Koje igre za ps5 preporucujete za start...

Pozdrav drustvo, nije me bilo dugo na forumu, pa evo opet da se druzimo… pre nekih godinu i jace sam rasprodao konzole sto sam imao cak i gaming laptop je otisao, ostao mi samo kucni pc koji sam takodje batalio pa sam se udaljio od gaming sveta. Pre neki dan slucajno naleteh na neku akciju internet provajdera A1 tipa, uzmes njihov internet i dobijas ps5 digital gratis. Posto je cena paketa ista kao i paketa koji trenutno placam, brze bolje otkazem trenutnog provajdera i prijavim se u a1. Za nekih nedelju dve stize mi konzola (neplanirano). E sad, mene zanima, posto sam ja starinska skola sto se tice gaminga (tastatura i mis), koje bi mi igrice bile zanimljive da malo uposlim sony? Trke i footbal su mu jasne, to svakako uzimam… ali zanima me nesto tipa 2d igara, neke platforme, gde bi se snasao sa dzojstikom… tipa npr. ovaj novi prince of persia… ako neko ima neki zanimljiv predlog sa cim da pocnem, neka napise. Hvala unapred.

@MladenVR

A sto ne bi direktno uskocio u neku Third-Person-Sony ekskluzivu?
Znam da zvuci cudno, ali njihove igre su vrlo polished, pravljene za kontroler u ruci i tako radjene da bi ti svega pola sata trebalo da ukapiras kontrole (da ne pominjem koliko se Sony trudi na accessibility frontu).

Kontrolisanje kamere (desni stik) je, pretpostavljam, ono sto te plasi… ali kao sto rekoh, they will walk you through it :grinning: Stvarno imaju bezbroj pristupacnosti (od kojih je auto-aim samo jedna od njih).

Jedni od vodecih developera u svetu, ujedno i Sony-jev studio, Naughty Dog ima jednu fransizu u koju bi svako (po mom misljenju) mogao da uplovi. Probaj The Last of Us Part I… pa ce te kasnije Part II oduvati.

p.s pomisao da ce neko po prvi put iskusiti te dve mind-boggling igre mi stvara ljubomoru :smiling_face_with_tear:

1 Like

Ma da, pusti to privikavanje sa 2D igrama i odmah kreni sa shooterima, najbolje ces da se naviknes vezbanjem.

1 Like

Upravo to mi je problem. Kontrolisanje kamere i ciljanje :person_facepalming:. Ali poslusacu vas i probati, pa kako god bilo. Valja se navezbati za gta6 :laughing:

Ajde Boki, stari si ti gejmer. Nemoj mi te fore privikavanje i to. Nisi middle age woman :joy:

2 Likes

Ma ne znam brt moj oni dzojstici mene ubise… kako bilo lepo da sony izbaco full podrsku za tastaturu i mis, pa da ne znam sta kosta uzeo bi i resio muke :rofl::rofl::rofl:

1 Like

Lagano, svima je nezgodno u pocetku bilo. Meni su prvi konzolni shooteri bili Darkness, Gear of War, Call Of Duty 4. Pakao na zemlji. Nikada neces biti efikasan kao na tasturi i misu, to mozes da zaboravis, ali pomazu autoaim i samo vezba. Dzojstik ima svojih prednosti, mozes da igras zavaljen u kauc/fotelju, dugmici su na dohvat ruke i podseca na neko oruzje, skroz drugaciji koncept od misa i tastature.

Ne znam, evo pre sam imao ps4 i xbox one x, cak i switch, i uvek me bunilo to, pokusao sam igrati wolfenstein ovaj novi i gta5, bilo je to za mene katastrofa. Ne kazem da nemoze da se savlada, ali mnogo lakse je na tastaturi i misu za mene. Mozda da sam se kao klinac prvo sreo sa dzojstikom, verovatno bi to bilo drugacije. A to si sasvim u pravu da je mnogo udobnije igrati sa dzojstikom. Moracu nekako da se adaptiram. Ako ne budem uspeo ode ps5 na oglase :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Stavi igre na easy za početak i polako. Za tri dana već imaš da letiš, sve to samo dođe. Ja kad sam uzeo xbox 360 prvi put, skroz sam zaboravio da nemam pojma da igram na kontroleru. Posle vremenom ni ne osetiš, kao vožnja bickile. Igraj malo CoD neku kampanju ili protiv easy botova, nešto u prvom licu, tu ćeš najbolje da naučiš kontrolisanje kamere i kretanja. :ok_hand:

Jedan od velihih razloga protiv mog prelaska na konzole sa PC-a je bilo igranje tako tih igara gdje moraš da nišaniš na kontroleru. Apsolutno sam mislio da to neću nikad savladati ali eto odigrah gomilu takvih igara na kontroleru bez problema.
Bolji sam na m&k vjerovatno ali tvrdim da je npr. Halo Infinite bolji osjećaj igrati na kontroleru, što da mi je neko rekao prije 2 godine big mu vjerovarno rekao da je lud. Ali osjećaj mi je super bio, aim assist pomogne taman malo da se ti osjećaš i dalje badass i da si sve sam odradio. Zato mi je bolji aim assist od auto aima. :slight_smile:

Poenta je da ako budeš bježao od igranja na kontroleru, nećeš nikad ni savladati. Ja napočetku guglao svaku igru da vidim je li ima podršku za m&k jer ih dosta ima ro na Xbox-u, sad se ne zamaram sa tim uopšte.

U pravu ste svi… tako cu i da uradim…nije to spansko selo.

Kada je moj ćale inace ‘76 godiste uspeo da savlada, vala ces i ti :muscle:

Na XBR je '77 godiste prosek godina :sweat_smile:

5 Likes

Zapravo ‘76, sad videh da sam sjebo godine :joy:

1 Like

Au sine pa koje si onda ti godište

1 Like

Ma dete :laughing:

edit: @Boki981 iako se potpuno slažem s ostalima da treba da naučiš moderne džojped kontrole, evo da odgovorim na originalno pitanje – neke dobre 2d igre:

  • Celeste
  • hollow knight
  • dead cells
  • little nightmares
  • shovel knight

A što se tiče dobrih 3d igara da naučiš kontrole, možda je Astro’s Playroom (koji ono beše dolazi uz konzolu) najbolji izbor. Ili novi Ratchet & Clank.

‘99. Vise puta pisano :slightly_smiling_face:

1 Like

Pa dobro, nije strašno. Mlad ti ćale. Mislio sam da si tipa '06

Tako izgleda :joy:

3 Likes