Potreban ti je program MediaCodeSpeedEdit, kojim ćeš editovati iXtreme Burner Max firmware i postaviti željenu brzinu za tip media na kojem režeš backup-e.
Npr. otvoriš firmware i u njemu nađeš RITEK-S04-66 (kod nas Maxell). Videćeš da su podržane brzine “4x,6x,8x”. Dvoklik na RITEK-S04-66, selektuješ RITEK-D01-001 (koji ima 2.4), klikneš OK, pa YES i sačuvaš novi firmware, te njime flash-uješ iHAS (ili u tvom i mom slučaju Asus)
Ah, da, silly me. Znači, Maxell, 2.4x, 512MB buffer, Elby driver checked, OPC off, SPTD off, smartburn on, HT on, OHT on. Sve kako je pisalo u tvom tutu.
Ma znam da iskače iz granica, ali meni je ovo za Maxell super!
Evo i ja da postujem moje rezultate, force hipper tuning on, online hyper tuning on, OPC on, IDE nisam dirao, brzina 4x, rezano na ASUS DRW 24B3ST crossflesovan na iHAS524. PI MAX 18, PI Avrage 1.05, PIF MAX 3, PIF Avrage 0.11
Ne dirajte nista sto ima veze sa atpi drajverima znaci restart kompa pa narezes igru, ne startujete nista niti surfujes po internetu, pa onda opet restart i ima da reze 100%. Obicno ako pukne na verifikaciji to je na 50%.
Kao sto @studiovpc kaze 2.4 brzina i nema sta da brinete, sporije, dublji burn…
Date : 1/3/2012 2:02:02 PM
Model : 2-0-1-0 G:ATAPI iHAS524 B AL2A
Disc : DVD+R DL , MKM003 [Mitsubishi Chemical Corporation]
Speed : 4x
ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1
Scanned range : 0 - 4267022
Sampling count : 250668
Errors : 0
PI Max : 183
PI Average : 8.10
PI Total : 254000
PIF Max : 3
PIF Average : 0.06
PIF Total : 1786
Rezano na ASUS DRW 24B3ST crossflesovan na iHAS524, brzini 2,4 (uspesno postavljenoj u ImgBurn), OPC off, buffer na 256mb, HT on, OHT on, Smart Burn on…
A gle, igra se instalirala na HDD sasvim normalno i igrao sam je skoro 3 sata tako da je to win in my book.
P.S. : LIVE nisam nikada koristio, a nemam ga u planu anytime soon.
Vlado sto od 124??? i na TUT-u a i svi ostali su odradili crossflash na 524. Mislis da je pametnije na 124? pogledaj malo i onaj moj topic sto sam postavio vezano za Burning MAX i asus
pa covek je u tut rekao da je ON koristio 524 sto morate i vi? FW je pravljen na 124 modelu, osnovni model bez ostalih ****dica koje podrzavaju rezaci i provereno najbolje radi, i opet sve ostalo zavisi od stanja kompa
U onom iXtreme Burning MAX Pack-u imas FW i za ostale modele a ne samo za 124. Jbg kad je covjek stavio sto ne bi i mi zar ne? TUT je tu da bi radili po njemu a sad koji FW moze taj ili da mjenjamo.
Ma meni sve super sljaka ali mi disk puca prilikom instalacije na Xbox i to uvjek od 40 do 50% - tu negdje uvjek! Zivog me to pojede jer ne mogu skontati sta je u pitanju a u pozadini sve pogaseno… Moracu ga ubaciti u kuciste da vidim kakvo je tako stanje! Sumnjam da nije nesta do USBPRO ali opet…
pa reze sa TDK, a i nisu ovi iz TX-a dzabe rekli da se reze na verbatimu, tebra poruci ih bre sa neta ako su skupi u BIH, nadji lepo bulk pakovanje 50-100 komada pa lepo uzmi i rezi kao covek a ne bijes glavu za dzabe, na kraju kad se saberes ti si bacio u losim diskovima 1 pakovanje verbatima…
Moracu to probati s 124 i da vidim kako ce se drive ponasati na kompu. moracu nesta vidjeti za te verbatimove diskove jer ovako ne ide ali opet tesko mi je povjerovati da je TDK opet toliko los. Tehnicki on meni ne puca vec nesta u sektorima od 40 do 50% nije uredu pa izbaci error na xbox-u prilikom instalacije. Narezao sam preko 120 komada na TDK i od tih nije ni 10 puklo