Ma ok, mišljenje je kao dupe, ima ga svako, elem fabrika je osnovana 1935.godine od mojih predaka, a gume se u Tigru proizvode od pedesetih godina tako da slabije da se proizvodi guma 13 godina, pre bih rekao oko 70 godina iskustva a Mišlen je kupio većinski deo akcija 2002., a od 1993. rade u kooperaciji sa Bf goodrichem, ali dobro, kupujete Savu, odlična slovenačka guma. Samo tebe ne shvatam da tri puta kupuješ wintere i da nisi zadovoljan, ja bi ih posle prvog puta zamenio za srednju klasu Savu.
Rekao sam da se guma winter1 proizvodi 13 godina a ne tigar kompanija da postoji toliko.Kao drugo iz patriotizma sam kupovao tigar i zato sam se toliko puta opekao a pošto sava više nije slovenačka onda mogu slobodno na nju da pređem.Kao treće ako je nešto dobro tebi ne znači da je odmah dobro za sve druge.Ja sam samo rekao da je goodyear savi majka a mišelin tigru maćeha jer je i dalje ostala ista guma bez unapređenja
Aj malo spusti loptu i citaj.
Gde sam pomenuo miselin?
Pomenuo sam SAVA da je za pisljivih 500din plus mnogo bolja.
To sto neka fabrika radi dugo ne znaci da znaju ali da ne ulazim u tu polemiku sada. Prosto guma je koliko para toliko muzike, niko nije rekao nista drugo.
Trece i najvaznije a ocito da ne razmisljas o tome jeste da od ukupnog vremena koje nosis zimske gume 90% je voznja po suvom hladnom ili kisi a sneg plafon 10-20%
A tigar je jako los po kisi/mokrom…
Do pre 15 godina ljudi nisu znali za zimske i letnje gume a vi sada ovde palamudite dal je zimski tigar bolji ili sava zimska bolja…
Sad ga ti preterujes . Secam se klinac kad sam bio da je cale menjao gume zim/let na stojadinku. Ah trula visnja boja
, rust in peace zastava nakazo.
Mozda si ti bio mali @Marko96 ali menjali su gume, to sto nisi obracao paznju ili nisi znao i video e to ti sada dovodi dezinformaciju.
@marko_gts jesu bolje zimi ali kazu da ne smeju uopste da se voze leti, posto leti se jedu brzo a 90% vozaca ne menja gume… ja sam posle 8 godina prosle godine vozio zimske gume jer su mi letnje bile losije za moj osecaj bezbednosti i voznju, siguran sam neki bi to vozili jos 5 godina. Nove gume su zakon na autu pa makar bile i Riki(riken)
Ni jedna zimska gume ne treba da se vozi kada temp predje 7-10c
@Marko96
Menjao je ko je imao.
Ali to pre nije bilo a vi sada palamudite me podseca na tako neke pametne izjave.
Kada krenu sada bicu slobodan da kazem debili da kazu sta ce decije sediste mi nismo imali pre 30god.
A onda lepo izvadis i dostupan je podatak o broju poginule dece u kolima 1990god i danas i bude ti jasno koliko je ta izjava RETARDIRANA!
Slicno i za gume, pa nekada su ljudi terali volove a mi sada palamudimo u gumama…
Samo autonomna vozila mogu da rese taj problem, nikakva tehnologija bezbednosti, bolji putevi, strozije kontrole… Ljudi ce uvek biti pijani, umorni, zamisljeni, rasejani, nervozni…
Ali moze da se smanji broj. A rekao bih da je svaki zivot bitan. okkk (politicari se ne racunaju)
To što kod nas nije bilo zimskih guma prije30 godina ne znači da nisu postojale,kao druga stavka danas su auta mnogo teža nego prije,brže se vozi nego prije a pravdati neku gumu samo što je jeftina da je najbolja je isto kao reći šta će ti land rover kad npr dačija nudi više za svoje pare što je relativan pojam i mislim da nema razloga da više pričamo o gumama
Tek sad vidim ovu temu lel. Vozim Peugeot 406, voleo bih Mitsibishi evo x.
Radiš li alfe
samo da nije Crveni
Sedite dole, da vam predstavim svoju zver
Yugo Koral 1.3
1300ccm, 65hp
Pregršt snage i brzine je u ovoj zveri…
Početkom sledeće godine moram da mu konačno uzmem neke lepše felne, i otvoriću mu motor da očistim vođice ventila, zamenim gumice na ventilima, stešem glavu i olakšam zamajac… U planu je da to bude nekih 80-90hp, no o tom po tom
Nemoj molim te i onako je lagan ko pero pa kada bude 90hp mozes da poletis kako god ubqcivali su lancine motore pa je bio startan i brz ali vodi racuna sasija mu je kao aluminijumska limenka tako da bih svakako uzeo veci auto, i drugog proizvodjaca.
Ubaci motor od tipa sediciovale 2.0 da vidiš šta je karting
Koji će mi, nacionalna klasa bajo moj
Nije to to
Pa već voziš fork fiat una tako da
ne mogu da stanu oni elegantni ispod sedišta?