Ko šta vozi i šta bi voleo da vozi?

Magli svima, samo grejanje nista drugo.
Prebrisi dobrom mikrofiber krpom i sredstvom zastakla.

2 Likes

Da zamenis auto ? Malo malo pa nesto smeta :smile:

1 Like

Baš tako,sredstvo za stakla i mikrofiber krpa i očisti posle par dana ako se ovo ponovi dok je vlažno uzmi ubrus i od gore prema dole očisti

2 Likes

Moguće i da ti je “zaglavilo” dugme za cirkulaciju vazduha, pa ti vuče vazduh iz kabine…Po kiši i kada je hladno to se manifestuje magljenjem stakala.

2 Likes

Isto sto ljudi zanemare je promeni filter kabine. On se zapusi pa cirkulacija vazduha bude znatno smanjena.

2 Likes

Interesantna tabela.

Neki fizičar je računao na auto put da nije brzina i vrijeme 1/1

1 Like

Pa ima logike.

Na posao svaki dan putujem 77km u jednom smeru. Probao sam sve moguće varijante vožnje koje vam mogu pasti na pamet.
Jurim kao muva bez glave - 57min
U naselju 50km/h, između naselja 100km/h - 65min
U naselju 50km/h, između naselja 85km/h - 70min
Ovo poslednje mi donelo potrošnju od 6,5lit/100km plina, bezbedan od policije i stižem tek koji min kasnije od varijante sa jurcanjem.
Ići brže 10-tak km/h ima efekat i uštedu na zaista dugim putovanjima…na ovo sitno - ne isplati se jurcati.

7 Likes

Ma nema ni na duzim. Evo gledam nešto, dolazim kolima za Srbiju u subotu.

Krenuću iz Nirnberga 1100km znaci.

Dal vozio 130 ili 160 isto mi dodje, samo što na 160 rizikujem kazne, jer je svuda osim u nemačkoj limit na 130.

A i vozis 5h brze, staneš da pišaš i dzabe si krečio :grin:

Isto kao kad voziš 190-200, da vidim tog junaka koji ima koncentraciju sat ili dva vremena da vozi 200, pa da napravi neku razliku.

Sto je brzo to je i kuso :smiley:

6 Likes

Obrni okreni najmanji problem kod velikih prekoračenja brzine su potrošnja i kazne, šta sve može da se desi bolje i da ne pričamo…
Stiže se svuda i kada se vozi normalno.

2 Likes

Bolje 10min kasnije nego 20 godina ranije.

7 Likes

Al zamisli kupiš g30,a6 i obilaze te neki kaškai i megani i aurisi, sramota zar ne :laughing:

1 Like

Još ablenduju da se skloniš :grin:

1 Like

Bol’o bi me ceo nipes i da sam u Mustangu :sweat_smile:

1 Like

Evo mene opet u temi o automobilima – vrag odneo salu, preselili smo se u deo grada gde bez automobila ne moze. Ovde su pesaci gradjani drugog reda, jedva ti malo trotoara daju. Najbliza prodavnica na 1.5km.

Elem uzimam opet casove voznje, (trebalo bi tamo negde pocetkom iduce godine da polazem), pa vec razmisljam koji automobil uzeti.

Posto bih voleo nov auto, pa jos da bude hibrid ako moze, bacio sam oko na Hondu Civic Hatchback. Mnogo skupo! Civic im je kao najjeftiniji model, pa svejedno izadje blizu 40k cad kad dodas takse i ostale troskove.

Druga opcija bi bila neka Toyota Corolla, al su mi mnogo ruzne.

Da ne duzim dalje, ako neko ima neki dobar savet za/protiv, primam svaku preporuku jer o automobilima ne znam nista. Generalno samo japanci dolaze u obzir jer su koliko shvatam najpouzdaniji. Bilo bi lepo da uzmemo hibrid, mada to dosta dodaje na cenu. :woman_shrugging:

Kako ljudi uopste kupuju danas kola, verovatno na rate? Pretpostavljam da malo ko samo iskesira ceo automobil.

U pogresnu crkvu si dosao da se molis. Zato sto sve sto ti gledas ovde nuko nije video.
Nije ista izrada, motori NISTA.
Ali ono sto znam jeste da razmotris Hyundai.
Odlicne masine.
Ali.

1. Napisi koju ti km prosecno prelazis mesecno?
  2. Polovan kupi! Drndaj, akaj i prodaj.

Edit
Ozbiljno ne zaludjuj se tim hibridima. Em skuplje em kupujes samo 2 problema da crknu.
Ako vec poludis pasi bas resio hibrit onda Toyota. Ima najbolje hibride na svim kontinentima.
Ali ne padaj na glupe fore, neka neko drugi spasava planetu. Nisi ti Majki iz Kalifornije koji pije samo starbucks sa organskim mlekom od nevinih prepelica…

6 Likes

Bukvalno :joy: Najjače da me šibaju kompleksi i da ga merim time ko me pretiče :joy: Bukvalno ni ne obraćam pažnju ko šta vozi oko mene, osim ako ne vidim Supru ili Skyline :joy: Ko hoće nek me obiđe, apsolutno nebitna stvar u mom životu, čak mi i bolje da obiđu pošto često debili ne znaju da ugase duga svetla na dva metra iza mene. :joy:

4 Likes

Ovo :ok_hand: ortak uzima često kola na test, svega je tu bilo, Toyota pravi malji đeca sa hibridima.

2 Likes