iXtreme Burner Max SCAN REZULTATI

Evo i mojih rezultata na laptopu. Externo povezan prekrsteni asus u ihas324b, windows 7 safe mode, SB ON, HT ON, OHT ON, 512mb, OPC ON 4x

Btw ovo je Far Cry 3

Ne razumem u cemu je fora, do pre neki dan sam normalno rezao diskove, danas sam pokusao da narezem 2 igre dobio sam 2 katastrofalna rezultata

Date : 12/31/2012 5:37:31 PM
Model : 2-0-0-0 ATAPI iHAS524 B AL2A
Disc : DVD+R DL , MKM003 [Mitsubishi Chemical Corporation]
Speed : 4x
ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1
Scanned range : 0 - 4267016
Sampling count : 249660
Errors : 0
PI Max : 568
PI Average : 6.67
PI Total : 208770
PIF Max : 35
PIF Average : 0.34
PIF Total : 10503

Svaka pomoc je dobro dosla.

Evo drugog mog rezultata, iste postavke kao u postu #621 al eto ovde pif mi otisao strasno mada i pi mi na tom isto mestu skocio nesto al ok to nije otislo strasno, ne razumem sto kad sam sve radio potpuno isto kao prethodnu igru sto sam narezao al eto

Reinstalirao sam windows, promenio postavke sa HT on, OHT on, SB on, Buffer 512, OPC on, 4x ElbyCDIO. Sada sam stavio SPTI HT on OHT on SB on Buffer 512 i burn proof disabled.
I dalje dobijam katastrofalne rezultate, bacio sam 6 diskova. Uzeo sam diskove na kupujem prodajem i rekli su da su sa stapa od 10 komada. Do pre neki dan sam dobijao odlicne rezultate, rezem na 4X (ne znam zasto ali ne mogu da stavim sliku na forum sa racunara)
U kp probe rezultat je ok sve dok se ne promeni layer.

Date : 1/3/2013 7:15:47 PM
Scanned range : 0 - 4267012
Sampling count : 247527
PI Max : 701
PI Average : 6.26
PI Total : 195415
PIF Max : 43
PIF Average : 0.31
PIF Total : 9778

Ma nemoj to sto su rekli da je sa stapa, ili kupi stap 10/10, ili kupi posebno. i dalje tvrdim da su najbolji rezultati na onim pojedinacnim, a i izadje jeftinije na kraju… 99% sam siguran da ti je do diskova…

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Ma nema tu pravila…

Poslali su mi 5 diskova na stapu, prvi koji sam narezao je imao odlicne rezultate, a ostali katastrofa, moguce je da su stavili na vrh stapa dobar disk, a ostala 4 su verovatno sa stapa od 50 komada. Problem je sto ja zivim u Arandjelovcu i ne mogu da nadjem nigde verbatim dl diskove, pa ih zato kupujem preko neta. Ako imas nekoga ko prodaje proverene diskove javi mi na pm. Hvala

naruci od Virtikoma on distibuter verbatima za srbiju.

Hvala puno na informaciji, upravo sam porucio 10 komada.

je l’ beše smem da igram ako je PIF Max 5, pročitao sam negde da je i to ok?
čisto da ne bacim disk.

Je l’ ides na live?

pa sad mi nije uplaćen ali generalno da.

edit: ako je to problem, je l’ mogu sad da pikam offline sa ovim diskom pa kad nabavim nove diskove da probam da srežem ponovo i da idem na live?

Pa mozes, ako mozes instalirati mozes i igrati.

izvini, dvosmislen mi je odgovor. je l’ smem da izađem na live sa ovim ili ipak ne?

Pif maksimalno treba da je 4, ovo je jako, jako blizu, i verovatno mozes, a imas na prvoj stranici teme granice koje se smatraju za safe.

Stigli su mi diskovi koje sam narucio. Narezao 2 igre do sada i obe imaju lose rezultate. Rezac je liteon ihas 122-18B croshflashovan na 524b. Uzeo sam ga od duschana pre nekih mesec dana i sve je bilo ok do pre neki dan.
Dusan mi je poslao kako da ga podesim, uradio sam sve kako je rekao i dobio los rezultat.
Za drugi disk sam promenio setovanja, vratio na ono staro sa kojim sam imao dobre rezultate
HT on
OHT on
SB on
Buffer 512
OPC on 4x
Defragler koristim za defragmentaciju diska, antivirus nemam, ni daemon tools instalira. Dok rezem igru komp nije na netu, niti diram bilo sta dok se reze. Molim te reci mi gde gresim. Evo poslednjeg rezultata(HT on, OHT on, SB on, Buffer 512, OPC on, 4x)
Date : 1/5/2013 10:24:20 PM
Scanned range : 0 - 4267011
Sampling count : 243331
PI Max : 329
PI Average : 4.42
PI Total : 137980
PIF Max : 6
PIF Average : 0.09
PIF Total : 2775

Ne znam zasto ali sliku sa racunara ne mogu da izbacim na forum.

Kad si rekao antivirus nemas jel ga iskljucis kad rezes il ga nemas uopste instalirano? Nadam se da si svestan koliko je lose ici na internet bez antivirusa, Mozda si navukao neki virus, naravno mozda ti to nije problem al mogao bi da odradis skeniranje racunara…

Nemam antivirus uopste, nije u sistemu problem. Juce sam reinstalirao windows. Nesto drugo mene *ebe :slight_smile:

Kakav racunar imas, kako ti je povezan rezac, koji windows?

Windows 7 32bit
Msi K9N Neo V3
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 5200+
WD 500gb sata
9800gt gainward geforce
Cooler Master 500w
Rezac je povezan sata kablom