Jeftini VR

Elem, posto sam odgledao par videa za Samsung VR, zanima me da li je neko probao neku alternativu za ovaj malo jeftiniji VR, u kombinaciji sa telefonom?
Posto nemam Samsung uredjaj, kontao sam uzeti neke od ovih VR naocala koje rade sa telefonom, vise radi gledanja filmova, a i da vidim u cemu je toliki fuss. Naravno, ne ocekujem da bude mind=blown, vecinom bi ovako gledao 3d filmove, pa me zanima sledece:
Da li je neko narucivao neke od VR naocala sa ebay-a, koliko vidim sve se krecu u rangu od 15-20$, kontam da je neko morao naruciti da proba.

E da, na raspolaganju imam HTC One m8 i iPhone 6 za konzumiranje sadrzaja.
Google cardboard danas uzimam da vidim na sta lici, ali mi treba prije svega nesto sto ne moram da drzim rukama na glavi.

Jest buraz u mene, u kombinaciji sa S6. Hmm… Zamisli da gledas film u rezoluciji 640x480. Bukvalan opis.

Mada dobro, za te pare, logicno je da ce takav “kvalitet” da bude.

Pa valjda kvalitet zavisi od ekrana, ne od same opreme za gledanje? Ako imam 1080p displej, valjda prepolovljena rezolucija treba biti veca?
Uzimam danas google cardboard da isprobam, pa da vidim kakav je kvalitet. Ako se moze pogledati film bez problema, narucicu neki headset koji mogu da namontiram i da gledam 3d film, me happy. Bar dok ne uzmem neku QHD zvijer

Drugar je uzeo pre par dana VR BOX V2.0 i zadovoljan je kako radi. Podrzava gomilu telefona i dolazi sa kontrolerom. Cifra je izmedju 22-32$ na aliexpress-u. Videcu za par dana kako to radi, pa cu verovatno i ja da sebi pazarim jedan :slight_smile:

Navise me zaiteresovalo to sto napokon ima opcija kontrolera i nabasao sam na video gde je covek pokazivao soft koji deli ekran i pravi od jedne slike varijantu za VR. Probacu da nadjem ponovo link i da postavim. Igra koju je pokzao je pucacina i zaista igleda pristojno. Mislim da je Modern nesto.

Ovo je super opcija ako se ima vec pristojan telefon sa barem 1080P ekranom.

Deder to provjeri cim prije, i baci link koji je tacno headset. Gaming mi nije bitan, vise media consumption

Ja ocu da se ubijem sto nemam S6 jer Samsung Gear moze da se kupi za presmesne pare. Kvalitet ne zavisi samo od gustine pixela na samom telefonu nego i od sociva u slucaju Geara i IMU elektronika za headtracking. Koristi se tu ohoho Oculus tehnologija, sto softver sto hardver… Samo mi fali S6 edge plus. :frowning:

Anyhow svi smo nestrpljivi ali kontam da su ovo ipak manje vise izuzetno jeftine ulaznice u VR i da se ipak malkice strpimo za PSVR.

Probah sada google cardboard, nasao ga ovde u bl za 5e. Prije svega, pikseli oci izbijaju, i boje su poprilicno isprane. E sada, da li je to do ovih sociva, ili je do displeja na mom m8, stvarno ne znam. Vjerovatno oboje igra veliku ulogu. Volio bi probati sa nekim boljim setupom, ali ovako je poprilicno underwealming. Volio bi probati Samsung VR, pa onda odmah Oculus/Vive da vidim koje su tacno razlike, a i da se posavjetujem sa nekome ko je duboko u materiji i da vidim da li se isplati uzimati headset sa boljim socivima, ili treba traziti 4K Sony ili tako nesto.

Mislim da bih od close upa u VR-u niske rezolucije definitivno izasao kao jos poremecenija licnost.

Nesho zeza zato sto sam pisao ovamo odvojeno da sam trazio VR video na tpb, izaslo 12 pornica. Skinuo sam naravno, u istrazivacke svrhe :smiley:
Elem, da li je do mene ili do samog headseta, dozivljaj je bezveze. Ona jadna tamo prica “ju kakav si, vidi koliki si”, a ja razgledam po sobi da vidim kako stvar radi. Sve u svemu, underwealming.

Au cek, jel stvarno mozes da gledas unaokolo po celoj sobi dok si unutar snimka VR pornica? Vau, to bi voleo da vidim.

Jel imas osecaj prostornosti, ili je vise kao da si u centru sfere na koju je projektovan snimak?

mislis POV? :smiley:

Vidis, nije mi ni palo na pamet da moze biti drugacije - nemam pojma gde je tehnologija sto se snimanja pravim kamerama i VR-a tice. Koliko znam, zasad mogu samo da skeniraju ljude u nepomicnoj pozi.

Ustvari lazem, sad sam se setio da sam video neki tech demo gde uzivo hvataju 3d sken coveka kako pleshe. Znaci nece ni porn biti daleko iza. Kul.

A evo ga, nasao sam. Znaci tehnologija postoji, ceka se primena:

Evo podataka - heaset je VR BOX V2.0 - Page Not Found - Aliexpress.com

Sto se tice testa za igre, svi potrebni podaci i softu su ispod videa, a sam link je:

Ono sto u tvom slucaju je mozda najbolje za testiranje, kada vec pricamo o video sadrzaju su 360 steeni klipovi kojih ima gomila na youtube, samo se ukuca 360 VR u search. Neki su odlicni, a neki daleko ispod proseka. Sve u svemu, za pocetak i ubijanje vremena do dolaska punokrvnog VR, ovo je super prelazno resenje, samo zahteva malo jaci telefon.

Da ne zaboravim, ima par snimaka koji su posebno interesantni i nagovestavaju sta se moze ocekivati u buducnosti. Treba pogledati trailer za warcraft gde leti orao i mislim da se zove bluebirds (snimak voznje unutar aviona), oba su sjajno uradeni :slight_smile:

iKaran mi je ulepsao dan sa ovom temom :slight_smile:

Da znas, primena je visestruka ali smo svi saglasni gde je najbolje primenjiva.
Samo mali savet. Kada stavite to na glavu i krenete da uzivate u tom “sadrzaju” obavezno zakljucajte vrata! Da ne bi dosli u neke neprijatne situacije :smiley:

Nazalost nemam tu opciju, ali generalno M8 bi moro da radi kako treba. Pretpostavljam da je vise problem u samo cardboard. Ipak treba uzeti posebno kacigu koja ima i podesavanja po osama, kao sto je ova VR BOX. Isprobavam za par dana, pa cu javiti utiske. Drugara sam pitao, on kaze da sa njegovim Samsung Note4, nije bilo pikselizacije koja bode oci, ali ipk je QHD display u pitanju, a ne 1080P. Mozda je tu najveca razlika. Testiracu sa mojim telefonom koji je 1080P pa javljam utiske. Ja imam narodski Meizo M2 Note, kostao pre 2 nedelje 170 eura :slight_smile: Ako na njemu radi, radice na vecini uredjaja.

Meizo odlican telefon, ne grijesi duse :slight_smile:
Ajde isprobaj, probaj i sa njegovim i sa svojim. Ako je dobro iskustvo, narucio bi, pa makar morao ganjati i QHD telefon

Batali taj M8 i pojuri ti lepo LG G3. Verujem da ćeš ga TI pronaći za smešne novce.

Vec sam nasao bio, ali me odvratila sva prica oko g serije i kvaliteta izrade. Sve je vezano za charging port, tako da ako se on malo rasklima, sve propade. Pri tome na trzistu ima dosta telefona kojima je mjenjan displej, e tek tu ima milion komplikacija. Tako da cu vjerovatno uganjati nesto kvalitetnije izrade, bar jedan pad da moze izdrzati. Poznavajuci moje ruke, dobro bi bilo da je otporan :slight_smile:

Ja sam pre par meseci uzeo ovo:


15e je kostalo, znaci ovo u sustini jeste google cardboard za vece telefone. Koristim ga sa LG G4. Slika je ok, nista fascinantno, ali jedno ti mogu reci odmah, bez obzira koji telefon da koristis, uzmes, nece ti izdrzati vise od pola sata, jer se greje nenormalno. Posle pola sata cackanja, osetis na licu kako ti se sve greje. :smiley: Znaci da gledas filmove mozes da zaboravis, bar one dugometrazne. :stuck_out_tongue: