Koje su najbolje opcije za registrovanje na Xbox One konzoli?

Imam samo jednu nedoumicu, pošto uskoro kupujem xbox one, treba da napravim nalog na na microsoftu, i koju državu da stavim? I kada to uradim, da li se plaća nešto dodatno kako bih mogao da igram igrice ili? Hvala unapred, stvarno sam duduk za ovo, pa ako je neko voljan da mi pojasni.

Ako je kao na Ps4, onda najbolje da pravis US nalog. A od dodatnog placanja mozes po zelji da uplatis Xbox Gold pretplatu da bi sve igre koje posedujes mogao da igras online. Ako ne zelis da igras online nego samo offline singleplayer onda ti pretplata ne treba. Mada ta pretplata ti donosi dve besplatne igre mesecno ako se ne varam, i gomilu popusta. Ali opet, ako ne zelis pretplatu i zanima te samo offline igranje, onda placas samo igru koju kupujes i to je to. Javice se neko vec strucniji od mene da ti pojasni, a i pretrazi teme ovde na forumu, pisali su dosta puta o tome.

Napravi kao da si iz USA i stavi adresu da sa Aljaske ili neke druge američke države u kojoj se ne plaća porez (tax) i dobar si. US store ima bolje cene i češće popuste.

E hvala puno, a kako plaćam za xbox gold pretplatu? Preko čega se vrši uplata?

Ja odem na sajt G2A i tamo kupujem kodove koji mi trebaju. Ali to ti dodje kao ovde Kupujem Prodajem, pa moras da obratis paznju od koga uzimas kod.Imas direktno kod za Gold pretplatu od mesec dana, tri meseca, sest meseci i god. dana ili jednostavno uzmes vaucer (kao dopuna za telefon) sa kodom u odgovarajucem iznosu u dolarima i uneses taj kod na xbox-u na svom profilu i onda uzmes Xbox Gold direktno sa konzole. Zvuci komplikovano, ali nije strasno. I treba ti kreditna kartica naravno, zbog online placanja. Postoje i drugi sajtovi za kupovinu kodova, ovaj mozda za vecinu i nije najpouzdaniji, ali ja licno nisam imao problema bogu hvala, tako da samo polako i pazljivo. I obrati paznju na ocene odredjenog clana od kog uzimas kod.

Našao sam na gamecentrar.rs 12 meseci 8hiljada…znam da je malo skuplje, ali s obzirom da sam početnik bolje tu nego da me neko ovako prevari, šta mislite?

To vec stvarno ne znam. Nisam cuo za taj sajt, mozda neko sa foruma jeste. Procackaj po netu vise tih sajtova pa vidi koji ti najvise odgovara. Ja sam imao iskustva samo sa G2A.

Javi se @robotnjik, on će ti dati fer cijenu za kartice pa prati posle, budu akcije s vremena na vrijeme i na MS sajtu a i na amazonu, cdkeys i sl. Ima grupa na facebuku xbox digital deals and marketplace, zaprati, tu ljudi kače razne popuste i prodaju nekad povoljno kartice i igre.

To je stvarno puno. Ne bi trebalo da bude preko 45 eur iako je zvanična cena 60 eur / 60$ za 12 meseci.
Baci pogled ovde:

Ili nađi negde online, ali sve preko 45 eur je previše.

Promeni na drugu državu i dobar si.
Ja sam bio na Indijani dok je bila bez poreza, sada sam Aljaska.

Hvala puno!

Moja preporuka ti je da staviš za državu Tursku ili Rusiju. Cene su generalno niže u odnosu na US, neretko i za 50%. Ja sve igre uspevam da kupim na konzoli sa Intesinom internet karticom, a live, game pass I ea access sa gift karticama.
Bio sam na US storeu I odjednom je prestao da mi prihvata i karticu i PayPal, iako sam imao adresu u Aljasci. Sa Turskom nema problema. :grin:I da, jezik u igrama je engleski, naravno ukoliko ga postaviš tako. Nezgodno je samo u menijima na sistemu, gde je iz nekog razloga pola-pola, engleski i Turski, ali se lako čovek snađe.

Ali uvek mozes da promenis region nakom kupovine na engleski?

Ideš na Microsoft Store pa u Accounts i onda Billing. Staviš novu adresu i mislim da treba da je postaviš za default i dobar si.

1 Like

Možeš. Ali ti se onda ne prenose krediti sa gift kartice. A i smatra me da čekam restart na konzoli, jer je obavezan prilikom promene.

Priznajem da nemam pojma o kakvom kreditu pricamo ali sve je bolje od Xboxa na turskom. :smiley:

1 Like

Ma ne znam ni kako se tačno zove :joy: mislio sam na gift kartice koje se kupuju preko neta. One se dodaju na majkrosoftov nalog, ali mogu da se koriste samo u okviru regionu u kojem su kupljeni. Ako nešto ostane posle kupovine, ostaje na nalogu tog refiona. I da se ispravim, zadnji put sam uspeo da kupim ea access (godina 12,5e) preko intestine internet kartice, tako da i ta opcija radi.
Što se turskog tiče, dominira u storeu, ali znam raspored menija sa engleskog pa mi ne predstavlja problem :sunglasses:

1 Like

Pa neka ostane kusur na turskom regionu, osim ako ne kupujes ko blesav po ceo dan, valjda ne smeta povremeno restartovanje? :slight_smile:

Kolika je realna usteda?

Isprva sam se uplašio da menjam region jer sam mislio da mogu popiti ban :grin: onda sam promenio nekoliko puta i ostao na turskom. Lakše mogu da pratim cene. Pa ušteda je oko 30% verovatno, u proseku. Opet ea access za 1 god je 12,5e na turskom a ~24e na US. Live je oko 30e za godinu.

Evo na sajtu imaju uporedne cene, pa proceni.

1 Like

Znači tvooja preporuka je Turska? :smiley: