Kineske kopije tableta

A ako gledas tako 90% svetskog proizvoda(tehnike) se proizvodi u Kini :smiley:

ljudi, treba mi hitan odgovror,a nisam znao gde da ga postavim:
ako je telefon ukraden, a kupljen je u telenoru, a ja bih promenio karticu, da li bi murija mogla da me nađe nekako, preko imei broja ili tako nekako? hitno mi treba odg… hvalaa ljudi…

Pa tamo vam je jeftina radna snaga,pa pritom i sve vece firme otvaraju svoje kompanije u aziji,tipa vietnam etc…

Evo sony je imao svoju fabriku u Japanu,gde su morali da je privremeno zatvore zbog ovih proslih cunamija i nereda koji su bili tamo…

zasto mislim da si ti u stvari ukrao telefon? :smiley:

hehehehe, baÅ” imaÅ” zle misli… Mobilni telefoni : Nokia N97 mini - ID 860437 - Kupujem Prodajem

Ma sta ce ti N97 mini, ja imam N97-micu uopste, i ne svidja mi se sekunde, a platio je 400 eura…hem je spor, uglavnom nista mi ne moze jos ukadaiti Iphone…

ja sam i appleovac… ali eto treba mi joÅ” jedan fon, pa rek’o ovo ne izgleda loÅ”e…a hoću nokiu

Ne znam da li sam razumeo pitanje, ali kada su meni ukrali N73 u policiji su mi rekli ā€œcim ga upali znacemo gde je, kartica nema veze sa timā€. Samo sam morao da im odnesem neki poseban kod koji sam dobio u kutiji od telefona.

i je l’ ti naÅ”li telefon?

Ma ne budi lud,ne kupuj ga ako je ukraden,bacit ces pare i jos zavrsiti na policiji.Kao sto ti je Djaksa rekao kartica nema veze,telefon ima u sebi kod i ti cim upali telefon oni ce ti ga locirati.

Mom starom su ukrali Apple i otisao na policiju prijavio i nasli su mu ga.

da, ali ovaj kaže da nije ukraden… msm nzm to meni uvek dođe, da nije ukraden… znaÅ” lepo izgleda, alik kaže da je kupio ženi, i njoj se ne sviđa, pa onda da povrati neke pare… inače slikan je kako radi, kartica telenorova i ostalo…

Ono Å”to si im odneo je IMEI broj telefona i on je zaseban za svaki telefon. Ako njega imaÅ” možeÅ” da nađeÅ” telefon bez obzira koja sim kartica je u njemu. Takođe se tako telefon može preko mobilne mreže ptpuno onesposobiti za upotrebu tako da kradljivcu nema fajde od krađe telefona ako ti imaÅ” taj IMEI broj. Dakle narode moj savet - čuvajte kutiju od kupljenog telefona ili ako je polovan vidite na samom telefonu i zapiÅ”ite negde ovaj broj jedinstven samo za vaÅ” telefon - možda će vam zatrebati jednog dana…

Onda ako nije ukraden sta te briga…nemas se sta brinuti…

da je ukraden, ne bih ni razmiÅ”ljao da uzimam. nego sam malo čudan, mng dobro izgleda pa mi sumnjivo…

Za sve sto predobro izgleda kod nas u Srbiji postoji izreka iz onog klipa ā€œTO NIJE ISTINA ā€¦ā€

Nije to uopste malena cijena. Elem, cijene ovih modela su oko 150e, pricam o pravim cijenama, ne ono sto stavljaju, pa kasnije prodaju ispod cijene. E sad, ovaj model je jeftiniji, ogranicavam se da je ovo moje misljenje, zato sto je zakljucan za Telenor. Ako imas namjeru da ga otkljucavas, on je izuzetno skup za te stvari. Tako da ti je realna cijena 120e + dekodiranje

ne nameravam, jer sam korisnik telenor mreže… :smiley:

To ti je onda to. Prosjecna cijena je 150e, za polovan otkljucan model. Naravno, moze to biti kradeno, ali nisam bas uvjeren, posebno zato sto je sa mreze, sa kutijom i svim papirima

Ukoliko je kradja telefona prijavljena Telenoru, preko IMEI broja moze da se udje u trag ukradenom telefonu. Ukoliko si kupac ukradenog telefona bices pozvan da telefon ostavis u najblizem shopu.

Pa onda jos bolje za njega, kad se nadjes sa covjekom, odmah nazovi Telenor i provjeri. Samo preko njegove reakcije moci ces da vidis, tako da ces odmah da znas sa kim/cim imas posla