Izbijanje svetlosti na TV-u

Kupih danas tv kod lika sa kupujem-prodajem(lik ima sve preporuke do sada) i tv je fenomenalan ali imam ozbiljno probijanje svetlosti sa donje strane. Sta mi je ciniti, mogu li se zaliti na ovaj problem i pokriva li garancija tako nesto.

Ako jos uvek ima garanciju onda mislim da bi oni trebali pokriti toā€¦ Ali ti treba i racun od TVaā€¦ Ako ne uspes sa tim nista, reci osobi od koje si kupio da se dogovorite (ako on tu manu nije spomenuo u oglasu), pa ili nek ti vrati pare i ti TV (ako ti toliko smeta) ili nek ti spusti cenu odnosno vrati deo novca :slight_smile:
Mada pokusaj da vratis na automatska podesavanjaā€¦ i jel ti se taj problem desava samo kada je crna slika? Nema smetnje kod drugih boja?

Garancija bi trebalo da pokrije ovaj problem. Ali ukoliko je do problema doslo zbog fizickog habanja onda ne verujem da ti ima pomoci. Najbolje bi ti bilo da se prvo obratis servisu, vidis dal moze nesto da se uradi. Ako ne, javis se lepo coveku i trazis pare nazad jer ti je dao falican TV. Sve u svemu nek ti je sa srecom.
@von_Brcoos majku mu kako da mu ne smeta ono. Pola ekrana izbledi od toga. Verujem da je nagnjecen po tim stranama jer se tacn vidi odakle izbija, ima liniju od par cm na obe strane iz koje izlazi svetlost

Ovde bi bilo dobro cuti Nesin savet tj kako reaguje u slucajevima ovakvih reklamacija. Doduse to ne znaci da ce isto reagovati i prodavac na kp.

Iskreno nisam siguran sta da radis. To je cesta boljka edge osvetljenih lcd ekrana losijeg kvaliteta. Pokusaj malo da korigujes u podesavanjima slike. A moguce da ti je i uvalio po principu ako prodje prodje, neki model koji su drugi vec vracali.

Gledajući ovu sliku vidim klasičnu boljku edge led televizora. DeÅ”ava se na svim takvim televizorima i na svim panelima. Na nekima viÅ”e (TV gore) a na nekima manje.
Garancija tu ne važi, jedino dobra volja prodavca da ga zameni za drugi TV.

Ja sam do sada imao dva (slična) slučaja. Na jednom je bilo probijanje kao na primeru gore, i zamenio sam TV kupcu, a na drugom je bio veoma izražen banding effect. Kod ove druge pojave može da se ide na reklamaciju i većina proizvođača ovo svrstava kao defekt TV-a i fabričku neispravnost, dok probijanje ne.

E sada, ukoliko je probijanje BAŠ extremno, onda treba konsultovati servis i zatražiti njihovo miŔljenje i videti da li postoji neka nepravilnost u radu samog TV-a i osvetljenja.

Evo, nadam se da sam malo pomogaoā€¦A UroÅ” je moj stari kupac pa ću rado pomoći sa savetima koliko god mogu.

PS.
Inače, svako od vas ko ima TV sa edge led pozadinskim osvetljenjem, neka proba u zamračenoj prostoriji da pusti neki sadržaj gde dominiraju tamne scene i videće sličan efekat kao na slici koju je postavio UroÅ”.

3 Likes

Drustvo hvala vam na odgovoru, i ninja hvala ti sto si spreman da pomognes. Bas sam kao sto Ninja kaze proverio i na drugom tvu kako izgleda to pozadinsko probijanje i na njemu je neznatno u odnosu na onaj prvi sa slika.

Plasim se da nisam ja mozda taj donji desni deo nagnjecio posto sam prilikom montiranja stalka dok sam zavrtao srafove pridrzavao tv dirajuci malo i ekran. Ali majku mu to je stvarno bilo neznatno pritiskanje.

Inace kurate sam srece sto se tice kupovine bilo cegaā€¦od razbijanja mi mesec dana starog iphone 6s plusa(dobio novi od restorana na srecu), udaranje mi novog tek kupljenog auta na parkingu(na parkingu soping mola lik pored 100 drugih praznih parkinga bas stao pored mog i udario me vratima), do crkavanja novog laptopa, novog maminog telefonaā€¦dobijam frasove od kupovine novih stvari :frowning:

Ne verujem da si ga nagnjecio, nisu ekrani bas toliko osetljivi. Problem je relativno cest i karakteristican za tip EDGE LED displeja. Na nekim modelima je bleeding efekat manje primetan, na nekima vise.

Nego, pre nego sto padnes u ocajanje, pokusaj da eliminises malo efekat koliko je to moguce. Smanji brightness i pozadinsko osvetljenje u podesavanjima. Razmisli o tome da instaliras LED diode iza televizora, koji ce davati blago ambijentalno svetlo, dovoljno da se probijanje ne primeti toliko.

Hvala za predloge, pokusacu za pocetak ovo sa osvetljenjem. Inace problem se uopste ne vidi ako na tom delu ekrana postoji slika(ako nije samo crna boja)a najvise se vidi kada je u tom donjem delu crna slika a na ostatku ekrana neka svetla scena(kao ova slika gore okacena iz igre resident evil gde je sredina ekrana jako svetla osvetljena).Ukoliko je na ostatku ekrana neka tamna scena to probijanje na dnu je neznatno

Onda zaista nemaŔ razloga za brigu. Slično je kod svih vlasnika televizora sa edge led osvetljenjem.

Do izrazaja dolazi osvetljenje kada je stavljeno na maksimum u 99% slucajeva ne primetis, ako kupis bang and olufsen TV ovo neces videti 100% :-). Najbolje taj efekat probijanja videti uzivo i ja sam upoznat sa ovim, pitanje je kako to izgleda uzivo da je defekt ako mene pitate jeste. Svi oni fabricki znaju da fuserisu i da ne montiraju kako treba panele, dokaz je sto ima ekrana kod kojih se to ne vidi ili 80% manje.

1 Like

E sad pitanje, kako znati koji televizori to imaju? Da li to danas svi imaju? Mislim na tu vrstu osvetljenja.

Jel taj problem uopste moguce popraviti. Meni kao laiku ovaj problem izgleda da panel nije dobro postavljen, tj led diode koje se nalaze u ivicama televizora bi trebale da se nalaze iza panela i da ga osvetljavaju ali u ovom mom slucaju te led diode u donjem delu tva su malo ispred panela i zbog toga to svetlo izbija. Sad nekom logikom bi bilo da se taj problem moze resiti pomeranjem panela da bude ispred led dioda ali pitanje je da li je to izvodivo za uraditi u servisu

Evo, ovde je odrađeno testiranje nekih 25 modela.
Vidi u tabeli da li je i tvoj među njima, kao i ocenu koju je dobio na testu.
10 je najbolja ocena i dodeljena je modelima kod kojih ima najmanje probijanja svetla.

Vidim ja sam bas kuraā€¦ srece po pitanju mog modela. Moj tv je 49ku6400 a svi modeli iz te serije 6 imaju ekstra ocene(ku6500,6600 pa i ku7000) a ovaj moj falicni primerak kao da ima minus ocenu :frowning:

Ninja koji je problem na mom tvu flashlighting ili clouding. Vidim na sajtu pisu i resenja za oba problema

Kod tebe je flashlighting.

Pu majku mu. Znaci mogao bih pokusati sa zavrtanjem/odvrtanjem srafova ako su negde labali ili previse pritegnuti. Mozda sam cak i stalak od tva previse zategao.

Mozes malo i da vidis sta si dobio, po ivici panela stavljaju led i on osvetljava ekran. Taj model je malo jaca serija6500 e sada sto niza klasa niza i kontrola, nece tv od 300ā‚¬ i 600ā‚¬ da budu isti delovi i ista kontrola, mada sve to rade ljudi ko robotiā€¦

Evo sad videh(prvi put mi promaklo) da najbolju ocenu u 6 klasi ima ku6300 ili ti model jeftiniji od mog. Znaci meni je zapalo zesce falicno govno od tva

Uslikah malopre ovu moju krntiju dok je ocitavao klip sa youtube-a. Uslikao telefonom u skroz mracnoj sobi i ovo slici izgleda haos(doduse kada se uzivo gleda ocima a ne kroz objektiv problem je dosta manji nego na slici)

Mislim da ti je TV opsednut duhovima :joy: