U principu tacno se vidi sta uradi ms uradece i sony i obrnuto :woot:
Znači tvoje mišljenje je da te mi asociramo na babe? Nekad treba mišljenje zadržati za sebe.
Ako to znači da Broforce na PS 4,5 neće seckati i zakucavati na startu svake misije, I’M ALL FOR IT!!! XD
Ljudi, nisu jos krenule letnje temperature, poranili ste s tim…
Postujem tvoj stav i viziju, sto se tice VR bio si pravu i sada proizvodjaci upravo pokusavaju njegovo probijanje na trzistu. Ovo sto je n00dle napisao su neki dokazi-prvila iz prakse, neke stvari koje postoje u generaciji konzola odavno. Da li ce neko dopustiti hit or miss strategiju a sa obzitom da se radi o velikim ulaganjima malo sumnjam. Ne osporavam da je moguce ali sve ovo lici na pipanje i istrazivanje potreba trzista.
Iskren da budem druze, nema, ja sam uzeo 4K TV pre malo jacih godinu dana, do sada jos niti jedan ozbiljan film nisam pogledao u 4K, jedino kad spojim komp na TV pa gledam snimke-klipove sa youtube-u u 4K(2160p), a sve ozbiljnije filmove opet gledam u Full HD-u(1080p), posto ih jos uopce nema na torrent-ima.
Realno dobar deo ljudi a verovatno vecina jos uvek ima klasicne CRT televizore (i to ne samo ovde kod nas) i trebace da prodje bar minimum jos jedno 5 godina pa da 4k postane standard, kao sto je sad 720p ili 1080p.
Ja kad ukucam 2160p na nekom od sajtova izađe 500-600 filmova, samo što nisu u family friendly kategoriji
Ako izbace PS4.5 i to bude nadogradnja koja nece moci na PS4 koji ja imam, vec ce morati neka zamena hardware-a, ja se odricem konzola i odoh nazad u PC MR. Cak i ako to bude neka spoljasnja nadogradnja koja trazi od mene da dodam 200 ili sl. EUR onda stvarno ne vidim smisao konzola. Ubijaju i poslednju stvar koja ih je razlkovala od PC-a (dugotrajnost bez potrebe za menjanje delova da bi igre radile glatko). Stvar sa PSVR mi je ok, jer to je prezentovano i potrebno za PSVR da bi radilo kako treba, ali ako moram i pored toga da dodajem jos jedan deo da bi sve radilo, onda cu imati sumu kablova oko gomile stvari i to ce na sve liciti osim na zadovoljstvo i jednostavnost. Sta ako budem zeleo da prebacim svu tu skalameriju iz jedne sobe u drugu ili ne daj boze da ponesem negde na put, pa dok zapakujem i raspakujem bice mi zlo. Ovo je generalno korak u pogresnom pravcu koji ja licno necu prihvatiti.
Jedno veliko NE sa moje strane.
Pa po meni je cak i OK da to bude neki dodatak koji mozes da prikacis na standardan PS4 , pa i da taj dodatak kosta i 200 Evra, opet ok , onaj ko ima viska para i ko ima 4k TV nek djuska (da bude vise kao dodatna opcija za one sa viskom para), ali da to bude nesto sto bi zahtevalo skroz zamenu hardvera , to bi onda bilo jako lose, jer bi to vec prakticno bio PS5, znaci potpuno nova generacija, a jos ni ova nije zazivela u pravom smislu te reci i jos uvek se maltene na prste mogu izbrojati igre vredne kupovine “current gen” konzole, sto znaci da ono pravo od konzola trenutne generacije tek sledi , znaci PS4 i X1 nisu jos ni blizu vrhunca.
Takodje procenat onih koji imaju 4k TV je zanemarivo mali i proci ce bar jos jedno 5 godina dok 4k ne postane standard kao sto je danas recimo 720p ili 1080p, a dotad ce vec mozda izaci i PS5 i X2.
Tako da ce to verovatno biti neki dodatak , nesto na foru Playstation TV ( kao modem koji prikacis na konzolu) ili nesto vise fokuriano oko VR.
Ne verujem da ce biti dodatak. Potreban je ceo nov sistem zbog brutalne zahtevnosti 4K. Potreban je nekoliko puta jaci procesor i GPU od sadasnjeg. Jedino sto ovde valja je DDR5.
Znaci u prevodu, nova generacija konzola…
Ama mogu je zabit da ne kazem dje, ako to bude.
Teško da mogu da ostave ovaj GDDR5, ako žele da ostvare osetno bolji bandwith koji je uslov da brži GPU prodiše punim plućima. Upotrebom sadašnje memorije bandwith mogu podići bržim klokovima-što ne ostavlja mnogo prostora za pomak, ili širom magistralom, što bi značilo da moraju da menjaju mnogo toga u dizajnu. Postoji mogućnost i da koriste GDDR5X što je em skupo em opet zahteva redizajn mem. kontrolera. Biće da je ova vest još jedna buva iz Kotaku kuhinje.
To sam i ja cim sam video clanak rekao, ali u kracoj recenici :
Ma dajte ljudi, za*ebavati se sa skoro 40M vlasnika PS4-ke… Baš im to treba u životu. Ja i dalje mislim da je u izradi samo nova verzija konzole, dakle redizajn koji će u jednom kućištu objediniti PS4 i PS VR processing jedinicu.
I meni se cini da tesko da ce da batale PS4 vec nakon 2,3 godine , to bi maltene znacilo da priznaju debakl i tako bi i za sledecu konzolu izgubili na milione novih odnosno starih musterija , na taj nacin bi skoro unistili Playstation kao brend.
Eurogamer je nezavisno od Kotakua potvrdio da su devovi dobili ps4.5, nazivaju ga PS4K
**So what do we know about the rumoured PlayStation 4.5?[B]In the wake of last week’s post-GDC outing of the hardware by Kotaku, we have independently established that it’s real and that Sony’s R&D labs have prototype devices, and we also have more than one source referring to it as PlayStation 4K, the name we’ll be using for now.**And this is where things become slightly strange - because while more GPU power is being offered to developers, realistically it is nowhere near enough to provide native 4K gaming at the same quality level as current 1080p titles. The full extent of the spec is a current focus of enquiry for us, but realistically, it is simply impossible to cram the equivalent of today’s top-end PC graphics hardware into a console-sized, mass-market box.
Everything we’ve heard positions PlayStation 4K as a machine capable of playing current and next-generation ultra HD media, while also offering support for other aspects of the 4K spec, such as high-dynamic range and a wider colour gamut - aspects of the 4K spec that could be introduced to gaming. However, in terms of additional computational power, we’ve got be realistic about what Sony can deliver with a mid-generation refresh.
We can say that with some degree of certainty because PlayStation 4K will almost certainly use an evolved version of the APU technology used in the current console. Once again we will see semi-custom versions of AMD’s CPU and GPU technology integrated into a single, console-friendly processor, and thanks to the firm’s openness with its technology roadmaps, we have a good idea of the base building blocks Sony has access to in building its next PlayStation.
We also know about the fabrication technologies available. PlayStation 4 and Xbox One arrived when 28nm microprocessors were firmly established, and right now the industry is moving on to 14nm and 16nm chips using 3D ‘FinFET’ transistors. Shrinking transistors and innovative new architecture are what make generational leaps in computational power possible.[/B]
Eurogamer nagadjaju sta bi moglo biti:
-
Option #1: A new, more powerful PlayStation - A new Polaris APU
-
Option #2: PlayStation 4 evolved - Using same generation, higher spec components (older games may run better)
-
Option #3: PlayStation Plus - A model analogous to a PS4 Slim with 4K support for gaming, but gaming resolution remains at 1080p
Ovo ce biti ps4 slim verzija i nista drugo. I bolje bi im bilo da tako i bude.
Ja ne vidim kako bi i moglo biti nešto drugo. A i kad bi ime dali Playstation 4 Plus baš bi bila fora
Možda će naziv biti Plus, a ne Slim jer će konzola biti veća.