Kotaku: Sony radi na PS4.5 - developeri dobijaju planove o jačem modelu PS4 konzole

WSJ pise o ovome, sada su svi manje vise vec uvereni… to je to… samo je pitanje trenutka kada ce da objave news.

Cek jes ti pretplacen na WSJ, meni ne da da procitam clanak dok ne dam pare. :smiley:

Koliko sam shvatio clanak nema posebnu informativnu vrednost ali potvrdjuju informacije koje “znamo” do sada. Ljudi reaguju zbog toga sto se ne desava cesto da WSJ objavi clanak baziran samo na rumorima koji nisu potvrdjeni od strane trusted izvora, i ne ostvare se. Dakle stvar je prilicno ozbiljna i ceka se potvrda tj najava Sonyja.

Mislim da ce im ovo biti pun pogodak. Obican ps4 ce biti sada jos jeftiniji za nabavku, a ova verzija PS4 ce biti hit.
A internet ce uvijek biti internet i imace na sta da kuka i da se buni. :slight_smile:

ja cekam zvanicu najavu ovoga pa kada padne cena da nabavim jedan stariji heheh…meni je dovoljan i “obican” PS4…heheheh

I dalje ne znam sta da mislim o tome. MS kad je izbacio verziju x360 bez harda pa sa hardom, nije im bas najbolje prosla ta odluka. Sony ako sad ima VR-ready konzolu, a kroz par meseci even-more-VR-ready konzolu, aj pa se snadji kako ces to da prodas obicnom joe konzumeru.

I to u sred najbolje prodavane generacije konzola. Uopste mi se ne svidja, prvo izuzetno skupi VR hedseti, a sad ovo. U stvari, mozda je sve i povezano i radi se mid gen upgrade da bi se podrzao VR. U svakom slucaju, jako puno para za prosecnog gamera koji je kupio PS4 pre 2.5 godine i mislio da je “miran”.

Ni 3 godine nisu prošle a oni upgradeuju konzolu. Po čemu se onda razlikuje ps4 od pc-ja?

Po meni bi mnogo pametnije bilo da su napravili hardverski jacu konzolu i da su lupili cenu od 600$ koliko je kostao i ps3 kad je izasao.Em bi vremenom spala cena em bi konzola duze trajala a ne ovako dali su nizu cenu koja je odmah spala al zato nisu prosle ni 3g a vec vidimo da rade nesto novo jer se vec konzola iskoriscava maksimalno i vec zaostaje za pc-jem.

Baš me zanima koja će biti cena ove nove konzole, pošto je prošla bila 400€ za 900p30fps, sada odjednom idu ka VR i 4K gamingu…

Na konzolama su vecina MP igara 60fps, a na ps4 rezolucija je 1080p u 90% igara.

Ali ne bi bila ovakav uspeh i Sony ne bi bio u poziciji u kojoj jeste sad. Sony se poprilično opekao sa tom cifrom od 600$ prošli put, pitanje je da li će ikad biti takva cena konzole.

Što se tiče zaostajanja za PC, pa šta? Konzole neće skoro da se mere sa PC po tom pitanju, ako ikad. Šta god da ubace, neće svi biti zadovoljni, nek ubace onaj Pascal ili koji je to đavo, i opet ne bi valjalo.

Lično, ne sviđa mi se ideja o novoj konzoli iz više razloga, ali je glavni potencijalna podela baze igrača i ustaljivanje ovakvog trenda. Da PS4K ima samo onu kutiju za VR odmah u sebi, to bi bilo ok, ali da se pravi sad neki mnogo poboljšan PS4 je debilan potez, još ako budu zasrali stvar i krenuli da prave ekskluzive za novi ps4, ima da bude smak sveta. Fuck that shit. Onda nemaš razloga za kupovinu konzole u odnosu na pc.

E3 ima da bude jebozovan i pun nagaznih mina. Bring on the chaos. :smiley:

I da, zaista sumnjam da će igre koristiti 4K, osim nekih jednostavnih, poput Proteus. Igre poput Uncharted, Bloodborne ili sličnih nema šanse.

Ja ne uzimam konzole radi konzola, vec radi igara. Ako ce nam ponudit “Ps4 4.5” kao opcionalnu konzolu za 4K, zasto ne? U suprotnom, meni je sasvim dovoljno igrati na 1080p. I previse se dize hampe oko 900p, nista strasno. Neke igre vise volim uzeti za XO cisto radi nekih drugih beneficija.

Al zato ce biti u poziciji da naljute igrace i shebu sve sto su uradili kad izbace novu konzolu… :smiley: Naravno sve je to pod znakom pitanja al ko zna sta moze da se desi.

Trenutno bi trebalo da je opciona, ali ko ti može garantovati da neće reći: Bloodborne 2 je PS4K Only? Ili da neke igre neće raditi na starijoj verziji konzole bilo zbog ciljanja na jaču verziju ili namerno? Nije problem samo u tome što prave novu verziju, već i u tome šta bi to moglo da znači za budućnost.

Biće shitstorm sigurno, ali će sigurno biti umanjen zbog ovog leaka. Biće krvoprolića. :smiley:

Ako ce igre jeednako izlaziti i za ps4 i za ps4.5 onda ok, neka je ta nova kozola. Ali ako ce da bude nekih sr*nja tipa ekskluzivne ekskluzive, da npr the last of us 2 izadje za ps4,5 a ne za ps4, onda neka idu u tri lijepe. Toga se plasim, ali mi nekako to istovremeno djeluje kao prevelik i nepotreban rizik. Logicnije mi je da ovo samo bude neka verzija slim konzole.

Ljudi ne budite naivni, ako izbace novu konzolu naravno da će im biti cilj da se ona što više prodaje, i da će tada manje pažnje posvetiti PS4-ci.
Videćemo šta će biti na kraju od svega, ali se ovo sigurno neće svideti većini igrača, isto kao što ni PC gameri ne vole kada Nvidia kroz igre forsira kupovinu novih serija grafičkih kartica.

Čekaj vi stvarno mislite da ovo neće biti nova revizija PS4-ke, nego potpuno zaseban proizvod?

Kako definises reviziju a kako zaseban proizvod? Svaki sledeci proizvod ce biti revizija. Mozda naprave nesto slicno apple modelu sa S revizijama izmedju brojcanih. Ima milion kombinacija ali sustina je da ce zahtevni kupci biti naterani da cesto kupuju nove konzole i trose mnogo vise novca na console gaming. Jos samo da ukinu gamesharing…

S druge strane imacemo svakako benefit mnogo brzeg razvoja grafike. Da li je to vredno… Po meni ne, ko je zeleo tako nesto uvek je imao izbor, high end PC.

Grafika… J***š razvoj grafike ako većina igara izgleda generično i postaje sve teže da se razlikuju. Više bi voleo da se fokusiraju na bitnije stvari, ali grafiku mogu da reklamiraju…