucuje iz EU zemlje u EU zemlju logicno je da nema. Iz US u EU ima, iz EU u zemlje van EU ima, iz Kine gde god ima. Skoro drugar narucio navigaciju iz Kine u Svedsku, dakle Kina u EU, 270 dolara vrednost, naplacena mu carina 30e
Ali evo ja ti kazem nikad nisam platio carinu. Stigao mi je pre neki dan ebook reader iz Amerike platio sam samo njega i postarinu.
Pravilo je da ima carine, sad to što tebi nikad nije naplaćena carina ne znači i da je nema.
Upravo to jer sam vec napisao da je carina samo volja samog carinika/ce i noge na koju su ustali
Od kad smo ušli u EU, 95% paketa se carini i sada ide sve preko Zagreba. Prije se još i moglo proći bez carine, sada jako treško.
To spoljnih paketa van EU, iz EU kada narucis nema sanse da bude carina… Ja sam vise puta narucivao iz Francuske u Nemacku i iz UK u Nemacku, vece vrednosti uvek, nikad nista
Tako je, unutar EU nema carine, sve što dolazi izvan EU se obavezno carini…
Evo ovi za taj telefon što hoću da uzmem kažu šaljemo i kao fizičko lice gde oznacimo da je pošiljka Gift i vrednost na deklaraciji manja od 32,00$.Sve kao što si rekao Vlado.Jedino što je preorder pa moram čekati do10.marta za isporuku.
Taptalk Sony Xperia J
Te kojima piše gift sad posebno otvaraju, naučili i oni.