Dragi forumasi, odlucio sam da kupim nov auto. A pod tim nov, mislim bas nov auto iz salona.
Da elaboriram. Nedeljno prelazim prosecno oko 650 km. Imam Stila koji je presao vec 209.000 kilometara, i vec pokazuje polako znakove umora, i ako nastavim ovim tempom, nece dugo da izdrzi. Odlucio sam se da ga prodam, neko ko prelazi 10.000 km godisnje ce se na njemu bez problem voziti jos par godina, ali ja jednostavno ne mogu.
E sad, razmisljao sam prvo o kupovini polovnog automobila “skoro novog”. Ali ako gledam dvogodisnje automobile, sve je to vec preslo 100 - 110 hiljada kilometara, pa razmisljam da mi to nije bas pametno da uradim, kada pogledam da se ti automobili prodaju za 2-3(retko) hiljade eura jeftinije od novih.
Pa sam odlucio da investiram u nova kola, eventualno u neko salonsko test vozilo sa jako malim brojem predjenih kilometara.
Ono sto mi je u velikoj meri bitno jeste oprema. Sta cu kad sam tech freak, kad vidim da neko uzme novu Skodu Rapid a tamo gde treba da bude mp3 radio, ima rupa kao u Zasatavi, ne bude mi dobro a on presrecan kupio Rapida za 9000 eura, novog. Ne patim od parking senzora, znam i sam da se parkiram i bez njih ali recimo dnevna svetla, senzori za svetla kisu maglu itd mi rade posao, kao neki touchscreen display i obavezno bluetooth da ne pricam telefonom u kolima.
Prvi na listi mi je novi Toyota Auris. Posle ide Hyundai i30. I dalje ne znam ni sam. Svidja mi se Focus, ali, sto recimo Auris nudi od opreme za 15.000 eura, za taj nivo opreme u Focusu moram da platim 19.000 sto mi je previse. Mislim dodacu jos hiljadu i kupicu passata ili accorda.
Na golfa sam alergican, sta cu takav sam, Kiu ima drugar, neka hvala, a Astru ima tast, takodje hvala lepo.
Pa ako imate neku preporuku, samo napred, ako imate nekog poznatog da ima novog aurisa ili i30, podelite njegovo iskustvo ako znate itd. Mnogo ce mi pomoci vise glava.
Plus zamolio bih vas da me ne ubedjujete da uzmem polovno vozilo, i made up my mind.
EDIT: cisto da ne idete siroko sa preporukama, odlucio sam se da dam 15.000 za nov auto, eventualno 16 ali to bi bilo u nekoj ekstermno dobroj ponudi.
Novi auris
Hyundai i30