iXtreme Burner Max SCAN REZULTATI

@studiovpc da na IHAS524

Ljudi ne znam da li smem ovde da napisem ovo ali stvarno sam se nalozio da narezem taj MW 3 i sve po pravilima napisanim poceo da radim i sada reko ajde da testiram disk sa KProbe-om i skinem ja njega i ukljucim da ga instaliram i dodje on do dela registering fonts i tu prekine da radi nece jednostavno izbaci ono not responding. :headbang: probao sam par puta ali nece ziv da zavrsi instalaciju!
Imam Windows 7 32 bit-a

Edit: Uspeo sam da instaliram ali rezultati mi nisu dobri znaci da treba opet da rezem?

PI Max:280 Average: 9.19
PIF Max: 22 Average: 0.20 errors: 0
Brzina 4.1x
Brzina rezanja: 2.4x uradjeno sve po uputstvu i da pitam dali se moze igrati sa ovakvim rezultatima?

ne valja,probaj kad ukljucis,eeprom,pa na options,stikliraj sve i obavezno opc delete histori i rezi na 4x brzinu ,meni tako najbolje daje rezultate

ma radio sam to sa eeprom i buffer sam podesio i opc i sve ali ne znam zasto su tako losi rezovi i sve programe sam iskljucio dok sam to radio nisam ni takao komp. :slight_smile:

Jesi li proverio da li ti je disk MKM003? onda treba da rezes na 4x i da je Elby drive, OPC on, HT on, OHT on, ja sam rezao MKM3 na 2,4x i dobijao lose rezultate

Kako da proverim kakav mi je disk?

na img burn ti pise koji je disk,imas tamo te oznake

Disc ID: MKM-003-00

Taj mi je disc znaci treba da rezem na 4x sa OPC on Elby Drive HT on OHT on?

I kako da ukljucim sve te stvarcice koliko vidim da u tutu nema nicega o tome. :slight_smile:

Kako da proverim kakav mi je disk?

img burn , view ,log

Ako ti nije jasno kontaktiraj me na PM !

Taj mi je disc znaci treba da rezem na 4x sa OPC on Elby Drive HT on OHT on?

I kako da ukljucim sve te stvarcice koliko vidim da u tutu nema nicega o tome.

EEPROM_Utility,kad oznacis rezac onda mozes da odes na options

opc je u img,tools,settings,write

Ma proverio sam to pise gore koji mi je disc ja pitam kako da ukljucim OPC, HT i OHT. :smiley:

Ma proverio sam to pise gore koji mi je disc ja pitam kako da ukljucim OPC, HT i OHT.

Pogledaj 2 posta nize tamo sam ti sve ostavio !

Ljudi da vam potvrdim evo narezao sam jedan LOS DVD sa losim rezultatima, problem je i u WINDOWSu i u particiji tj podacima odakle cita. Znaci ako mnogo losih rezultat uradite format particije, instalirajte windows, po mogucstvu uradite defregmentaciju particije na kojoj su podaci i i onda krenite da rezete.
Ja sam pravio neki HASO sa windowsom i sada sam dobio mnogo lose rezultate.
Problem je definitivno windows.

nije win u tolikoj meri, ako pogasis sve u pozadini win je ok bitno da nista ne zdere ram, ali fragmentacija hard diska je ono sto kolje najvise, jer tu dolazi do zastoja u citanju, stucanju i slicno i odatle spike-ovi

ma jeste win, restart i x4 izbacio je bolje rezultate tj ekstra :wink:

To me potseca na jedan moj slican problem(sa windowsima i rezanjem) jos odavno kad sam kupio xbox, znaci krenem da rezem na imgburn-u i izbacuje mi stalno neke greske, nece da rece nikako, onda sam instalirao alcohol 120% i rezalo sve bez problema, instaliram CloneCd isto reze bez problema, i da bi nakon 2-3 dana instalirao sve na novo windowse, i onda pokusao da pokrenem imgburn i bez problema mi je rezao na imgburn-u…znaci isto windowsi bili u banani i nije hteo da mi reze sa imgburn-om

ti si imao problem jer ti je imgburn korisio win drivere pa ti zato samo on pucao, clone i alcohol imaju svoje pa su zato radili normalno :wink:

zato sad i namestamo elby driver u imgburn-u

Imam neke nove rezultate, namestanja su sve po defaultu kako je bilo

Net i ostalo iskljuceno, sve standardno.

I eto sad je rezac odlucio ovako da reze sam od sebe, a nista nisam menjao. Ranije je rezao lepo, u granicama normale.

Sta da mu radim ?

Media:Maxell 2.4x
Drive: Asus DRW 24B3ST BLK Crossflash iHAS524
Program: ImgBurn 2.5.6.0
Buffer: 512 MB
Interface: SPTI - Microsoft
Igra: Gears of War 3
SPTD on
HT off
OHT off
OS off
SB yes

Rezano je uz otvoren i korišćen browser…

@ RatePV Za ovo se moze reci da je bas “brljafa” disk, PI prosek 5 puta vece od dozvoljenog, a PIF prosek i 10 puta veci, nevalja nikako…

Hehehehe, to sam i sam pomislio :emoticon-0100-smile

Inače sam uradio i drugi neuspeli test sa Forzom s’tim da sam sve radio po PS dakle:

Media:Maxell 2.4x
Drive: Asus DRW 24B3ST BLK Crossflash iHAS524
Program: ImgBurn 2.5.6.0
Buffer: 512 MB
Interface: ElbyCDIO - Elaborate Bytes
Igra: Forza 4 Disk 1(Game Disc)
SPTD off
HT on
OHT on
OS off
SB yes

Naravno ovaj put je bio komp u potpunom IDLE režimu:OO:

Zanimljivo je da Kprobe daje error na nekih 50%: “Servo Error 030900 at LBA 20703Ah”
što dokazuje da nešto nije u redu sa prelaskom na Layer 1 na tim diskovima.
Layer 0 je solidan, ali je Layer 1 veoma problematičan:[
Takodje ima čak 4 Greške, a tek PIF MAX…(???)

Saveti(sem menjanja medija naravno :D)?

EDIT:
Abgx ne može da pročita disk te je isti završio u kanti :smiley: