Koja je bila vaša prva konzola?

Mislim da smo nešto slično imali i ranije kao temu, ali pošto je sigurno dosta stara i negde zakopana, da se podsetimo: koja je bila vaša prva konzola?

7 Likes

Imao sam ih nekoliko ali prva konzola je bila Super Nintendo…i to samo jedna igra Street fighter 2…hehe

1 Like

Hmmm…pa ako izuzmemo rentiranje Sega Mega Drive II sistema, prva konzola koju sam imao je prvi Xbox.
Halo CE se prelazio iznova i iznova…a tu su još bili i Black,The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay i Ninja Gaiden…
Joj, pa prvi NFS Underground…
Lepa vremena.

4 Likes

Xbox 360, dobio sam ga 2012., nezaboravno iskustvo.

1 Like

Playstation 2, hiljade sati uz tekken 5 i gta san andreas…

1 Like

Terminator davne 1994 godine i koštao je 20 nemačkih maraka :smiley: Prva igra na toj konzoli Mario pa tenkići… :smiley:

4 Likes

Ako se računa Pong u konzole, onda je to moja prva konzola, sve sa potenciometrima za pomeranje palica.
Pa vidite koliko sam mator :slight_smile:

Ako se to ne računa, onda je Gameboy i to onaj stari monohromatski.

1 Like

Nintendo 64 i Sega DreamCast i Playstation 1, ne znam tačno šta sam prvo imao, čak mislim da sam ao sve u isto vreme :thinking:_emphasized text_

2 Likes

Prvo sto sam uspeo da nagovorim svoje veoma anti-gaming roditelje da mi kupe je bio segin Game Gear, kad sam imao oko 14 godina. Bukvalno jer sam racunao da zato sto je mali nece im toliko smetati da me gledaju kako igram igre.

Kad su se vremenom navikli na tu ideju, nagovorio sam ih da mi uzmu Mega Drive. Trosio sam glavninu svog dzeparca na igre, ostatak na gejming casopise i naucno-fantasticne knjige. Zarko sam prizeljkivao SNES, i uvek sam se tiho pitao da nisam odabrao pogresnu stranu, al rubikon je vec bio predjen.

Ko zna, da sam kojim slucajem tad odabrao Game Boy, mozda bih danas i ja bio nintendo fanboy nostalgicar, umesto blage indiferentnosti koju prema njima gajim.

EDIT: verovatno je mnogo zanimljivija prica kad sam ko konjina od 20-i-kusur godina potrosio svu svoju bednu ustedjevinu na polovni ps2 i onda ga neko vreme polu-krio u svojoj sobi od mame, al to je za neku drugu priliku… :grimacing:

6 Likes

Hmm. Bila je to Sega ona sa pijace. Koji je to model i sta je tacno, pojma nemam.
Igrao se Super Mario, tenkici, bomberman, patke se gadjale sa onim pistoljem itd itd.
Nalet nostalgije momentalni :smiley:

Posle toga dobio od tetke Playstation 1, to je bilo epic i nezaboravno.

U medjuvremenu jedan covek, inace prijatelj od mog tate je doneo iz Svajcarske Nintendo 64, pa je ta konzola kruzila po celom selu (davao covek svima da igraju). Tu se skupi cela ulica pa igramo Mario Karting…
Solo sam igrao nekog Maria u zamku sto skaces u slike pa tako zapocinjes nivoe. Uf kakva su to vremena bila :slight_smile:

4 Likes

Sega Mega Drive prva, pa je zamenjena sa PlayStation 1. On je zamenjen PC gaming-om do kupovine Xbox 360 i na kraju Playstation 4 (za sada).

1 Like

Heh, ja sam tu late bloomer, prva mi je bila Xbox 360. Posle toga sam resio da uzmem cak i PS2, sto je najstarija generacija koju sam ikada posedovao.

2 Likes

Isti slučaj i kod mene što se tiče konzola. Inače prvi računar mi je bio Atari 800 XE još davne 1987., a prvi PC uzeo 1998. Bila je besna mašina 486 sx na 133 MHz. Pustim winamp da slušam mp3 i ako samo mrdnem miša, krene da secka, znači samo winamp i toliko :slight_smile:

1 Like

Da se odmah razumemo Sega Mega i Nintendo 64 :smiley: I TMNT i Super mario na ketridzu :stuck_out_tongue_winking_eye: Ali prvo iskustvo je na PS1 ali nije bio moj :smiley: Crash u to vreme e Boze… :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

1 Like

Ako zanemarimo one “terminatore” i ostale konzole, onda ps2. Ubrzo nakon toga 360, pa sve ostalo od konzola što se nakupilo :smiley:

1 Like

Heh da, secam se tad kad sam lidiji jedno vece pomenuo da razmisljam da uzmem x360 – bila je, blago receno, shokirana (500e, i to tadasnjih!). Al kad ju je proslo me podrzala.

Hvala ti lids. :kissing_heart:

2 Likes

Isto i kod mene Game Boy, Sega Mega Drive, Super Nintendo, pa onda ps1, ps2, xbox 360, ps3, vita, pa ps4… E da bilo je pre toga i ona pijačarska sega sa pištoljem i patkama :joy:

Ali ovo mi bio najveći promašaj Light Boy, koja glupost, lupa sa dve sijalice da igraš u mraku na većem ekranu, ako sam ga jednom stavio :joy:

1 Like

Prva koju sam ja imao je PS2, nakon toga ps3,psp, xbox 360…

1 Like

Da izuzmemo rentiranje i ostale stvari konzola licno PS3 ali sam zbog anti-gejming roditelja prvi PC dobio 1997 cyrix 166mhz 16mb rama enivej @Gallardo moj nije imao problema sa winampom jer je bio jaci :smiley: history. Naravno sve sam iznajmljivao i igrao gameboy, sega mega drive 2( dani i dani igranja sa drugarom pa je izasao Ps1) , nintendo 64, Ps1,Ps2… Prva konzola na kojoj sam igrao ako mozemo to reci je bio comodore 64 i one igre :slight_smile: bio sam bas mali.

1 Like

Sega Mega, PS1, XBOX360, Xbox One, Xbox one S, PS4 Slim, PS4 PRO, I uskoro Nintendo Switch

1 Like