I ja sam na G3, ali mislim da bih komotno mogao da ostanem jos godinu dana. Posle MM update-a mislim da radi jos bolje, mada su uglavnom kozmeticka unapredjenja. Jedini problem mi je zuta mrlja, koja se opet pojavila u levom uglu ekrana, a zbog koje cu morati da ga opet saljem na servis.
Najbolji telefoni 2016 - manje vise to su sve flagship telefoni najpoznatijih brendova. HTC 10, Nexus 5X, Galaxy S7, LG G5 (ovo ne bih uzeo iz principa jer sam kivan na LG i zato sto me je smorio). Tu je i Huawei koji izrasta u lidera.
Medjutim ja bih iskreno malo sacekao jer dolaze Nexux 6, Iphone 7, novi MS Surface fablet sa 8GB RAM-a…
Samo da dodam jos i xiaomi mi5 koji donosi sve sto i telefoni “vecih” kompanija al za mnogo manje para.Definitivno uredjaj koji je obelezio godinu do sada
Evo ja se mislim sta da uzmem nakon m8, najvjerovatnije s6 edge, a za s7 edge cu morati jos malo da se strpim. Odlican je tel, ali nista ne vrijedi tih para, kada padne cjena, pasce i kupovina.
Hmm tesko pitanje ali za sad HTC 10. Nikad, al NIKAD, nisam volio HTC jer je imao raznih gluposti, bootloader koji je gotovo nemoguce odkljucati (na nekima), problemi s pregrijavanjen itd. Dizajn mu je uvjek bio dobar - kamencina u ruci, dobar za fight ali ne bas i za slikanje (ultra pixel)
HTC 10 je ispravio vecinu ovih stvari! Izbacili su dosta gluposti i sad imamo priblizno stock rom koji leti na SoC 820. Dizajn je perverzija, baterija OK, kamera jako dobra, cijena…ajmo reci OK.Najveci + svakako je OS koji su, kao sto rekoh, oslobodili gluposti i duplih aplikacija (2 playera za pustanje muzike, 2 app za otvaranje .doc i slicno)
Ne bih ja bio ja kad u ovakvoj temi ne bih spomenuo Nexus zar ne? Navodno, HTC ove godine pravi nova 2 Nexus telefona. Zamislite ovo :
To bi bio prvi telefon za koji bih rekao da 750 eura realna cijana! Zanimljivo je sto se odmah nakon predstavljanja HTC 10 uveliko pocelo suskati za nove Nexus uradjaje i da ih bas HTC pravi. Zanimljivo je sto se to nije desilo ni za S7 ili G5 kad su predstavljeni… Vidjecemo jos sve, a ovom se mozemo nadati
Heh, ja iskreno apsolutno ne vidim koji bi upgrade bio vredan 750e, i da predjem sa G3. Za moje potrebe - sve radi dosta brzo, ima odlican ekran (ako zanemarimo prokletu mrlju), a G5 cak ni po dizajnu nesto specijalno ne odise 2 generacije novijim proizvodom.
Edge mi je sexy, iako je glupa fora sa zakrivljenim ekranom, na meni radi.
Od android telefona svakako mislim da je samsung galaxy note 5 najača serija telefona, najstabilniji, nema čišćenja i stucanja telefona i ostalo. Zamislite na stabilan telefon sa visokom rezolucijom imate jos i stajlus olovku, pisete podsetnike kao na papiru… Potvrdjeno da je uredjaj vredan kupovine i pažnje, svakako novija LG G serija nije za bacanje.
Ima ko je obeležio 2016-u i negativno.
Sony Xperia Z5 i Microsoft Lumia 950.
Neverovatne specifikacije u momentu izlaska na tržište nisu pomogle niti jednom od ova dva modela. Ne znam šta je opravdanje za Sony, ali mislim da se MS zeznuo sa izuzetno visokom startnom cenom.
Sve u svemu, veoma brzo je prestalo interesovanje za ova dva modela.
Inače, ja sam sa G3 prešao na G4. Koliko se isplati doplata od oko 120€ - 150€ (prodao G3 pa doplatio)?
Šta ja znam. Sve su to neke sitnice. Malo dodali vamo, malo pojačali tamo… Najveća promena je u stvari u grejanju uređaja. Za razliku od često pregrevanog G3 - G4 je 'ladan k’o babine sise!
On topic. Ne znam za G5, čitao sam da je taj telefon gomila lako lomljive plastike. Zapravo, onaj modularni deo dole se isuviše lako savija i sve to nešto škripi. Istražite, ima više članaka i video snimaka o tome.
Ja sam prošle godine uzeo bio iphone 6 sa 64 gb memorije i život je bio savršen, al onda baci oko žena na telefon ko kobac na piliće i moj telefon je sad 5s, koji u mojim šapama izgleda kao daljinac za kola, pa ti ispiši poruku na tom prcoljčetu bajo moj.
Ja nešto više ne jurim te flagship modele, pošto im se kod nas odmah zalepi cena od po nekoliko stotina eura više nego što bi ona zapravo trebala biti, a inače ne volim android zbog bloatware-a koji se tu kupi, ali moram priznati da me privlači nova samsung serija (plus moja žena mrzi samsung, pa ako uzmem samsung, veće su šanse da će mi i ostati ). Šalu na stranu, ona waterproof opcija je odlična, pošto sam ja mečka pa su mi prsti često ili masni ili kvasni. Mene sada više interesuje ram, baterija i količina gigabajta za skladištenje podataka, nego bilo šta drugo. Dosadili mi gimmick-i. Kameru retko koristim, ekran ne koristim za igranje 1080p/60fps igara, nego za čitanje i razgledanje interneta, pa mi broj piksela uopšte nije bitan.
Ovo mi je skoro privuklo pažnju. Disclaimer: Daleko da je ovo flagship telefon, ali definitivno ima flagship bateriju
HTC 10
telefon sa najjačim hardverom, odličnim nexus-like softverom, top 3 kamerom (s7, nexus 6p), top 2 ekranom (s7), top 2 kvalitet zvuka (moto x pure), premium materijali i kvalitet izrade.
Nexus 6P
prevelik jeste, softver koji će voziti ovaj uređaj kao na puteru još minimum 3 godine, premijum izrada ali aluminijum je mogao biti i tvrđi, lako se grebe. Top 3 kamera, top 3 kvalitet zvuka … + nexus prednosti igranja…
Galaxy S7 - isto kao HTC 10 ali samo za ljubitelje Samsunga.
Definitivno iPhone SE
Dokaz da ljudima ne treba tablet da telefoniraju vec telefon!
A opet u njemu je opet mocan uredjaj koje je opet kao i do sada u praksi briz od sve konkurencije.
Dobro je da je neko predstavio alternativu tom fenomenu sto vece to bolje.